Mona Mitterwallner míří do Cannondale Factory

Jeden z největších světových talentů současného mountainbikingu podepsal smlouvu s týmem Cannondale Factory...

Autor: Tomáš Ježek
Foto: Salva Moreno
Mona Mitterwallner míří do Cannondale Factory

Ano, to, co bylo dlouho ve hvězdách a v otaznících, je nyní jasné. Rakouská bikerka Mona Mitterwallner, o kterou musela být díky jejím výsledkům mezi týmy doslova pranice, odchází z menšího rakouského týmu Trek Vaude do továrního celku Daniela Hespelera Cannondale Factory a příští rok se tak stane stájovou kolegyní Henriqueho Avanciniho (BRA) či Simona Andreassena (DEN).

Teprve devatenáctiletá bikerka má za sebou první rok v kategorii U23, věk jí ale nebránil v úspěších či skladbě závodního kalendáře. V letošním roce ovládla vše, kam se jako závodnice kategorie U23 postavila – mistrovství Evropy v Srbsku, všech 6 závodů světového poháru a světový šampionát v italském Val di Sole. Postavila se i do několika závodů kategorie HC s elitními ženami, kde dojela většinou na podiu. Jejím největším majstrštykem bylo ale vítězství na světovém šampionátu v maratonu v kategorii elite na náročné trati na italském ostrově Elba. Na startu mezi největší favoritky patřila, ale že by dokázala ovládnout závod v délce 90 kilometrů? To by si nikdo netipl. Nakonec dorazila do cíle v čase 4 hodiny 48 minut s náskokem 2 minut na dvojnásobně starší Polku Maju Wloszczowskou.

Poprvé jsme tuto závodnici mohli výrazněji zaregistrovat na světovém šampionátu v kanadském Mont Saint-Anne, kde dojela na 2. místě jako prvoročačka v kategorii juniorek. O rok později už byla královnou této kategorie a ovládla, co se dalo, včetně světového a evropského šampionátu. To samé se jí daří i nyní v U23…

"Když se ohlédnu zpět, vidím sezonu 2021 s týmem Trek Vaude jako naprosto neuvěřitelnou. Nebylo snadné dosáhnout toho, co jsme letos dokázali ve všech směrech. Tento rok pro mě zůstane rokem osobního růstu. Děkuji týmu Trek Vaude za to, že byl tento rok součástí mé cesty, každý hrál svou vlastní roli v tom, abych byla úspěšnější! Nyní se těším a jsem víc než nadšená a šťastná z toho, co přijde příště," zní v jejím příspěvku na sociálních sítích. 

V 19 letech je Mona neuvěřitelně vyzrálá závodnice, nemá problém s vytrvalostí, rychlostí, technikou… Zkrátka hotová bikerka, udivuje nejen všemi svými závodními schopnostmi, ale i postavou. S výškou 158 centimetrů a muskulaturou ryzí vrchařky fanoušci nechápou, jak se v tak malém těle může najít tolik síly. Unikát, kvalitní trénink, talent…, nicméně vždy je kam se posouvat a právě v tomto ji má pomoci její nový tým Cannondale Factory tak, aby všech již zmíněných úspěchů v U23 dosáhla i v elite.

I když už známe pro příští rok její týmové působiště, nabízí se další otázka. Zažádá Mona o možnost startovat v příštím roce v závodech SP společně s elitními ženami? V letošním roce jsme takto mohli sledovat například Loanu Lecomte (FRA, Massi). Ta ve svých 22 letech dokázala ovládnout hned 5 závodů SP mezi elitními ženami.

 

Přečteno - 5621x Tagy: cannondale mona mitterwallner
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Týmy a klubyCannondale Factory představil nový design dresů a kol
    Cannondale Factory představil nový design dresů a kol
  2. TechnikaFotogalerie: Cannondale Scalpel 2024
    Fotogalerie: Cannondale Scalpel 2024
  3. Tech newsCannondale přidává novému Scalpelu zdvih i rychlost
    Cannondale přidává novému Scalpelu zdvih i rychlost
  4. Tech newsJede nový Cannondale Scalpel na Cape Epic?
    Jede nový Cannondale Scalpel na Cape Epic?
  5. Ostatní závodyCape Epic 2024: favoritky závodu žen Candice Lill a Mona Mitterwallner
    Cape Epic 2024: favoritky závodu žen Candice Lill a Mona Mitterwallner
  6. TechnikaFotogalerie: Cannondale Moterra SL 2024
    Fotogalerie: Cannondale Moterra SL 2024

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744