Fox Striker 2011

ato novinka od firmy Fox je vlastně teprve druhou helmou této značky klasické konstrukce, která se poprvé ocitla v nabídce jako novinka roku 2011...

Autor: Petr Bureš
Fox Striker 2011

Pět let uplynulo od uvedení legendárního modelu helmy Flux firmy Fox než se rozhodlo o tom, že by se mohla vyrábět také poněkud lehčí varianta více orientovaná na příznivce X-country. Novou helmu Fox představil loni na podzim, nazval ji Fox Striker a my vám ji dnes ukážeme podrobněji.

Ačkoliv výrobce svůj nový model charakterizuje jako XC helmu, příznivci tradičních tvarů a konstrukcí helem, kteří jsou zvyklí na Giro, Bell či Met, budou mít tendenci ji zaškatulkovat malinko někam jinam. Důvodem je tvar zejména zadní části, která podobně jako u modelu Flux sestupuje výrazně níž, než většina konkurenčních typů a chrání tak daleko víc cyklistův zátylek.

Větší ochranné schopnosti helmy ovšem mají i své nevýhody. Jednou z nich je horší souhra helmy s některými brýlemi s delšími nožičkami. Chvilku vám u nich totiž bude trvat než správně helmu s brýlemi usadíte.

Skořepina helmy je sice poněkud subtilnější než u Fluxu, nicméně podobné tvary včetně náznaku přítlačného křídla nezapře. Vnitřní polystyren je vstříknut do třídílné skořepiny tripple inmold technologií, která nejenom že přispívá k výborné tuhosti přilby, ale rovněž ochraňuje její spodní část před poškozením.

Striker je stejně jako Flux výborně odvětraný. Přispívá k tomu celkem dvaadvacet větracích otvorů. Předku vévodí osm podlouhlých průduchů, zatím co zadní části dominuje zamřížkovaná dvojice kosočtverců, která odvětrává zejména prodlouženou spodní část helmy.

Upínací mechanismus nese označení Detox 2 a pracuje na klasickém principu ozubeného pásku a dvou posuvných západek. Možností jeho výškového polohování sice není mnoho, nicméně to nijak výrazně správné usazení helmy neomezuje. K dispozici v balení máte také různě velké vycpávky do helmy a samozřejmostí je pochopitelně také odnímatelný štítek helmy.

Fox Striker je k dispozici ve třech barevných variantách. Jako černá, černo bílá, resp. bílo černo červená. Helma se vyrábí ve třech velikostech XS/S (52-55cm), S/M (56-58cm), a L/XL (59-63cm) a váží 335 gramů. Cenovka této novinky je aktuálně stanovena na 2 979,- Kč.

Více informací najdete na stránkách výrobce www.foxracing.com, nebo na stránkách českého dovozce www.foxriders.cz.

Pokračovat na: Fotogalerie

Seznam stránek článku:

  1. Fox Striker 2011
  2. Fotogalerie
Přečteno - 20885x Tagy: fox
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. TechnikaFotogalerie: Fox Crossframe Pro MIPS
    Fotogalerie: Fox Crossframe Pro MIPS
  2. DoplňkyTEST: První dojmy Fox Crossframe Pro MIPS
    TEST: První dojmy Fox Crossframe Pro MIPS
  3. ServisFox jde do baseballu, získává i Lizard Skins
    Fox jde do baseballu, získává i Lizard Skins
  4. DoplňkyFox na letošek přichystal bikerům i boty, vyzkoušeli jsme model Union Flat
    Fox na letošek přichystal bikerům i boty, vyzkoušeli jsme model Union Flat
  5. ServisFox Factory předpovídá návrat trhu k normálu
    Fox Factory předpovídá návrat trhu k normálu
  6. DoplňkyMatej Mohorič opět ladil teleskopku na silnici
    Matej Mohorič opět ladil teleskopku na silnici

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #2 BikerX - vloženo: 11.08.2011 v 22:38:27

    Hmotnost není všechno!

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #1 jája - vloženo: 11.08.2011 v 17:06:08

    335 g za 3000,- Kč hmm nic moc

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744