Canyon 2013

V poslední době se o téhle značce u nás docela dost mluví. Proč? Nejen kvůli zajímavým novinkám na rok 2013...

Autor: Petr Bureš
Canyon 2013

Německý Canyon je značkou, která je na českém trhu necelý rok, a přitom se o ní diskutuje doslova na každém rohu. Dílem za to může zajímavý poměr cena/výkon, který je dán zejména specifickým způsobem distribuce, dílem pak poměrně zajímavě udělaná kola vycházející z vlastního vývoje a dlouhodobého testování.

Zkrátka a dobře, Canyon je taková mírně minoritní záležitost, která tvoří alternativu známým značkám a snaží se prosadit zejména díky vlastním technologiím a designům.

My se teď podíváme na to, čím hodlá Canyon bojovat proti konkurenci v roce 2013. Není žádným překvapením, že to jsou dva základní směry, na jejichž vlně pojede spousta nových modelů kol. Prvním směrem je bezesporu fenomén 29" kol, která tahle značka, dalo by se říci, na venek dlouho ignorovala, ale byl to jen jakýsi klid před bouří. Druhým směrem je vstup karbonu mezi odpružená horská kola. O obou směrech více v dalších částech článku.

Přečteno - 56360x Tagy: canyon
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. PreviewCanyon připravil na Cape Epic limitovanou edici modelu Lux World Cup
    Canyon připravil na Cape Epic limitovanou edici modelu Lux World Cup
  2. Týmy a klubyMathieu van der Poel podepsal Canyonu na 10 let
    Mathieu van der Poel podepsal Canyonu na 10 let
  3. Tech newsCanyon Grizl:ON, nový gravel hladový po dobrodružství
    Canyon Grizl:ON, nový gravel hladový po dobrodružství
  4. TechnikaFotogalerie: Canyon Spectral CF 2024
    Fotogalerie: Canyon Spectral CF 2024
  5. Tech newsCanyon vymazlil zcela nový Spectral CF
    Canyon vymazlil zcela nový Spectral CF
  6. ServisChad Manuell přechází z Treku do Canyonu
    Chad Manuell přechází z Treku do Canyonu

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #16 Tatinoooo - vloženo: 30.01.2013 v 17:09:44

    Tiež som dlho váhal a nakoniec ma presvedčila komunikácia s výrobcom. Zodpovedal všetky moje dotazy a reagoval vždy veľmi rýchlo. Konečne som mal pocit, že si ma ako zákazníka vážia. Naši predajcovia by sa mohli učiť.

    S bikom obrovská spokojnosť.

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #15 Yourself - vloženo: 16.12.2012 v 21:40:53

    no takže niekoho možno bude zaujímať osobná skúsenosť. Dvaja sme brali canyony,kamoš minuly rok ja tento rok. Ich position systém funguje tak že si človek musi zmerať klučove oblasti tela a velkosť rámu je doporučená. Zhruba to funguje. Komunikacia bezproblemova,platba prebehla,do tyždna aj dačo som mal bajkdoma. Krásne zabalený v bikeguarde všetko zabezpečene proti narazom. Po poskladaní som vyrazil a nelutoval som ani jediný cent. So servisom je to tak,že servis biku môže vykonávať akýkolvek autorizovaný bike shop alebo servis v okolí kupujúceho. Reklamácie sú vybavované rýchlo tak ako popisal pedrino( a velmi často ku nim nedochádza).

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #14 michal.englicky - vloženo: 14.12.2012 v 14:01:21

    my se chvíli pobavili na eurobiku, pak vyměnili pár mailů a právě tu máme na test tohohle krasavce https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/18005_4180576274589_1868562823_n.jpg všechno proběhlo bez problémů, takže bych se nebál, že internetový prodej probíhá proto, že by se snažili na kolech něco utajit/skrýt. :)

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #13 pedríno - vloženo: 14.12.2012 v 09:59:04

    odpověď na Trout — #11 S tou reklamaci je to trochu jinak. Asi před půlrokem jsem u nich reklamoval vidli DT Swiss. Stačilo jim zavolat, pro balík s vidlí přijel kurýr, odvezl a za 3 týdny ji přivezl opravenou. Nic jsem neplatil, jenom předal balík.

    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #12 kliiima - vloženo: 14.12.2012 v 08:52:52

    odpověď na vojtay — #10 Chci si koupit fulla 29 se zdihem 110 - 120 mm a při porovnání všech možných značek, které kolo s daným zdvihem vyrábí, jednoznačně vítězí canyon následován RB. Potom dlouho nic a potom jsou ostatní značky. Cenový rozdíl minumálně 25% (i po přičtení poštovného). A servis neřeším, vše si dělám doma sám, nic na tom není, jen se nebát vzít do ruky šroubovák nebo imbus.

    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #11 Trout - vloženo: 14.12.2012 v 08:37:03

    To není způsob prodeje pro mne. Nikde nic nemají o servisu, akorát jsem se dočetl že v případě reklamace si hradím sám dopravu:-) A jak si mám kolo vyzkoušet? Jak mám zjistit správnou velikost? Cenově také nejsou moc níž než jiné značky a ještě se k ceně připočte 12 stovek za dopravu a nějakou krabici. Ať si každý kupuje kde chce, ale pro mne to opravdu není. Mohu si tady vybrat minimálně z deseti, patnácti značek, které si mohu vyzkoušet a které si koupím u "lidí" v kamenném obchodě, kam se rád vracím. Kolo podle mě není zboží na nákup na internetu.

    1. na tento komentář reaguje pedríno — #13
    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #10 vojtay - vloženo: 14.12.2012 v 06:57:45

    Co si budeme povidat nejake uskali ten internetovy prodej ma. Kazdopadne je to komplikace. Myslim ze je vic dobrych znacek za dobre penize, ktere si muzu osahat a vyzkouset primo i nekde v obchode a kde me budou pomalu nosit na rukach kdyz si tam koupim pekne kolo. Mam I tuseni, ze by mi k Canionu chteli nauctovat jen poradnou palbu za servis kdyz budu neco potrebovat. Pres telefon a maily vse zase nevyresim.

    1. na tento komentář reaguje kliiima — #12
    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #9 drkrvr - vloženo: 13.12.2012 v 21:14:09

    odpověď na +++ — #8 Tak na toto som cakal. Chystal som sa na Test Fest zapad, namiesto Olsan (tam to uz poznam). Dikes za link. Potesilo. Aj For Bikes... Hm... Dik :)

    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #8 +++ - vloženo: 13.12.2012 v 20:27:59

    odpověď na drkrvr — #7 testy a další akce máš TU

    https://www.canyon.com/_cz/experience_live/events.html

    1. na tento komentář reaguje drkrvr — #9
    odpověz na tento komentář
  10. avatar
    #7 drkrvr - vloženo: 13.12.2012 v 16:16:28

    Napisal som do Canyon CZ/SK v polovici 2012 a pozadoval som test bikes. Mozno na Test Fest alebo podobnom podujati sa v 2013 nieco objavi. Canyon moze byt najsuper (urcite sympaticka znacka), ale bez testu, ktory prejde "mojimi rukami" nemam uplnu doveru. Cena, vlastny vyvoj a skvely web este nie je vsetko (vsetky chvalim).

    Otazka na podporu CZ/SK: Tak ako to prosim bude s test bikes? Kedy sa mozem dotknut nejakeho? Vdaka.

    1. na tento komentář reaguje +++ — #8
    odpověz na tento komentář
  11. avatar
    #6 lalin - vloženo: 13.12.2012 v 12:00:25

    odpověď na Perskas — #2 Mně se značka a systém prodeje jaký mají líbí, je pravda že by nebylo špatné kdyby bylo aspoň nějaké testcetnrum. Kolega z práce si od nich ale kolo objednal a nemůže si ho vynachválit, zabalené to přišlo velmi dobře a složené jsme to měli za 15 minut. A kolo vypadalo naživo prostě ještě lépe než na fotce ... a cena prostě hraje důležitou roli :-) a co jsem četl co se týká reklamací tak je značka canyon právě velmi vstřícná, podle mně už jen kvůli těmhle obavám aby si neudělali špatnou reklamu. Já kdybych neměl na jaře nového cannona tak si od nich karbonovou 29" objednávám hned!

    odpověz na tento komentář
  12. avatar
    #5 Bergi - vloženo: 13.12.2012 v 11:54:43

    Nevím co na tohle chlapci vlastně říct... jen... CANYONA (Grand Canyon AL 9,9 SL) mám od října 2012 a nemůžu si tento bajk vynachválit. Vše přes internet proběhlo vše hladce, jen byl menší zádrhel s placením přes KB, ale i to se během dvou dní vyřešilo. Zástupce Canyonu v ČR je příjemný mladý chlapík, který ví o čem mluví. Nejprve jsem se bál koupit bajk, bez vyzkoušení, ale ten risk za to rozhodně stál. Ještě nikdy jsem nesedlal tak vyváženě sladěný stroj. Opravdu radost z bajkování. Velké kola = velké vyjížďky... teď není 100 km v kuse žádný problém. VELKÝ DÍK CANYONU! Jen prosím... pokud někdo z vás nemáte tu čest, nepiště sem takový nesmysly. Díky biker z Vysočiny

    odpověz na tento komentář
  13. avatar
    #4 harokamil - vloženo: 13.12.2012 v 11:38:27

    odpověď na Perskas — #2 Podle tvojeho emailu a podle komentáře jsi asi zrovna ten prodejce - "Mám rád, když mě prodejce pozve na garančku" haha, dobrý vtip a jenom se snažíš házet špínu konkurenci - chápu, cháníš svůj kšeft. Mimochodem dneska prodává přes net a posílá skoro každý krám s kolama. Nechal bych to na každém, zda si chce kolo koupit na krámě nebo si ho poslat domů.

    odpověz na tento komentář
  14. avatar
    #3 Chiron - vloženo: 13.12.2012 v 11:35:50

    Nebudete mít náhodou tu Nerve Al 29 na test. Zatím sem nikde žádný nenašel. V prodeji bude až za nějaký ten pátek, ale evidentně Canyon už nějaké kusy na prezentaci má.

    Prodej přes internet má dost nevýhodu, že se na ty kola mimo některé výstavy a sem tam nějaké testovací dny nemá šanci podívat. A do Německa kvůli tomu nepojedu. Na druhou stranu to ušetří nemalý peníz. A zrovna u Canyonu bych s reklamací strach neměl, prý jsou v tomhle docela vstřícní.

    odpověz na tento komentář
  15. avatar
    #2 Perskas - vloženo: 13.12.2012 v 10:53:54

    U nás na rohu se o této značce nějak nediskutuje:) Nevím kde to tedy autor článku vzal, že se o ní všude diskutuje. A vlastní technoologie? Hihi

    Osobně nemám důvěru ve značku, která se prodává jen přes internet. Na tom je vždy něco divného. Nebo že bych si koupil kolo, které nikde nemůžu předem vidět? Je to jako s tou jitrnicí z pohádky, co svět neviděl:) Děkuju, nechci! Mám rád, když mě prodejce pozve na garančku, když si jsem jistý s reklamací.

    1. na tento komentář reaguje harokamil — #4
    2. na tento komentář reaguje lalin — #6
    odpověz na tento komentář
  16. avatar
    #1 yoolaus - vloženo: 13.12.2012 v 09:01:55

    mooooc pekne biky za moooc zaujimave ceny !

    internetova stranka tak isto moooc pekna !

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744