Kona Kahuna Deluxe

Dnešním tématem bude devětadvacetipalcový duralový hardtail od Kony. Na první pohled obyčejné kolo...

Autor: Petr Bureš
Kona Kahuna Deluxe

Není to tak dávno, co byste podobný bike sotva pohledali. "Obyčejných" devětadvacítek jsou již ale nyní spousty a vybrat mezi nimi zajímavý kousek už není zas tak složité. Kona není mezi twentyninery rozhodně žádným nováčkem a tak jsme si vybrali pro podrobnější představení duralový model střední kategorie Kahuna Deluxe.

Kahuna hraje v nabídce Kony zajímavou roli. Celkem čtyři modely, které nesou toto jméno, jsou totiž rozděleny na dvě dvojice. Dvojice dražších Big Kahuna a King Kahuna náleží mezi XC hardtaily zatímco naše Kahuna Deluxe a Kahuna dostaly do vínku prvky předurčující je pro trailbiking.

Výrobce tohle kolo trefně popisuje, že je navržené tak aby jezdilo rychle a přitom něco vydrželo. Ne že by se o to samé nesnažila také spousta ostatních, ale Kona na svém image nerozbitných kol staví dlouhodobě a tak se dá předpokládat, že na tom něco bude.

Rám je svařen z duralových zeslabovaných trubek Kona Race Light třídy 7005. Zajímavé je, že zde nenajdeme prohnutou sedlovou trubku, jak tomu bývá u spousty podobných kol, nicméně nechybí výrazný sloping horní rámové trubky. Poměrně masivní a na 19" bike také vysoká je tapered hlavová trubka.

Překvapivě povedeným detailem je konstrukce zadní patky navařená na vzpěry zadní stavby dlouhým šikmým svarem. To samé platí o stejné patce na straně kotoučové brzdy, která má na sobě navíc postmount úchyt.

Že jde o trail bike nezapře ani zpevněná středová pasáž vyztužená CNC opracovaným můstkem, do kterého jsou navařeny spodní vzpěry zadní vidlice.

Pokračovat na: Specifikace

Seznam stránek článku:

  1. Kona Kahuna Deluxe
  2. Specifikace
  3. Fotogalerie
Přečteno - 35036x Tagy: kona tech2012
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. TechnikaFotogalerie: Kona Process X DL
    Fotogalerie: Kona Process X DL
  2. Testy - RecenzeTEST: Kona Process X DL
    TEST: Kona Process X DL
  3. TechnikaFotogalerie: Kona Libre
    Fotogalerie: Kona Libre
  4. Testy - RecenzeTEST: Kona Libre
    TEST: Kona Libre
  5. TechnikaFotogalerie: Kona Hei Hei CR/DL
    Fotogalerie: Kona Hei Hei CR/DL
  6. Testy - RecenzeTEST: Kona Hei Hei CR/DL
    TEST: Kona Hei Hei CR/DL

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #4 Pól Ńůmen - vloženo: 03.04.2012 v 22:07:27

    Hele ty chytraku, spocitat si to asi vyrobce umi, ale uz si zkusil jet na 19ce na doraz na 42 zubech vepredu? Si vytrhnes nohy z prdele ty vole,tak tu nevysirej a nejdriv si to vyzkousej! Na 29ce kole kdyz ho rozdovadis muzes mit i 50 zunu a v klidu to utahnes a nejedna se o zadnej extra tezkej prevod. Pocitas dobre bracho? Co???

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #3 Mike - vloženo: 08.03.2012 v 18:07:26

    jeste jednou namne vyblafne reklama "rubena bicycle tyres, winners choice" a pridem vam tam osobne rozdrtit hlavu paletou

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #2 Zdenda - vloženo: 06.03.2012 v 18:15:14

    By mě zajímalo, proč dávají na 29-er trojtác s takovýma velkýma plackama. Vždyť to je jako by na běžný 26-er dali trekingové kliky 48/36/24, to by bylo divení! Klasice 44/32/22 u 26-tky odpovídá 40/29/20 u 29-tky. Proč to výrobci nevyrábějí, to nechápu. Copak si to neumějí spočítat?

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #1 madcat - vloženo: 06.03.2012 v 11:10:08

    Jednou Kahuna, jednou Kakuna - no co, chyby byly, jsou a budou :)

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744