TEST: Scott Genius 920

Otestovali jsme nejnovější generaci populárního 29" allmountain biku Genius, která opět o něco posouvá hranice této kategorie nejen z pohledu modelové nabídky Scottu na rok 2018...

Autor: Pavel Čábelický
Foto: Jan Němec
TEST: Scott Genius 920

Fotogalerie

Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920
Scott Genius 920

Přečteno - 12219x Tagy: testy scott
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Testy - RecenzeTEST: Marin Wolf Ridge - první dojem
    TEST: Marin Wolf Ridge - první dojem
  2. TechnikaFotogalerie: Scott Genius 920
    Fotogalerie: Scott Genius 920
  3. TechnikaFotogalerie: Cannondale Scalpel Si SE 1
    Fotogalerie: Cannondale Scalpel Si SE 1
  4. Testy - RecenzeTEST Cannondale Scalpel Si SE 1
    TEST Cannondale Scalpel Si SE 1
  5. TechnikaFotogalerie: Scott Speedster Gravel 10 Disc
    Fotogalerie: Scott Speedster Gravel 10 Disc
  6. PreviewScott Speedster Gravel 10 Disc
    Scott Speedster Gravel 10 Disc

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #29 Babaja - vloženo: 07.12.2017 v 18:14:06

    Zdarec Všem. Mám dva návrhy :-) . Mohl by každý oznámkovat, (jako ve škole) tento článek "test". A také MTBS, které píše o horských kolech a má horská kola jako "srdeční" záležitost. Předem děkuji. Bajku zdar.

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #28 trance28 - vloženo: 07.12.2017 v 17:08:13

    odpověď na teryman — #21 jo "nakej mechanik", tak to jo, kdyz sis tohle vyguglil, tak budiz...zadnej novinar, hm...a kdo z mistnich redaktoru novinar je? Stesti, ze jsou zde odbornici jako ty...a jeste jedna vec, ve fan klubu Cabelaka nejsem, ale bud si jistej, by te na kole sfouknul jak svicku :-)

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #27 fiasco - vloženo: 07.12.2017 v 13:40:59

    Ježiši tady je ale nablito...:) Prosím pana Čábelického, aby se nenechal odradit místními renomovanými testery zjevně pod parou..

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #26 teryman - vloženo: 05.12.2017 v 21:28:18

    odpověď na speedylt — #25 on ten blábol někdo považuje za test?

    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #25 speedylt - vloženo: 05.12.2017 v 17:32:24

    odpověď na teryman — #21 odpověď na teryman — #21 odpověď na speedylt — #6 odpověď na teryman — #21 Nemůžu mluvit za celý Scott,ale já z toho radost nemam a nemyslím si,že je to seriozní test. Můj názor.Genius bude v testu na DOLEKOP.COM

    1. na tento komentář reaguje teryman — #26
    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #24 petan - vloženo: 05.12.2017 v 10:24:21

    Přátelé budete se mnou souhlasit, když řeknu, že úplně mrtvej je rozměr 26" a to napříč všemi kategoriemi vyjma dětských kol? 27,5" kola jsou rozhodně mrtvá mezi XC biky a stále více i mezi trailbiky a zbytek je o subjektivním pocitu a názoru každého z nás. Nemusí se vám to líbit, stejně jako se někomu nelíbí, že jsou mrtvé trojpřevodníky a do dvou let zemřou i dvoupřevodníky. Taková je prostě doba, takový je marketing a takové jsou preference výrobců, kteří až si zamanou, že je potřeba udělat 30" kola, tak je prostě udělají a vás se na to ptát rozhodně nebudou,,,

    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #23 Honza S. - vloženo: 05.12.2017 v 08:57:18

    odpověď na Lukáš Sedlák — #22 No, četl jsem už i lepší recenze, i od samotného pana Čábelického. Přitom stačilo z jednoho článku udělat dva. První jako ryzí test a pojednání o budoucnosti rozměrů kol jako druhý. Stejně je to tak obsáhlé téma, že by vydalo na několik článků...

    Další věc je zadání pro autora článku. Těžko předpokládat, že když Scott a další výrobci nekompromisně razí cestu 29", že by si to někdo dovolil zpochybnit v článku, za který je placený. :-)

    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #22 Lukáš Sedlák - vloženo: 04.12.2017 v 22:42:36

    Chtěl bych se zastat názoru Pavla Čábelického. Nechápu v čem vidíte tu výhodu. Pro děti nebo na přechod je to dobré. Ve sjezdu mi přijde lepší 29”. Jezdil jsem na 27,5” a potom jsem zkusil 29” a je to jinde. Teď mám 29”. A myslím si, že tento test je zpracovaný velmi dobře. Je to věc názoru.

    1. na tento komentář reaguje Honza S. — #23
    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #21 teryman - vloženo: 04.12.2017 v 20:38:16

    odpověď na trance28 — #20 Ale jdi ty. Nemusím znát každého nýmanda. Díval jsem se na google kdo to ten Čábelický je. Nějakej mechanik, žádnej novinář.Podle toho ten test taky vypadá. Hrubky a snůška nesmyslů. Ale jemu se to evidentně líbí, jak to napsal:-) Zřejmě to je zaplacený. Pokud ano, tak z toho musí mít Scott radost:-)

    1. na tento komentář reaguje speedylt — #25
    2. na tento komentář reaguje trance28 — #28
    odpověz na tento komentář
  10. avatar
    #20 trance28 - vloženo: 04.12.2017 v 17:54:48

    odpověď na teryman — #10 jestli autora clanku neznas,tak to se asi moc v mtb scene neorientujes a jeste to davas najevo verejne...ale chapu,ze prudit je vetsi zabava :-)

    1. na tento komentář reaguje teryman — #21
    odpověz na tento komentář
  11. avatar
    #19 PavelČábelický - vloženo: 04.12.2017 v 13:08:51

    odpověď na Lennyfrey — #17 Dobrý den pane Lennyfrey. Je to můj nároz a vy jej můžete přijmout nebo ne, já vám jej nevnucuji. Čas ukáže, zda byl správný nebo ne. Přeji hezký den a bikování :)

    odpověz na tento komentář
  12. avatar
    #18 PavelČábelický - vloženo: 04.12.2017 v 12:54:58

    odpověď na Lennyfrey — #16 hlavně že vy máte vše gramaticky správně :)

    odpověz na tento komentář
  13. avatar
    #17 Lennyfrey - vloženo: 04.12.2017 v 12:47:56

    Tak pane Čábelický, zdá se že máte více negativních reakcí na váš článek. Asi nejsem jediný komu se tenhle článek nelíbil. Co místo toho aby jste se nějak pohoršoval, prostě uznal přešlap a pro příště se vyvaroval takovýchto soudů? Názor takový mít můžete, ale jste novinář, měl by jste ve svém článku být nestraný. Česká bajková scéna je malej zaprděnej rybníček a lidi jsou na tohle háklivý. A když k tomu připočtem styl článku, taky by jste spíš mohl uškodit těmto stránkám, jelikož pár takových "příspěvků" a web přijde o své čtenáře. Tak co si vzít ponaučení, přestat se tu dohadovat a dát si pozor jak další článek napíšete..

    1. na tento komentář reaguje PavelČábelický — #19
    odpověz na tento komentář
  14. avatar
    #16 Lennyfrey - vloženo: 04.12.2017 v 12:47:55

    Tak pane Čábelický, zdá se že máte více negativních reakcí na váš článek. Asi nejsem jediný komu se tenhle článek nelíbil. Co místo toho aby jste se nějak pohoršoval, prostě uznal přešlap a pro příště se vyvaroval takovýchto soudů? Názor takový mít můžete, ale jste novinář, měl by jste ve svém článku být nestraný. Česká bajková scéna je malej zaprděnej rybníček a lidi jsou na tohle háklivý. A když k tomu připočtem styl článku, taky by jste spíš mohl uškodit těmto stránkám, jelikož pár takových "příspěvků" a web přijde o své čtenáře. Tak co si vzít ponaučení, přestat se tu dohadovat a dát si pozor jak další článek napíšete..

    1. na tento komentář reaguje PavelČábelický — #18
    odpověz na tento komentář
  15. avatar
    #15 speedylt - vloženo: 04.12.2017 v 11:53:23

    odpověď na PavelČábelický — #7 Seš mimo,27.5 jezdí a jezdit bude většina enduro a trail borcu,29" bude ideal na xc a trail(užehlené singltreky)

    odpověz na tento komentář
  16. avatar
    #14 teryman - vloženo: 04.12.2017 v 08:09:09

    odpověď na PavelČábelický — #13 Tak jo:-) A hlavně, až sem dáš zase nějaké nepovedené slohové cvičení, tak si alespoň oprav ty pravopisné chyby.

    odpověz na tento komentář
  17. avatar
    #13 PavelČábelický - vloženo: 03.12.2017 v 22:21:32

    odpověď na teryman — #12 troll :)

    1. na tento komentář reaguje teryman — #14
    odpověz na tento komentář
  18. avatar
    #12 teryman - vloženo: 03.12.2017 v 20:31:34

    odpověď na PavelČábelický — #11 Pane Čábelický, to nemusíte obhajovat jen přede mnou, ale přede všemi, kteří si váš test přečetli. Tak trochu jsem vaši obhajobu čekal. Je fakt, že již neobjedu všechny pohárové závody XC jako v minulosti a minimálně 8 maratonů za rok, že jezdím již jen pro radost a přes asi 2.000 kilometrů na horském kole se za rok nedostanu. Tak snad to jako má kvalifikace hodnotit váš test stačí. Přeji vám hodnocení dalších testovaných kol že hezky jedou a dokonce dopředu:-) a ještě k tomu bez kompromisu.

    1. na tento komentář reaguje PavelČábelický — #13
    odpověz na tento komentář
  19. avatar
    #11 PavelČábelický - vloženo: 03.12.2017 v 20:09:31

    odpověď na teryman — #10 Dobrý den, Teryman. Jsem rád, že jste se pobavil. Nemusím obhajovat své vědomosti a zkušenosti, rozhodně ne před někým, kdo si ani neumí najít více mých článků na mtbs. Jinak přeji příjemné bikování, teda pokud vůbec zvládnete jezdit na kole i v terénu.

    1. na tento komentář reaguje teryman — #12
    odpověz na tento komentář
  20. avatar
    #10 teryman - vloženo: 03.12.2017 v 18:09:11

    Mihl by senám pan Čábelický trochu představit, abychom věděli kdo to kolo testoval? Vypadá to, že to je jeho prvotina:-) Nikde jinde jsem od něj žádný test nenašel. Také by mě zajímalo, jakou má kvalifikaci k tomu, aby testoval kolo a dával nám své rozumy na celkem známý web MTBS. Vypadá to, že MTBS klesá hlouběji, protože sem dává pseudotesty nějakých blogerů. Ale mě ten Čábelickýho test baví, jsou tam perly:-) * Šlapu, jedu a koukám, jak ten tank hezky jede (to jsme rádi) * Kolo jde pěkně za pedály a dopředu, (ještě že nejede dopředu) * Pohyb v terénu je bez kompromisů (co tím vůbec myslí? ) * Kolo jde dobře za pedály (a za čím jiným? ) * pokud při výměně řetězu nebudete šetřit a sáhnete do vyšších řad, odmění se vám pak systém ještě lepší funkcí a výdrží. (to je ale blbost tohle napsat) * vyrobeným z karbonových vláken IMP technology označených jako HMF, (jo, dobrý, ale co takhle vysvětlit, co ty zkratky vůbec znamenají? ono to je v katalogu, že? :-) ) * Výhodou je, že Scott nabízí jak dražší specifikace než je testovaná, tak i levnější. Výběr není malý, záleží na vašich preferencích a obsahu peněženky samozřejmě.(to je tedy opravdu výhoda jako prase) ... Samozřejmě na konci nesmí chybět www odkaz na kola Scott. proč tam je ten odkaz? ...Už se těším na další test (amatérský blog)tohoto člověka:-)

    1. na tento komentář reaguje PavelČábelický — #11
    2. na tento komentář reaguje trance28 — #20
    odpověz na tento komentář
  21. avatar
    #9 Lennyfrey - vloženo: 03.12.2017 v 16:52:34

    Chápu přínos 29 do xc, ale tvrdit že 26 je mrtvej rozměr a 27 je pro odrostlí děti značí stále to co tvrdím, a to že jste žrout reklamních prospektů. Dh kola na 29 jsou, to je taky v poho. Ale kolik to kolo stojí, a kolik jezdců (amatérů) si ho pořídí? Stále drtivá většina jezdců hobíků jezdí a jezdit bude 26, protože je stále nejrozšířenější. To že je rozměr prodavači upozaděn neznamená že je mrtvý, ale že se musí prodat novej produkt. Navíc aby dh kolo na 29 fungovalo, musíš na něj mít vejšku, protože krotit (opět jako hobík) něco co je pomalu větší než já, tak se na to raději vyprdnu.

    A 27? Sorry, ale opět drtivá většina all mountain a enduro kol je v tomhle rozměru. Ano, jsou i 29, ale ty jsou spíše pro dlouhány a pro nás menší jsou neohrabaná a monstrózní. Takže ano, váš výrok je jako z prostřeno. A 29 je sice dobrej rozměr, ale ne na vše. Příště se poptejte po parcích jak to viděj reální lidé, než se budete ptát prodavače co je cool. Jo a příště do článku víc osobních dojmů, tohle je opsanej prospekt..

    odpověz na tento komentář
  22. avatar
    #8 Ralphie - vloženo: 03.12.2017 v 16:08:54

    odpověď na PavelČábelický — #7 Giant a GT jsou vas dukaz, ze 29" prevazujou? Obe znacky maj na 29" jenom XC stroje, vsechno s 120mm+ je 27.5". To jste si asi trochu spletl realitu..

    odpověz na tento komentář
  23. avatar
    #7 PavelČábelický - vloženo: 03.12.2017 v 10:25:45

    odpověď na speedylt — #6 odpověď na Lennyfrey — #5 Když se před X lety začaly prodávat schopné 29 biky, stal jsem se jejich zastáncem a to i přes svoji výšku. Tvrdil jsem, že 26 je mrtvola a že zanikne, což se stalo. Stejně tak jsem tvrdil, že rozměr 27,5 je jen přechodný rozměr a že jej trvdě prosazují firmy, které vývoj 29 biků zaspaly(a že jich bylo), že až vyvinou geo fungující s velkým rozměrem, tak na něj přejdou. Není tomu tak? Scott, Giant, GT a mnoho dalších.... Stejné je to u vyšší zdvihů a o DH ve svěťáku už ani nepíši... Takže jestli tady někdo vocas z prostřeno, já to nebudu.

    1. na tento komentář reaguje LP130i — #8
    2. na tento komentář reaguje speedylt — #15
    odpověz na tento komentář
  24. avatar
    #6 speedylt - vloženo: 03.12.2017 v 09:28:22

    twl,tak to je hodně,co to je za blba.Prosím Vás,až budete chtít info o kole Scott Genius 2018 zavolejte si raději na některou z prodejen,tenhle borec je z jiné planety,mrtvej rozměr 27,5 to je vocas :)

    1. na tento komentář reaguje PavelČábelický — #7
    2. na tento komentář reaguje speedylt — #25
    odpověz na tento komentář
  25. avatar
    #5 Lennyfrey - vloženo: 02.12.2017 v 22:34:05

    odpověď na PavelČábelický — #4 soudě podle článku ano. Jako opsáno z prospektu. Nic krome hromady čísel která laikovy nic neřeknou, vychválení rozměru a připomínka o zbytečném menším rozměru. Jak z učebnice prodavače bot. Podle vás si vybírat kolo, to by bylo jako se učit vařit z prostřeno.

    1. na tento komentář reaguje PavelČábelický — #7
    odpověz na tento komentář
  26. avatar
    #4 PavelČábelický - vloženo: 02.12.2017 v 20:38:57

    odpověď na Lennyfrey — #2 JJ, věčně pod parou, na kola se dívám jen na netu a vlastně ani nevím, jak se na kole pořádně sedí, o úsudku a vývoji kol nemám páru ani v nejmenším a vždy jsem jen a jen chváli každý blábor prodejců....

    1. na tento komentář reaguje Lennyfrey — #5
    odpověz na tento komentář
  27. avatar
    #3 PavelČábelický - vloženo: 02.12.2017 v 20:33:28

    odpověď na Halleer — #1 Dobrý den. Měřím 174 cm a výšku sedla mám 73,5. Padla mi do ruky moc dobře, jen bych uvítal malinko delší představec. Jinak spokojenost :)

    odpověz na tento komentář
  28. avatar
    #2 Lennyfrey - vloženo: 02.12.2017 v 18:02:18

    Zdá se že tenhle spisovatel je pod parou..jinak nelze vysvětlit že takovou píčovinu napíše. 27 mrtvej rozměr... Až budou jezdit na 38+++ a kola budou mít obdélníkový, bude první že hranatá je nejlepší a vše ostatní je dead. Fakt je smutný jak tyhle krávoviny prodavačů žerete...

    1. na tento komentář reaguje PavelČábelický — #4
    odpověz na tento komentář
  29. avatar
    #1 Halleer - vloženo: 02.12.2017 v 16:07:00

    Tohle kolo se mi líbí a koukám, že jste testoval Mko. Můžu se zeptat jak jste vysoký a jak vám tato velikost vyhovovala?

    1. na tento komentář reaguje PavelČábelický — #3
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744