Trek Crocket 7 - ryzí cyklokroska

Cyklokrosová sezona nám před pár týdny začala a proto se i my budeme občas věnovat tady na MTBS cyklokrosovým kolům. Jedním, řekněme klasickým, náš průzkum CX modelů 2017 začneme...

Autor: Petr Bureš
Foto: Petr Bureš
Trek Crocket 7 - ryzí cyklokroska

Trek není v cyklokrosu rozhodně žádným nováčkem, to asi víte. Jeho nabídka cyklokrosových kol je poměrně široká a obsahuje jak karbonové tak hliníkové modely. My se dnes podíváme na vlajkovou loď v nabídce hliníkového cyklokrosového programu značky Trek s názvem Crocket 7.

Sedmičkový Crocket je pravda postavený na stejném rámu jako byla letošní devítka. Nejde tedy o žádnou žhavou novinku. To poznáte nejlépe díky použitým adaptérům pro kotoučové brzdy, které stále počítají s klasickými bikovými třmeny nikoliv moderním silničním standardem jménem flatmount. Nic to ale nemění na skutečnosti, že na rámu najdete slušnou spoustu vychytávek.

Nechybí zde vnitřní vedení řadících bovdenů, zatímco brzdová hydraulická hadice je vedena vnějškem po spodní rámové trubce a zadní stavbě. Otázkou je, zdali by se při absenci přesmykače nedalo využít vnitřní vedení ve spodní rámovce právě pro hadici, ale to už je otázka spíše na vašeho mechanika.

Samotný rám je svařen z alu trubek, které si Trek připravuje z materiálu označeného jako Alpha Aluminium série 200. Přední prohnutá vidlice Trek IsoSpeed je pro optimální funkci karbonová a nechybí u ní ani pevná 15mm osa, díky které je přední kolo stabilnější a nabídne tak jednak pohodlnější komfortnější jízdu a jednak přesnější ovládání kola.

Oproti tomu zadní patky jsou uzpůsobeny ještě pro klasickou rychloupínákovou nábu a to i přes to, že i zadní kolo disponuje diskovou brzdou. Samozřejmostí je čistý a hladký vnitřek rámu. Důvod je na snadě, snadný transport kola na rameni bez zbytečných hran a jiných překážek.

Co se geometrie týká, tak ta se inspirovala u závodních karbonových kolegů řady Boone, takže pokud se chcete cyklokrosem bavit, nebo ho jen tak vyzkoušet a nechcete vydávat koruny na karbonové modely, tak vám Crocket nabídne velice zajímavé zážitky z jízdy blátem a pískem.

Seznam stránek článku:

  1. Trek Crocket 7 - ryzí cyklokroska
  2. Meziročně dospěl k diskům
  3. Fotogalerie
Přečteno - 14337x Tagy: trek cyklokros tech2017
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. TechnikaFotogalerie: Trek Supercaliber SLR 9.9 XX AXS
    Fotogalerie: Trek Supercaliber SLR 9.9 XX AXS
  2. Testy - RecenzeTEST: Trek Supercaliber SLR 9.9 XX AXS
    TEST: Trek Supercaliber SLR 9.9 XX AXS
  3. ZávodyFotogalerie: Mistrovství světa v cyklokrosu Tábor 2024
    Fotogalerie: Mistrovství světa v cyklokrosu Tábor 2024
  4. Mistrovství světaZdeněk Štybar: "Nemohl jsem se rozloučit na lepším místě"
    Zdeněk Štybar: "Nemohl jsem se rozloučit na lepším místě"
  5. Mistrovství světaBoroš v Táboře vyrovnal své maximum, dojel sedmý, Van der Poel pošesté mistrem
    Boroš v Táboře vyrovnal své maximum, dojel sedmý, Van der Poel pošesté mistrem
  6. Mistrovství světaStříbrná paráda Kristýny Zemanové
    Stříbrná paráda Kristýny Zemanové

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744