Swiss Epic 2016: Prokop druhý, Hynek čtvrtý

Třetí ročník etapového závodu Perskindol Swiss Epic je v cíli. Ovládli jej domácí bikeři, Michal Prokop svou premiéru proměnil ve stříbro, Kristián Hynek skončil čtvrtý...

Autor: Jan Němec
Foto: Marius Maasewerd
Swiss Epic 2016: Prokop druhý, Hynek čtvrtý

Lukas Flückiger a Reto Indergand v dresu týmu BMC a Jolanda Neff s Alessandrou Keller za tým Stöckli vedli od prvního dne průběžné hodnocení šestidenního závodu Perskindol Swiss Epic. Verzi Flow určenou pro bikery vyznávající spíše jízdu z kopce vyhrála švýcarsko-australská dvojice Anthony Mayr a Samuel Kummrow před Michalem Prokopem, jenž jel v páru s Tobiasem Müllerem (Ghost Factory). Olympijský vítěz Nino Schurter s Matthiasem Stirnemannem (Scott Odlo) vyhráli dvě etapy a celkově skončili třetí.

Zatímco zkušený etapový matador Kristián Hynek (Topeak Ergon) věděl do čeho jde a dva měsíce po zlomenině klíční kosti od závodu žádné velké výsledky neočekával, pro Michala Prokopa to byla velká premiéra.


Kristián Hynek
 


Michal Prokop s Tobiasem Müllerem 


"Každej den jsem si hrábnul na dno. Bylo to hezký, krásný traily, hory... ale strašně náročný. Jak seš poblitej, tak si to ani moc neužiješ," nechal se slyšet Michal Prokop, který jel s týmovým kolegou Tobiasem Müllerem. Mimochodem, čtyřiadvacetiletým sportovním multitalentem, jenž má na svém kontě několik titulů mistra světa v telemarku! 

"Je to neutahatelnej týpek. Je průměrnej v enduru, nejede moc z kopce, ale nahoru letěl. Dost mi nahoru pomáhal, hecoval mě, byl to velkej tahoun," říká Michal.

Společně museli zvládnout víceméně to samé co klasičtí maratonci. "Nebyly žádný erzety, jako na klasickém enduru. Jeli jsme v podstatě to samý, 3 etapy byly úplně stejný a 3 etapy nás vyváželi do kopců autem nebo lanovkou, takže etapa měla jakoby tři erzety, jenže hodně dlouhý. Celkem to bylo 300 km a přes 8000 metrů výškovejch. A já nejsem moc zvyklej závodit nahoru do kopce :-)))"


Michal to ale zvládl skvěle, společně s Tobim si hlídali druhou příčku průběžně. "Věděli jsme, koho si hlídat, takže od polovičky to byl taktický závod. Naštěstí jsme neměli moc defektů, vlastně jenom jeden problém s představcem. Ti první nám hodně odlítli, proto jsme si hlídali záda. Ono to z toho kopce nešlo nijak zvlášť moc nahnat. Často jsme se propletli i s maratoncema a museli jsme na ně křičet, abychom je mohli předjet. Každej se to snažil zdrncat co nejrychlejc," uvádí Michal. "Shodli jsme se s Kristiánem, že třetí den byla velká krize. Třináct kiláků do kopce, monotónní jízda a nešlo si moc odpočinout, abychom neztratili, to bylo na mě moc :-)"

Ghost Factory Team s sebou do Švýcarska ale přivezl zázemí s mechaniky a s maséry, a tak se Michal mohl po dojezdu soustředit na regeneraci a užívat si relativního luxusu. Stejně jako dámská část Ghost týmu Lisi Osl a Anne Terpstra, dokončivší Swiss Epic 2016 na 4. pozici. 


Lisi, Anne, Michal a Tobi 

 

Pokračovat na: Výsledky

Seznam stránek článku:

  1. Swiss Epic 2016: Prokop druhý, Hynek čtvrtý
  2. Výsledky
Přečteno - 7965x Tagy: michal prokop kristián hynek swiss epic
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyTým Kristiána Hynka mění název na Canyon SIDI
    Tým Kristiána Hynka mění název na Canyon SIDI
  2. ServisKristián Hynek otevřel nový showroom Zahálka
    Kristián Hynek otevřel nový showroom Zahálka
  3. TechnikaFotogalerie: Prototyp Rock Machine Whizz 2024
    Fotogalerie: Prototyp Rock Machine Whizz 2024
  4. Tech newsMichal Prokop testoval nový Rock Machine Whizz
    Michal Prokop testoval nový Rock Machine Whizz
  5. Ostatní závodySwiss Epic kořistí Stoška a Stutzmanna
    Swiss Epic kořistí Stoška a Stutzmanna
  6. Ostatní závodySwiss Epic startuje již dnes, Stošek utvoří dvojici se Stutzmannem
    Swiss Epic startuje již dnes, Stošek utvoří dvojici se Stutzmannem

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744