#Blinduro aneb Michal Prokop něco chystá

Po 30 letech závodění připravuje Michal Prokop vůbec první akci ve vlastní režii, možná jste už zachytili, že "něco se chystá"....

Autor: Press News
#Blinduro aneb Michal Prokop něco chystá


Vítězil na BMX tratích, ve 4X se stal fenoménem a odskočil si i k dráhové reprezentaci. V poslední době úspěšně konvertoval k enduru a i tam se mu velmi daří. O kom je řeč? O Michalu Prokopovi.

Roli pořadatele si zlehka vyzkoušel poprvé letos při závodech pro partu kamarádů na pražských trailech. V té době se rodil plán na větší akci. Výsledkem bylo oznámení na sociálních sítích, že se něco chystá… Neurčité sdělení získávalo postupně na obrysech až k tomu, že půjde o enduro takzvaně na oči. Odsud také název #Blinduro, složenina anglických výrazů, proslavená Gregem Minnaarem a dalšími sjezdaři, kteří si odskočili k Enduro World Series a závod ve Finale Ligure jeli bez předchozího tréninku.

"Po letech závodění na nalajnovaných bmx a 4X drahách si teď nejvíc užívám, když můžu klábosit s kámoši cestou nahoru, a dolů pak jet bomby a čekat, co trail za další zatáčkou přinese. To je pro mě pravé enduro," říká Michal. "Chci, aby si mou akci užil každý. Bez tlaku na výsledek a bez obav, že se přerazí o něco nebezpečného. Má to být závod na rozjetí před sezonou."


Dvoudenní podnik se uskuteční o prodlouženém víkendu 6. a 7. května v okolí Lipna. Tratě budou výsledkem spolupráce s Pavlem Schwarzem, stavitelem trailů v lipenském bikeparku. "V létě jsem byl okouknout, co Schwara s budějovickou FRbikes partou vytvořili a podle mě je to nej flowpark u nás!"

Účastníky čeká také speciální noční zkouška. Co takový test obnáší, je zahaleno tajemstvím. Jedinou indicií jsou zatím videa odkazující na Michalovu sprinterskou přípravu na dráze.

Specifický je i průběh registrace. "Poběží jen online a jen v lednu! Přesný termín oznámíme na facebooku. Přihlášení později nebo na místě nebude možné. Musíme včas vědět, pro kolik lidí to chystáme. Startovné 600 Kč se nebude nijak měnit. S ohledem na vlažný postoj většiny zdejších cyklo firem potřebujeme naplnit startovku aspoň 150 závodníky, abychom pokryli rozpočet. Na druhou stranu, nechceme pustit do lesa víc než 300 bikerů, abychom traily ještě před otvíračkou neponičili," objasňuje novopečený organizátor.

K dispozici jsou již poukázky na startovné, jako ideální cyklistický dárek.

Pro aktuální informace sledujte facebookovou událost Něco se chystá.

Přečteno - 4290x Tagy: michal prokop enduro
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyHistoricky první Blinduro Zima vyhráli Trefilová a Maxa
    Historicky první Blinduro Zima vyhráli Trefilová a Maxa
  2. TechnikaFotogalerie: Prototyp Rock Machine Whizz 2024
    Fotogalerie: Prototyp Rock Machine Whizz 2024
  3. Tech newsMichal Prokop testoval nový Rock Machine Whizz
    Michal Prokop testoval nový Rock Machine Whizz
  4. Ostatní závodySP v enduru je v cíli. Češi mají top ten, Slováci se radují z vítězství
    SP v enduru je v cíli. Češi mají top ten, Slováci se radují z vítězství
  5. Tech newsTrek Slash 2024 - nová éra high pivotu
    Trek Slash 2024 - nová éra high pivotu
  6. DoplňkyRock Shox vylepšil gravity tlumič Vivid
    Rock Shox vylepšil gravity tlumič Vivid

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744