Jenny Rissveds se vrací! Sedlat bude Specialized

Tisková zpráva z Morgan Hill hovoři jasně: olympijská vítězka Jenny Rissveds se chystá na svůj comeback...

Autor: Jan Němec
Jenny Rissveds se vrací! Sedlat bude Specialized


Čtyřiadvacetiletá švédská bikerka Jenny Rissveds se v letošní sezoně vrátí na tratě cross country. Oznámila to tisková zpráva společnosti Specialized, na jejichž kolech bude Švédka jezdit. Podobně jako Jaroslav Kulhavý či juniorská mistryně světa Laura Stigger bude materiálně podporována ve vlastním projektu a nebude přímou členkou formace Specialized Racing.

Olympijská vítězka z Rio de Janeira strávila víceméně celou svou kariéru na horských kolech Scott, od roku 2014 pak byla součástí prestižního továrního týmu po boku Nino Schurtera a dalších. Na kole této značky také dosáhla na olympijské zlato, titul mistryně světa U23, vítězství Světového poháru U23 a mnoho dalších cenných triumfů, mimo jiné i šest domácích titulů XCO a jeden - vloni - dokonce i v enduru! Téměř na den přesně před rokem pak oznámila, že už dál nebude v týmu pokračovat. 


Věřme, že se usměvavá Jenny vrátí v plné parádě...

Jenny se po vyhrané olympiádě v roce 2016 v Riu ocitla v naprosto jiném světě, život se jí změnil ze dne na den. Některé změny byly pozitivní a některé naopak negativní, a právě ty, bohužel zdá se, převládaly. Nejzásadnější byly neshody se Švédským cyklistickým svazem /Svenska Cykel Förbundet/, které vyústily v její neúčast na mistrovství světa. Další velkou ránou byla rodinná tragédie, kdy jí v jeden okamžik zahynuli oba dědečkové. Jenny se se vším hodně dlouho psychicky vyrovnávala, valnou část sezony 2017 zameškala a počátkem loňského roku, když přemýšlela o svém návratu, zjistila, že rozhodně není 100% připravená.

Až nyní, zdá se, je vše připraveno a sympatická bikerka z Falunu se vrátí. V loňské sezoně už naznačila, že se udržuje stále ve formě, když vyhrála domácí šampionát. Ale zůstalo jen u toho. 


Už od konce roku má Jenny na svém Instagramu mozaiku devíti fotografií, které naznačují příchod něčeho nového. Zprávu Specialized ona sama ale zatím nijak nekomentovala...

V této chvíli ale nejsou známy žádné další podrobnosti, jako závodní kalendář, název jejího týmu atp. Znám je pouze fakt, bude jednou ze tří tzv. "Globally Supported Athletes", jak už jsme zmiňovali. Dá se ovšem předpokládat, že Jenny zvolí postupné začleňování se do závodního světa XCO.

Tým Specialized Racing po odchodu Kate Courtney a Jaroslava Kulhavého se v nadcházející sezoně představí v sestavě Annika Langvad (DEN), Simon Andreassen (DEN), Samuel Gaze (NZL), Howard Grotts (USA), Christopher Blevins (USA) a Alan Hatherly (RSA).

Přečteno - 12086x Tagy: specialized jenny rissveds
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. ZávodyFotogalerie: Světový pohár XCO #1 - Mairipora
    Fotogalerie: Světový pohár XCO #1 - Mairipora
  2. Světový pohárÚvodní díl SP v Brazílii vyšel Američanům, Cink 17.
    Úvodní díl SP v Brazílii vyšel Američanům, Cink 17.
  3. PreviewVítězný Cape Epic Bikecheck: Ghost Anne Terpstry & Specialized Howie Grottse
    Vítězný Cape Epic Bikecheck: Ghost Anne Terpstry & Specialized Howie Grottse
  4. TechnikaFotogalerie: Specialized Epic 8
    Fotogalerie: Specialized Epic 8
  5. Tech newsSpecialized Epic 8 - ve znamení 120
    Specialized Epic 8 - ve znamení 120
  6. Týmy a klubyRouvy Specialized 2024
    Rouvy Specialized 2024

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #1 Strenki - vloženo: 14.02.2019 v 23:16:46

    Správa roka, dík :)

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744