Hořkosladký bronz Mileny Cesnakové na XCM Lago di Garda

Úřadující vicemistryně ČR v maratonu Milena Cesnaková (Maloja - RockyMountain) provětrala svůj bicykl na mezinárodním a prestižním maratonu na Lago di Garda. A podle všeho zajela svůj nejlepší výsledek v UCI Marathonu. Zklamání ale přišlo v zápětí, když místo třetího místa ji ve výsledcích patřilo místo čtvrté a na stupně se místo ní drala sedmačtyřicetiletá matadorka Katrin Schwing z Německa.

 

"Maraton na Gardě považuji za jeden z nejtěžších, a to jak distančně - 89 km s téměř 4.000 výškovými metry, tak technicky, i tím, že je na úvod sezony. To vše násobeno brutálním počasím - chladno, déšť, bahno, kluzké výjezdy a "psychosjezdy".... Se zažívacími problémy, které mě trápily od úterního večera a provázely až do posledního km na trati, s defektem, který jsem řešila na cca 57 km, jsem si se ztrátou 20 min. na první ženu Zuzannu Krzystalu a ztrátou kolem 3 min. na druhou ženu Stefanii Dohrn dojela pro neskutečné 3. místo v čase 6 hodin 21min.!!! Šokující zjištění však přišlo při vyhlášení, kdy si pro mé 3. místo na pódium šla uznávaná elitní bikerka Katrin Schwing! Ikona maratonu, kterou jsem hned v úvodních kilometrech ve stoupání nechala daleko za sebou, bez dalších možností být se mnou v kontaktu. Od té chvíle jsem si jela svoji sólo jízdu za dvěma bikerkami před sebou. Ani přes oficiálně vznesený protest na přítomnou komisi UCI na nesrovnalost ve výsledcích Datasportu jsme se nedovolali spravedlnosti...," informuje Milena Cesnaková, jejíž celý příběh si můžete přečíst ZDE.

Festivalu na Gardě se jako každoročně zůčastnilo 30 dalších českých bikerek a bikerů, kteří se zapojili do závodního dění. Nejvýraznější výsledky zaznamenali Tereza Tvarůžková (Maloja - Rocky Mountain), která vyhrála krátkou verzi maratonu. Jiří Reeh z Klatov pak dokázal zvítězit mezi nelicencovanými muži na dlouhé a Denisa Skrbková z Liberce skončila rovněž mezi závodníky bez licence na 2. místě.

Přehled výsledků najdete zde

06.05.2019 - Závody - autor: Jan Nemec - 3747x lago di garda milena cesnaková
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Český pohárHarrachov důrazně zakončil Český maratónský pohár
    Harrachov důrazně zakončil Český maratónský pohár
  2. Ostatní závodyČeši vzali Bike Night Flachau 2019 útokem!
    Češi vzali Bike Night Flachau 2019 útokem!
  3. Ostatní závodyJubilejní Malevil Cup bude velká šou o 1200 lidech ze 14 zemí!
    Jubilejní Malevil Cup bude velká šou o 1200 lidech ze 14 zemí!
  4. OstatníBiketour: Lago di Garda – ráj (nejen) bikerů
    Biketour: Lago di Garda – ráj (nejen) bikerů
  5. PozvánkyStará, dobrá a těžká. O víkendu se jede 21. ročník "Salzky"
    Stará, dobrá a těžká. O víkendu se jede 21. ročník "Salzky"
  6. ZávodyFotogalerie: Malevil Cup by Author 2018
    Fotogalerie: Malevil Cup by Author 2018

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #1 trance28 - vloženo: 06.05.2019 v 23:07:32

    No, velkej respekt a drzim palce!

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744