Symbio+ v roce 2017 na BMC a s Terezou Huříkovou - Němcovou

Razantní změny přichystal domácí tým Symbio+ na nadcházející sezonu 2017. Ty představil na večírku, který se nesl na červené vlně...

Autor: Jan Němec
Foto: Tomáš Tesař
Symbio+ v roce 2017 na BMC a s Terezou Huříkovou - Němcovou


Pražský Port62 se opět stal místem setkání domácí formace Symbio+ cycling. Týmový večírek, tentokrát laděn do červených barev, asi nikoho z přítomných nezklamal. Zvlášť, když se u mikrofonu střídal Ondřej Lampík Paur. Podle nás by měl dostat cenu 'cyklistický bavič roku'. Večírek se spoustou dobré nálady, hlasité muziky, tance, bilancování, představování a jídla. Podle všeho loď přežila, což je dobrý vstup do nové sezony...

Ale pojďme se podívat, co je v týmu nového. Červená barva postupně odkrývala všechny novinky a změny v teamu. Při vstupu do restaurace byl každému namalován červený "švýcarský" křížek na tvář a to byla jasná nápověda na první novinku, neboť prostory restaurace zdobily stroje značky BMC. Po dvou letech sedlání kol značky Cannondale přichází změna na kola BMC. Celá elitní sestava týmu bude závodit na hardtailech, resp. softtailech Teamelite 01, vybavených drobnou pružící - gumovou jednotkou v zadní stavbě. Další novou partnerskou posilou je firma ze země tulipánů - Bredenoord a i ta jede v červené. Novinkou též budou dodavatelé dresů Sportful, brýlí RH+ a Powerbar se stal partnerem ve výživě.


Všichni se dobře bavili, včetně Mirka Zavřela, šéfa Symbio+

Ondra Lampík Paur se na večírek připravil důkladně.....

 


Nejzásadnější novinkou je angažmá úřadující mistryně republiky v maratonu Terezy Němcové-Huříkové, která od nového roku rozšíří řady elitní sestavy Symbio+ BMC Cycling. Devětadvacetiletá zkušená bikerka letos oznámila konec v cross country. "Nedávala jsem to, závody se zkracují a zrychlují, jak se ukázalo, není to můj šálek kávy," řekla Tereza, která má z roku 2013 zlato z mistrovství Evropy v maratonu. "Ráda bych se opřela do maratonů, kde mám větší předpoklady. Změna týmu s sebou vždycky nese novou motivaci a já jsem za to vděčná," řekla na pódiu Tereza, která přichází mezi kluky Symbiáky, aby pomohla ovládnout týmovou soutěž seriálu Kolo pro život.  "Ráda bych se nominovala i na světový a evropský šampionát, který se jede téměř doma - Horal Tour na Slovensku. Určitě budu na startu všech důležitých maratonů v Česku," oznámila Tereza.

 


Další posilou je mladý talent Lukáš Kobes, rodák z Domažlic. Tento závodník vyrostl sice na XC, ale když si odskočí na KPŽ, dokáže si sáhnout i na podium a bude to určitě další přínosný bodový článek do sestavy.

Lídrem Symbio+ se po úspěšné - premiérové sezoně v barvách týmu stane Martin Stošek, který letos dokázal v druhé půli sezony držet krok s duem Spořínků Boudný - Ulman a pravidelně tým reprezentoval na stupních vítězů. 

"Martin prokázal během sezony stabilní výsledky a toho si cením, je mladý, cílevědomý a chci mu dát ty nejlepší podmínky. Po boku s Terezou to bude silná dvojka, kterou doplní právě Lukáš Kobes, ze staré sestavy zůstává Ondřej Lampík Paur a Adam Pilčík. Zbytek sestavy momentálně řeším, ale chceme mít silné lidi do více kategorií na závodech KPŽ," nechal se slyšet manažer Mirek Zavřel.


Zase zpět na loď: celý večírek probíhal v dobré náladě, honosný raut s čokoládovou fontánou na závěr nenechal sedět jen tak někoho. Bývalá moderátorka Evropy2 Iva Vavřínová se starala o správný tok informací a novinek, občas doplněná Mirkem Zavřelem nebo manažerkou týmu Irenou Syrovátkovou a komikem-tmeličem týmu Lampíkem Paurem.Taneční parket prázdný nezůstal, neboť vydržela právě závodní sestava, tudíž dobrá předzvěst týmového fungování, tak se nechme překvapit, jak se Symbiáci předvedou.


Týmové stránky: www.symbiopluscycling.cz
Facebook profil: www.facebook.com/SymbioCycling

 

 

Přečteno - 15816x Tagy: tereza huříková bmc symbio+ ondřej paur
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyAC Heating Cup odstartuje 30. března ve Stupně, Pohár Plzeňského kraje v Domažlicích
    AC Heating Cup odstartuje 30. března ve Stupně, Pohár Plzeňského kraje v Domažlicích
  2. Ostatní závodyNa oslavu pětadvacátin Pražské 50 dorazilo na 1 500 účastníků
    Na oslavu pětadvacátin Pražské 50 dorazilo na 1 500 účastníků
  3. Ostatní závodyPražská 50 a její oslavy 25. výročí v plném proudu, startuje již v sobotu
    Pražská 50 a její oslavy 25. výročí v plném proudu, startuje již v sobotu
  4. Týmy a klubyJordan Sarrou se vrací na BMC! Tovární tým značky je znám
    Jordan Sarrou se vrací na BMC! Tovární tým značky je znám
  5. Týmy a klubyTýmové zvěsti a fámy 2023
    Týmové zvěsti a fámy 2023
  6. TechnikaFotogalerie: BMC Fourstroke 2023
    Fotogalerie: BMC Fourstroke 2023

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #1 marco - vloženo: 20.11.2016 v 00:25:54

    A já měl za to, že se Tereza začíná zasídlovat v marketingu propagace Superioru jako kmenový zaměstnanec BFI pro případ přechodu ze závodní do civilní části svého života. Mýlil jsem se. Na druhou stranu odpočinek v maratonech KPŽ v na uzemí Čech jí jen prospěje. Asi to z počátku to každo-víkendové tempo nebude dávat.Ono dosud v XC a maratonech ani pořádně závodů nejela a tady bude muset jezdit každý víkend celou sezonu od jara do podzimu. tedy min 30 závodních dnů oproti současným 10 - 15 dnech.

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744