Měsíc do Cape Epic 2017, na startu bude 9 Čechů

Nejsilnější startovní pole nabídne letošní Cape Epic. Na startu budou oba olympijští vítězové a celkem 9 Čechů....

Autor: Jan Němec
Foto: Gary Perkin - Cape Epic/Sportzpics
Měsíc do Cape Epic 2017, na startu bude 9 Čechů

 

Přesně měsíc dnes zbývá do startu 14. ročníku nejslavnějšího etapového závodu na horských kolech Absa Cape Epic. Od 19. do 26. března bude bojovat 650 dvojic v okolí Kapského Města. Pořadatelé se letos mohou pyšnit zcela objektivně nejsilnějším startovním polem v historii. Na 700 kilometrech se představí oba aktuální olympijští vítězové, obhájci loňského vítězství Cape Epic a pak také devět českých bikerů, z nichž hned dva se budou rvát o celkové prvenství. A v horských kolech rovněž o pohádkové prize money /vítěz etapy získá cca 10.000 Kč, celkový vítěz cca 400.000 Kč/. 

Nejen samotní závodníci se shodují v tom, že letos bude výjimečný ročník, zejména kvůli velmi kvalitnímu startovnímu poli. "Letos je to opravdu brutální, takovou konkurenci Cape Epic ještě neměl," říká Kristián Hynek, vítěz ročníku 2014. "Jedeme tam s cílem dojet na bednu v celkovém pořadí, ale po očku také koukáme na vítězství. To ale bude velmi těžké," dodává Kristian, který má za sebou tři ročníky. Z toho ten vítězný jel s Robertem Mennenem a dva s Albanem Lakatou, s nímž pojede i letos. Chuť a motivaci musí mít dvojice obrovskou, vloni totiž vinou Kristianova zranění nedojeli a navíc Alban má za sebou už osm ročníků, ale nevyhrál ani jediný!

K tomu všemu jsou na startu dva vlčáci s pěti celkovými triumfy na svém kontě: loňský vítěz Karl Platt (GER, Team Bulls) a Christoph Sauser (SUI, Investec Songo Specialized). Právě devětatřicetiletý Sauser by rád vrátil rekordní počet vítězství do svých rukou. A i když oznámil konec kariéry, tak se rozhodl tuto obrovskou výzvu ještě přijmout. K šestému vítězství mu má pomoci Jaroslav Kulhavý.

Ale nejsou to jen tyto tři jmenované trojice. První desítka startovní listiny je slušně nabitá! Jsme strašně zvědaví, jak si povede Nino Schurter s Matthiasem Stirnemannem (SUI, Sram Scott) nebo němečtí bikeři a specialisté na těžké etapové závody Jochen Käss a Markus Kaufmann (GER, Centurion Vaude). 

 

Češi budou mít letos celkem slušné zastoupení, na startu se jich objeví celkem devět. Kromě dvou zmiňovaných, tedy Kulhavého a Hynka, se na na svůj třetí Cape Epic vrací Filip Adel, který tentokrát pojede se slovenským bikerem Tomášem Višňovským, opět v dresu Superior Mitas. V kategorii Masters se objeví tři dvojice: Jan Wudy + Roman Sotola (4R Team), Zdeněk Löffelmann + David Hromada (Kona CZ) a Luboš Kouble + Tomáš Hromádko (Mitas Textra Czech). Všechny české účastníky vám ještě zanedlouho představíme podrobněji. 




A co ženy? I tam to rozhodně nebude žádná nuda. Po třech letech nadvlády dvojice Annika Langvad a Ariane Lüthi (dříve jako A. Kleinhans), se jméno úřadující mistryně světa XCO z Dánska na startovní listině neobjevuje. Lüthi tak pojede s německou bikerkou Adelheid Morath. Jak jim to společně půjde je otázkou. Na Cape Epic s cílem zvítězit se vrací i matadorka Sabine Spitz, letos pojede s domácí Robyn de Groot.  

 

Přečteno - 5876x Tagy: cape epic jaroslav kulhavý kristián hynek
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. ZávodyFotogalerie: Cape Epic 2024
    Fotogalerie: Cape Epic 2024
  2. PreviewVítězný Cape Epic Bikecheck: Ghost Anne Terpstry & Specialized Howie Grottse
    Vítězný Cape Epic Bikecheck: Ghost Anne Terpstry & Specialized Howie Grottse
  3. Ostatní závodyZávěrečnou etapu Cape Epic ovládl tým Bulls Mavericks, celkovými vítězi Beers s Grottsem
    Závěrečnou etapu Cape Epic ovládl tým Bulls Mavericks, celkovými vítězi Beers s Grottsem
  4. Ostatní závodyCape Epic 2024: vyhraná 6. etapa je pojistka "žluťáku" Beerse s Grottsem
    Cape Epic 2024: vyhraná 6. etapa je pojistka "žluťáku" Beerse s Grottsem
  5. Ostatní závodyBeers s Grottsem se rozjíždí, v 5. etapě Cape Epic navýšili náskok
    Beers s Grottsem se rozjíždí, v 5. etapě Cape Epic navýšili náskok
  6. Ostatní závodyNejdřív skolený dikobraz a pak zlomená klička. Kulhavého den blbec na Cape Epic, kde končí
    Nejdřív skolený dikobraz a pak zlomená klička. Kulhavého den blbec na Cape Epic, kde končí

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744