Spěšňák doma skvěle

Milan Spěšný zvítězil v druhém závodě TOI TOI XC Cupu na domácí trati v Plzni po dramatickém boji s Tomášem Vokrouhlíkem...

Autor: Jan Němec

Druhé dostaveníčko v rámci letošního českého poháru TOI TOI XC Cupu si tentokrát dali bikeři v Plzni na zbrusu nové trati. Celkem 350 závodníků v devíti kategoriích bojovalo o cenné pohárové body na 5,7 km dlouhém okruhu. Spíše jezdivou, než-li technickou trať Tereza Huříková v cílipřipravil bývalý reprezentant Pavel Štícha alias Archa. "Trochu mi to připomínalo Kutnou Horu," krátce ji popsal pozdější vítěz Milan Spěšný. Poměrně teplé a dusné počasí provázelo závodníky celým závodním dnem. To se bohužel nedá konstatovat o divácích, kterých bychom si dokázali představit ještě více, zejména když se jedná o závod v cyklistickém městě jakým Plzeň je.

Nejmladší kategorii žáků ve svém závodě O.K. Bag Minime trophy panoval Milan Svoboda s Dagmar Labákovou. Kompletní výsledky naleznete v přehledu. Kadetka Jitka Škarnitzlová zřejmě pevně kráčí, respektive jezdí, ve stopách svého bráchy Honzy a stejně jako v Kamenici zvítězila. Mezi kadety zase exceluje Michal Galandák ze Scania Apache Kolín týmu, ale na paty mu zle šlapal drobný Slovák Peter Sagan z Cyklistického spolku Žilina. Oba dva vítězové jsou tak v čele průběžného pořadí.

Spolu s kadety byly na trati i juniorky, společně absolvovali 4 okruhy. I přes pomalejší start Terezy Huříkové (Česká spořitelna MTB) nedala svým soupeřkám jedinou šanci. I přes velký náskok nadělila druhé v pořadí Slovence Katarině Uhlárikové (Rostex Quantum) 5min!
Stanislav Groh a Jří Samec
Juniorské pole dosti prořídlo kvůli souběžně probíhajícímu Závodu Míru juniorů, kde startovala většina závodníků z předních míst, např. Josef Kamler, Lukáš Sáblík nebo Aleš Brož. Během šestiokruhového závodu se na špici propracoval mladý "Spořínek" Jiří Samec s Miroslavem Vackem (Scania Apache Kolín). Snad díky křečím, které Mirek hlásil v depu, odpal a uvolnil tak Jirkovi cestu za vítězstvím. Tu mu ale  až na samotné cílové pásce překazil Vackův týmový kolega Stanislav Groh, který v závodě předvedl skvělý výkon. Třetí nakonec skončil Vacek. V čele průběžného pořadí je s jednou zlatou a jednou stříbrnou Stanislav Groh.

Start žen

Šest kol absolvovaly i ženy, kterých se na start postavilo celkem devět. Zpočátku se na vedoucí pozici usadila Tereza Jansová (Dream Bikes), ale díky prasklé vidlici a z ní vyteklému oleji na kotoučovky nakonec ze závodu odstoupila. Žezla se v tu chvíli ujala Pavla Havlíková (KC Kooperativa) a pustila ho až v cíli, když zvedala ruce nad hlavu. Po dlouhé době se ukázala juniorská medailistka z MS v Kaprunu 2002 Petra Bublová (Elmarco Cube) a své představení proměnila ve stříbro. "Budu se spíše soustředit na Tomáš Vokrouhhlík v čele vedoucí skupinky, za ním Spěšný a Boudnýsilnici, na biky nemám techniku, hrozně se bojím sjezdů a bez těch to nejde," řekla nám Petra. Pro bronz si dojela exmistryně ČR Martina Němcová (Pell´s Haro Bikes).

S mírným zpožděním odstartoval hlavní závod dne, závod Elity. 66 závodníků bojovalo v osmi kolech. Už v prvním to vypadalo na jednoznačný triumf Merida Biking Teamu, na čele závodu se to totiž jen modro-zelenalo. Brzy se však utvořila vedoucí čtveřice ve složení Tomáš Vokrouhlík (Česká spořitelna MTB), Milan Spěšný (Merida Biking), Filip Eberl (Scania Apache Kolín) a Pavel Boudný (Dream Bikes). Za nimi na dohled jezdil Václav Ježek (Top Ten Team Teplice) a za ním pak Jirka Friedl (Merida Biking) a Jaroslav Kulhavý (Michelin MTB).

Později se prvně dva jmenovaní - loňští  kolegové z Rubena Merida týmu, odpoutali od zbytku. V předposledním kole byl již  s zhruba 30ti metrovým náskokem v čele Tomáš Vokrouhlík. Milan si však nedal na domácí trati nic líbit a v závěrečném okruhu Tomáše dojel a ve sjezdu z Chlumu potom ujel. Do cíle přijel jako vítěz s minimálním náskokem před Vokrouhlíkem. Bitvu o třetí místo vyhrál Pavel Boudný před parádně jedoucím Filipem Eberlem. Venca Ježek dorazil jako pátý, šestý potom Jirka Friedl. Průběžné hodnocení stále vede Tomáš Vokrouhlík.

Milan Spěšný se v cíli ověřuje manko VokrouhlíkaPo závodě nám Milan s dcerkou Simonou v týmových "dupačkách" na klíně, vypověděl toto: "Trať byla jezdivá, byl jsem na ní dvakrát v týdnu, jednou s Pavlem Štíchou a po druhé sám ladit formu. Zřejmě se to vyplatilo, cítil jsem se jistě. Ale nemyslel jsem si, že Mácu porazím, byl hodně silný a podle mě udělal školáckou chybu. Neustále se otáčel a zřejmě byl nervózní. Ve sjezdech si věřím, takže nebyl problém Tomášovi ujet."

Kategorie Muži Open startovala několik minut po Elitě a stejně jako v Kamenici vyhrál Václav Strnad (TJ Favorit Brno).

Nezapomeňte si ve středu 18.5. zapnout v 19:25hod ČT2 na 15ti minutový záznam závodu!

Kompletní výsledky ZDE

Přečteno - 13788x Tagy: cesky pohar xc
Zapojte se do diskuze

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #42 ondra - vloženo: 19.05.2005 v 23:37:03

    pro anonyma - ty asi fakt nejsi normalni.ad je sten jaky koliv tak narozdil od tebe vyhrál ČP!!!

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #41 anonym - vloženo: 19.05.2005 v 22:36:19

    ferplay - samcak je stejne nejlepsi BUH bo se nechal predjet na pasce a standa groh neboli dolinek si mysli ze je borec

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #40 Radek - vloženo: 19.05.2005 v 14:12:03

    Fotky ze závcodu - Na adrese http://www.sportaci.cz/clanky/78/cesky-pohar-xc-v-plzni-2005/ je galerie z Plzně.

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #39 anonym - vloženo: 19.05.2005 v 13:28:04

    standa groh je pitomec a ten kdo seho zastava je jeste vetsi

    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #38 zirecek - vloženo: 19.05.2005 v 10:04:46

    Sice Standa muze byt pitomec, ja nevim, bo ho neznam. Ale, ze tu pises jako anonymous, taky o necem svedci.

    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #37 anonym - vloženo: 18.05.2005 v 14:47:00

    standa groh si mysli kdyz vyhraje pohar kde nikdo neni bo vseci jedou zavod miru tak je nekdo, ale on je uplna nula a ty jeho stranky jsou na......

    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #36 anonym - vloženo: 18.05.2005 v 14:44:32

    standa groh je pekny pitomec

    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #35 zirecek - vloženo: 18.05.2005 v 09:51:37

    V tom dresu by jet měl. Nejsem moc zasvěcený, ale nechápu proč v něm teda nejel? Měl ho aspoň na stupních vítězů, ale holt pravidla jsou pro všechny stejná, tečka.

    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #34 Tomáš - vloženo: 17.05.2005 v 21:34:32

    pro p.Picka - když čtu váš članek tak mě přijde že by ste to měl být pravě vy kdo tu chce všem pomoci!!!!ale jak vás znám se mě to moc nezda!!!ale stejně si myslim že když je to dano,jedou v těch dresech všechny ostatni kategorie tak nevim proč by ČS měla byt vyjimkou!!!!jo a předem říkam že nenmám s teamem Dream.....nic společneho!!!

    odpověz na tento komentář
  10. avatar
    #33 Kodak - vloženo: 17.05.2005 v 15:34:17

    2 Milan & Kelly´s - Já to nijak zvlášť neprožívám. Jen mě přijde trošku zvláštní, aby ze 6 závodů (co mám v paměti) bylo v 5 něco v nepořádku s kolem. To by fakt musel Pavel jezdit jako "prase."

    odpověz na tento komentář
  11. avatar
    #32 fňukal - vloženo: 17.05.2005 v 14:19:25

    český kocourkov-rovné podmínky - Je fakt,že je v Č.R. obecně vše možné,není to jen problém pana Picka,ale celé naší společnosti.Zřejmě jsme si na jakousi nízkost určitých jedinců zvykli,tudíž ji přecházime bez povšimnutí....rovné podmínky pro všechny,pro někoho rovnější....

    odpověz na tento komentář
  12. avatar
    #31 Kamil Šnedar - vloženo: 17.05.2005 v 14:07:38

    pro M.V. - Jestli onou "ubrečeností" máš na mysli naše poukazování na chyby a nedostatky, tak v tom případě máš pravdu-nicmémě až do těchto dvou příspěvků, tu letos nikdo od nás nic nenapsal.
    Víš někteří lidé říkají svoje názory přímo, ostatní jen za zády druhých a to je právě případ českého MTB. Bohužel.

    odpověz na tento komentář
  13. avatar
    #30 Kamil Šnedar - vloženo: 17.05.2005 v 14:04:03

    tento web - Dobrý den, reaguji na informace přímé i ty schované mezi řádky. Rozhodně nikdo z našeho týmu zde nepíše svoje názory ani pod svým jménem ani pod anonymem. Máme svůj vlastní web, na kterém informujeme stejně jako zde. Pokud jsou informace rozdílné a někdo na to poukazuje, tak je vidět, že sleduje oba weby a s jedněmi informacemi se ztotožní s jinými ne-to je si myslím každého svobodná vůle. Že tu někdo není ochoten a připraven snést informační konkurenci a svobodu slova je jen známkou jeho malosti a přílišné sebevědomosti, která je bohužel na škodu. Roky a roky nikdo neřekl svůj názor a teď když to tu je, tak se každému jen nadává a hovoří se o něm jako o někom, kdo "má držet hubu a krok". Tento web je informační a veřejný, takže si myslím, že každý tady může napsat svůj názor a podepsat se nebo ne.

    odpověz na tento komentář
  14. avatar
    #29 Michal V. - vloženo: 17.05.2005 v 10:29:35

    Dres - Že by se opět začala projevovat ta věčná "ubrečenost" lidí okolo DBHPP? Že by ty větry, o kterých psal MP, foukaly odtud? Jak překvapivé..... :-))

    odpověz na tento komentář
  15. avatar
    #28 Martin - vloženo: 17.05.2005 v 07:28:51

    Vážený pane Pick.
    Nebyl to rozhodně útok na Vás a Váš tým. Kdyby to udělal kdokoliv jiný napíšu to samý.Já osobně Vaší práci uznávám a kdyby takových lidí bylo MTB(a nejenom v MTB)víc bylo by jenom dobře. Pouze poukazuji na pravidla a jejich dodržování.Předpokládám, že tým tyto pravila přijal se všemy klady i zápory. Do očí Vám to klidně řeknuřekněte kdy a kde(Velké Losiny).

    odpověz na tento komentář
  16. avatar
    #27 Milan - vloženo: 17.05.2005 v 05:15:25

    Kelly's - Kritikové kol Kelly's jaksi zapoměli, že popisují závady komponentů z nejvyšších sad, které se vyskytují i na kolech ostatních závodníků. Byl jsem taky u toho, když Boudný utrhl přehazovačku, ale takových na zavodech vždy vidím několik. Takže je to spíš o materiálu více výrobců, o zacházení s ním (někdo to prostě rve nekompromisně bez ohledu na Hardware). Taky to může být o servisování kol. Tím ovšem nehci nikoho kritizovat konkrétně. Na někoho se prostě může lepit jen smůla. Já bych to tak Kodaku a Franto tak neprožíval. Ahoj všichni.

    odpověz na tento komentář
  17. avatar
    #26 Michal Pick - vloženo: 17.05.2005 v 00:48:34

    HONZA - Málem bych zapomněl, pokud jste si povšimnul milý pane, tak já nikoho neurážím a nenazývám tak jako VY! Záměrně Vám vykám, poněvadž tykání považuji za projev poměrně důvěrný a to jaksi mezi sebou nemáme. A ani mít zřejmě nebudeme.

    odpověz na tento komentář
  18. avatar
    #25 Michal Pick - vloženo: 17.05.2005 v 00:20:12

    DRES VEDOUCIHO ZAVODNIKA - Vážení přatelé, tuším, odkud vítr fouká, nicméně reagovat budu a rád! To, že se neustále pár lidí do mně osobně a mého týmu naváží už jsem si zvykl. To, že se stále ti samí snaží mně vyprovokovat, už jsem si také zvykl. Ale že to bude i kvůli takovýmto věcem si nikdy nezvyknu! Pokusím se tedy osvětlit situaci okolo dresu vedoucího závodníka, který jsme "utrpěli" tentokrát my. Je pravdou, že mi vždy v minulých sezónách vadilo, že leader poháru nemůže nosit svůj dres a všechny svá loga. To samé platí i o dresu mistra republiky. Je pravdou, že jsem se v minulosti vždy pokoušel najít řešení, jak se tomuto vyhnout tak, aby neutrpěl nikdo , včetně sponzorů poháru, újmu. A když se to konečně podaří, tak lidé okolo ostatních (jednoho) týmů začnou křičet o protestech, pokutách, pravidlech a podobných věcech. Místo, aby si řekli: no hurá, konečně, že to někdo prolomil a až pak ten "jejich závodník utrpí tuto poctu" mohli udělat jednoduše to samé! Faktem je také to, že mi exkluzivní výrobce tohoto dresu,nebo svaz, neposkytl podklady k tomu, abych se mohl alespoň zabývat myšlenkou, že to nějak půjde sladit . Tento křik okolo ovšem způsobí jedno jediné, že se vše vrátí tam, kde to bylo, pár lidí to naštve, pár otráví!<br>
    Opět se ukazuje: za vším špatným hledejte spořku, za vším špatným hledejte Picka! Jak běžné v této zemi. Máš úspěch? Tak se spolehni, že ti ho budou závidět i ti, kteří tě ani neznají a něco se někde doslechli. To, že do očí mi neřekne nikdo nic mi ani zvláštní nepřipadá, v celospolečenských souvislostech je to vlastně asi správné a normální. Už se těším, jak mně bude někdo zase příště napadat, že jsem ovlivnil výběr reprezentace, že spořka ovládá svaz atd. Ano je to tak a nestydím se za to!

    odpověz na tento komentář
  19. avatar
    #24 Kodak - vloženo: 17.05.2005 v 00:16:02

    Re: DREAM BIKES (tomas) - Jeste si zapomel, ze na StarobrnoTour 8. 5. Pavel Boudny nevyjel ani prvni kopec. Komplet utrhl prehazovacku, vratil se s Kelly´sem na rameni a prasknul ho tam do krovi.
    Holt ty slovenensky kola jsou dobry jako jejich hokejisti ;-) Jsem zvedavej, kdy se s nima rozlouci...

    odpověz na tento komentář
  20. avatar
    #23 Honza - vloženo: 16.05.2005 v 22:55:06

    jj,sorry - Splet sem si Broze as vackem..asi taky proto ze jedinej koho znam jmenem je Broz. Na spici jeli min prvni dve kola oni dva, sporik byl nekde tak 20s za nima. Pavle se za masinu omlouvam.

    To ze Vokrouhlik nejel v dresu lidra me pride prinejmensim divny, presne to tady kdosi napsal..zase ty sami lidi..CS. Ne ze by me to nejak vadilo ale myslim ze by tu mel byt predevsim profesionalni pristup ke sponzoru poharu...Toi Toi. Nevim proc by tam meli sypat kacky kdyz ani takova banalita neni dodrzena.

    odpověz na tento komentář
  21. avatar
    #22 Martin - vloženo: 16.05.2005 v 22:22:34

    Vážení chybovat je lidské nebo také kdo nic nedělá nic nezkazí. Pro příznivce, závodníky, rodiče (a jak je vidět také rýpaly) kteří věnují svůj čas zúčastní se závodů MTB je štěstí, že je vůbec nějaký MTBS.Co by za to závodníci na silnici daly(zprávy se zpožděním 14 dní a déle.). Jsem přesvědčen, že Germáno i Michal to dělají jak nejlépe umějí a podle mě to dělají dobře.Že se stane chyba je normální(zvláště když dávají hokej,
    připravuje se předělání serveru ).
    Kancelář je kapitola sama pro sebe. Dokonce jsem zjistil že podle bodu 7 rozpisu se žáci I. nemůžou přihlásit v sobotu, protože se má kancelář uzavřít hodinu před startem kategorie.Pokud se otevře v 8 a závod je od 9 tak to nevychází. Za toto určitě Germáno ani Michal nemůžou. U Michala bych oddělil práci pro MTBS a pro spořku. K dresu si stačí přečíst 10 bod rozpisu TOI TOI MTB CUP 2005. Vedoucí závodník je POVINEN v každém závodě startovat v dresu vedoucího závodníka, bohužel jsem se nedočet trest za nedodržení tohoto bodu.(-body,pokuta,umístění na startu příštího závodu)
    Děláte to dobře jen tak dál.

    odpověz na tento komentář
  22. avatar
    #21 Tomáš - vloženo: 16.05.2005 v 21:11:01

    dres vedouciho jezdce - chci se jen zaptat pana Picka jak je možné že jeho jezdec může jezdit v teamovem dresu když měl vezt dres vedoucihi jezdce_myslim mistra Vokrouhlika.to ma spořka zase nějake vyjimky????to snad ne!!!loni když ho vozil Boudny tak ho měl pokažde!!myslim že je to psane i v propozicích!!!že by pro spořku neplatily???:) zase je v tom bordel jako vždy!!!!a pořad sou to ty same lidi!!!

    odpověz na tento komentář
  23. avatar
    #20 Radek radekf.net - vloženo: 16.05.2005 v 19:12:37

    O první místo - z MF Dnes:

    Dramatická byla bitva o prvenství. Náskok si nejprve vypracoval Vokrouhlík, ale v samotném závěru udělal osudovou chybu. Na Spěšného počkal, tolik si věřil na závěrečný finiš.

    -- to na něho opravdu počkal?

    odpověz na tento komentář
  24. avatar
    #19 Germáno - redakce MTBS - vloženo: 16.05.2005 v 18:06:09

    nepřesnosti - Milý Honzo, díky za opravu, ale jsi mne, ani ostatní čtenáře nijak zvlášť nepřesvědčil, že v tom máš jasno :-) Brožík, jak ty důvěrně nazýváš Aleše Brože, byl opravdu na Závodě Míru juniorů. Věřím, že sis ho popletl s Vackem. To se stává. Že jela Pavla Havlíková od začátku na špici jsem asi fakt přehlídnul, za to se jí omlouvám. Mimochodem, ty bys jí taky mohl vyseknout omluvu - za tu mašinu. Více jsem sledoval juniory, na rozdíl od tebe. Jirka Samek alias Spořínek jel na špici od začátku závodu, to mám zdokumentováno i na fotkách.
    No, tak nevim, kdo je na tom lépe, když ty uděláš hned dvě boty v pěti řádcích. Ale omezovat tě nebudu, klidně si piš dál. Alespoň tak to udělám já. Hoši děkujem!

    odpověz na tento komentář
  25. avatar
    #18 anonym - vloženo: 16.05.2005 v 17:49:04

    Pro Honzu... - Brozik tam nebyl,byl tam Standa.Brozik byl na zavode miru junioru...

    odpověz na tento komentář
  26. avatar
    #17 Honza - vloženo: 16.05.2005 v 17:44:40

    Michal Pick - zase si se predved jako totalni pi...misto toho,abys uznal pravdu a priznal,ze se tady pisou nepravdive vyvoje zavodu...nevim jak ste ne to mohli dojit,ja stal kousek za startema videl sem jak v Juniorech jel spicu Broz a druhej z Apache, ten sporik je dojel az v 4kole.Pak se tam chvilu vezl na spici a Borz ho nakonec zariz pred cilem, V zavode zen neujela Jansova ale masina a jela si svou spicu az do cile. Tereza jela chvilu druha,pak treti a pak pro problemy s vidlicou klesla na 4 misto.Pak to zabalila.

    k cemu ty vase reporty teda sou,kdyz nejsou spravne?Sice je pekny,ze nekdo kvuli tomuto ozelel finale MS ale bud neco poradne a nebo nedelejte nic.

    odpověz na tento komentář
  27. avatar
    #16 franta - vloženo: 16.05.2005 v 17:15:34

    kellys - ten kellys kvalita nic moc co:))))

    odpověz na tento komentář
  28. avatar
    #15 anonym - vloženo: 16.05.2005 v 17:00:48

    standa je borec,sem zvedavej,jak dlouho mu ta forma vydrzi....zatim ,ale super!!!

    odpověz na tento komentář
  29. avatar
    #14 Germáno - redakce MTBS - vloženo: 16.05.2005 v 16:13:13

    nepřesnosti - Díky za podporu Michale. Pravda je ta, ze jsem se asi mel vice soustredit na psani clanku nez-li na hokej, lahvace a popcorn. Nicmene nevidim jediny duvod, proc sem tedy nenapisete, jak jste zavod videli vy?! Clovek nemuze byt na vsech mistech trati, aby zaznamenal vse. Zatim jen Petr Vanek upozornil na konkretni chybu! Takze se nebojte a napiste, mista je tu dost!

    odpověz na tento komentář
  30. avatar
    #13 anonym - vloženo: 16.05.2005 v 16:07:44

    Bude nejake foto?

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744