Rock Machine 2012

Impozantní styl zvolila firma RockMachine pro představení novinek na rok 2012

Autor: Petr Bureš
Rock Machine 2012

Rodokmen této původně české značky je velmi spletitý a o jejích osudech toho bylo už mnoho napsáno. Zatím poslední kapitolu příběhu tého značky píše koncern BFI (Bike Fun International) a vypadá to, že si značka opět úspěšně nachází své místo mimo jiné i po boku své sestry Superior.

Když jsme dostali pozvání na pražskou prezentaci firmy, netušili jsme, že půjde o mezinárodní akci, na které se téměř nebude hovořit česky, ale výhradně anglicky, německy a rusky, a že program a zejména prostředí a celkový harmonogram akce si v ničem nezadá s daleko renomovanějšími značkami. Výborná přitom stručná technická prezentace novinek byla prosta podrobných a nudných popisů specifikací a spíše připomínala obdobné akce amerických renomovaných značek plné velkých hesel, přirovnání a vtipných bonmotů.

Následný přesun mezi hotelem, ve kterém se prezentace konaly, vyšehradskými kasematy, kde byla velmi efektní expozice kompletní modelové řady a lodí, na které se konala další část odpoledního programu, probíhal také netradičně, leč velmi prakticky, totiž na cestovních elektrokolech vlastní výroby, která si tak mohli všichni pozvaní vyzkoušet na vlastní kůži nejen v klikatém výjezdu na Vyšehrad, ale rovněž na zřejmě nejpopulárnější pražské cyklostezce podél řeky Vltavy.

Počasí programu naštěstí přálo, a kulturně pojatá expozice kol mile překvapila i naší novinářskou delegaci. Musím říct, že už dlouho jsem se nesetkal s podobně pojatou akcí české firmy, která by se nesoustředila jen na komplexní ukázání svých novinek, ale také na precizní stylizaci toho, jak a kde k ní dojde. Výborný nápad i zážitek!

Přečteno - 39431x Tagy: tech2012 rockmachine
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Testy - RecenzeTEST: Rock Machine Blizz CRB 90-29
    TEST: Rock Machine Blizz CRB 90-29
  2. Testy - RecenzeTEST: Na Ještědu s "tajným" Rock Machinem
    TEST: Na Ještědu s "tajným" Rock Machinem
  3. Tech newsTop Ten 2012 - Technika
    Top Ten 2012 - Technika
  4. Tech newsEndura + whisky = limitovaná edice
    Endura + whisky = limitovaná edice
  5. PreviewSanta Cruz Tallboy LT C
    Santa Cruz Tallboy LT C
  6. TechnikaGhost Lector 7700 fotogalerie
    Ghost Lector 7700 fotogalerie

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #1 pizoza - vloženo: 12.07.2011 v 23:17:29

    RM nic neobšleh, jen zalistoval v asijském tlustém katalogu a ukázal na pár výkresů. a protože jim to nevyfouknul pro východní evropu řekněmě Kelys, nebo někdo obdobnej, tak to mají. v tomhle případě tedy neopisoval RM, ale řekl bych že Astro, které tenhle rám (jsko maestro) nabízí. pochybuji ale , že budou výrazně levnější, než třeba zmiňovaný GIANT a proto nevidím sebemenší důvod, proč jít do RM.

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744