Kanaďanka Emily Batty osedlá Canyon

Další dílek do mozaiky roku 2021 zapadl. Německý Canyon oznamuje: Podepsali jsme spolupráci s Emily Batty...

Autor: Jan Němec
Foto: Canyon
Kanaďanka Emily Batty osedlá Canyon

 

Emily Batty na sebe v posledních dvou sezonách upozorňovala spíše ohromujícími čísly na Instagramu než omračujícími výsledky v závodech XCO. Zřejmě i proto se dvaatřicetiletá Kanaďanka rozhodla pro velkou životní změnu - odešla od značky Trek, s níž byla spjata celou svou dosavadní profesionální kariéru, a podepsala smlouvu s německým výrobcem kol Canyon.

Dvojnásobná bronzová medailistka z mistrovství světa XCO (2016 a 2018) a čtvrtá žena OH 2016 už před dvěma měsíci oznámila, že její společné cesty se značkou Trek se v roce 2021 rozejdou a dlouho nechávala své fanoušky napnuté. A vybrala si dnešní den, podobně jako nově zvolení američtí prezidenti svou inauguraci, aby oznámila své nové působiště. 

A voilá! Tady jsem, tady to je...

O tom je zatím známo jen to, že bude jezdit na kolech Canyon, jméno a sestava celého týmu ale oznámena nebyla. Je však patrné, že se s největší pravděpodobností bude jednat o vlastní menší projekt, za nímž stojí její manžel Adam Morka. 

"V minulé sezoně bylo všechno tak zvláštní a neznámé a já jsem nechtěla plýtvat svou duševní ani fyzickou kapacitou, aniž bych věděla, že se vůbec nějaké závody pojedou. Takže moje výkony mohly být samozřejmě mnohem lepší, ale mám pocit, že do roku 2021 mám daleko větší hlad, jsem odpočatá a motivovaná víc než kdy před tím a víc než většina mých konkurentů. A v nadcházející sezoně mám před sebou několik obrovských cílů, z nichž jsem velmi nadšená: olympiáda, mistrovství světa a také světový pohár," uvádí Emily v tiskové zprávě, která dorazila dnes z německého Koblenzu, sídla značky Canyon. 


Emily v obklopení svých mužů, jenž jí budou v roce 2021 doprovázet, zcela vlevo manžel Adam Morka...

"Nastal čas na změnu a já jsem se za ty roky naučila, že pokračovat v pokroku v našem sportu vyžaduje mnohem víc než jen dobré vybavení a skvělé zázemí. V Canyonu se cítím jako ve své rodině, jsem sladěna s jejich hodnotami. Když to osobně vidíte, setkáte se s lidmi a zažijete jejich firemní kulturu, rychle si uvědomíte, jak jsou dobří, inovativní a pokrokoví," říká dál Emily.

Ta se v letošním roce kvůli nebo možná díky pandemii rozhodla podniknout dlouho vysněný výlet na Island. Hodila závodění za hlavu a s partičkou svých kamarádů vyrazila cestovat a kempovat. Vznikl seriál poutavých videí, které ukazují profesionální bikerku v naprosto jiném světle. Rozjela též svou vlastní nadaci Emily Batty Project, v němž podporuje mladé jezdce.


Emily u Canyon showroomu v Koblenzu...

V Koblenzu vidí v příchodu Emily další možnost, jak své produkty posunout dál. "Jsem přesvědčen, že se všemi svými zkušenostmi nebude vystupovat jen při závodech, ale poskytne nám také cennou zpětnou vazbu, kterou můžeme použít při dalším vývoji našich kol," oznamuje současný šéf Canyonu Armin Landgraf a svůj hlas přidal i zakladatel značky Roman Arnold. "Sleduji Emilyinu kariéru už nějakou dobu, protože  i my už nějakou dobu působíme na profesionální scéně XCO a jsem rád, že se Emily svěřila do naší péče. Jsem si jist, že se společně budeme moci dál rozvíjet."

 
Zdroj: Tisková zpráva Canyon

 

Přečteno - 9885x Tagy: canyon emily batty
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. PreviewCanyon připravil na Cape Epic limitovanou edici modelu Lux World Cup
    Canyon připravil na Cape Epic limitovanou edici modelu Lux World Cup
  2. Týmy a klubyMathieu van der Poel podepsal Canyonu na 10 let
    Mathieu van der Poel podepsal Canyonu na 10 let
  3. Tech newsCanyon Grizl:ON, nový gravel hladový po dobrodružství
    Canyon Grizl:ON, nový gravel hladový po dobrodružství
  4. TechnikaFotogalerie: Canyon Spectral CF 2024
    Fotogalerie: Canyon Spectral CF 2024
  5. Tech newsCanyon vymazlil zcela nový Spectral CF
    Canyon vymazlil zcela nový Spectral CF
  6. ServisChad Manuell přechází z Treku do Canyonu
    Chad Manuell přechází z Treku do Canyonu

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #2 Honza S. - vloženo: 21.01.2021 v 18:59:01

    odpověď na marco — #1 Té to sluší i bez kola... :-)

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #1 marco - vloženo: 20.01.2021 v 20:00:50

    Hlavně se CANYON potřebuje pod novým majitelem marketingově prosadit na americký trh kde vládne velké S a TREK. S novým Canyonem jí to sluší.

    1. na tento komentář reaguje Honza S. — #2
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744