Trek Slash 2019 - nově i v hliníku - Aktualizováno

Americký Trek patří ke značkám, které jsou průkopníky devětadvacítek napříč všemi modelovými řadami kol. Patří mezi ně i enduro model Slash...

Autor: Petr Bureš
Foto: Petr Bureš & Trek
Trek Slash 2019 - nově i v hliníku - Aktualizováno

Jsou to přesně dva roky od představení nové vlajkové lodi mezi enduro koly s názvem Slash. Trek od té doby svým zákazníkům nabízí možnost výběru mezi vysokozdvihovými enduro koly s tím, že Slash je postavený jako devětadvacítka, zatímco sesterské Remedy nabízí obdobný bike na 27,5" kolech.

V uplynulých letech byly v nabídce pouze dva modely, a to výhradně v karbonu. Ty v nabídce zůstávají, ale Trek k nim doplnil ještě hliníkovou verzi rámu, která má výrazně dopomoci k masivnějšímu rozšíření vysokozdvihových devětadvacítek díky nižší ceně.

Ze dvou modelů nabízených letos Trek rozšíří svou nabídku Slashů na čtyři. Tři z nich jsou postaveny na karbonovém rámu a jeden na hliníku.

Nově je také možné vybírat ze dvou barev, z nichž jedna je vždy usedlejší, zpravidla černá, a ta druhá pak odvážnější zelenožlutá.

Hliníková verze rámu designově vychází z karbonového modelu, a to jak tvarově, tak geometrií, která je v obou případech zcela shodná a neliší se od současného modelu. Na následujícím obrázku jsou vedle sebe karbonová (vlevo) a hliníková (vpravo) verze pouze v odlišných velikostech.

Jediný rozdíl spočívá u hliníkového rámu ve větší nabídce velikostí. Trek zde totiž přidal navíc ještě 18,5" velikost, která u karbonového modelu chybí. Celkem je tedy hlína k mání v pěti velikostech, a to od 15,5" až po 21,5".

Co se osazení týká, tak ve všech případech najdete na Slashi jednopřevodníkovou verzi 1x12 Sramu Eagle s tím, že někde ji Trek nabízí spolu se sjezdovým vodítkem, jinde jako čistou.

Dvojice karbonových modelů 9.9 a 9.8 je pak v obou případech osazena karbonovými koly a Fox odpružením, základní karbon 9.7 pak dostává hliníkové výplety a Rock Shox odpružení a téměř identické osazení najdete i na hliníkovém modelu Slash 8.

První kola by měla být k dispozici již během prázdnin s tím, že podrobné info o nich najdete na webu www.trekbikes.com. České ceny jsou stanoveny následovně:

Hliníkový Slash 8 bude stát 78 990,- Kč, karbonové verze pak budou odstupňovány následovně: 9.7 - 101 990,- Kč, 9.8 - 140 990,- Kč a topmodel 9.9 bude stát 191 990,- Kč.

Pokračovat na: Fotogalerie

Seznam stránek článku:

  1. Trek Slash 2019 - nově i v hliníku - Aktualizováno
  2. Fotogalerie
Přečteno - 10750x Tagy: trek enduro tech2019
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. TechnikaFotogalerie: Trek Supercaliber SLR 9.9 XX AXS
    Fotogalerie: Trek Supercaliber SLR 9.9 XX AXS
  2. Testy - RecenzeTEST: Trek Supercaliber SLR 9.9 XX AXS
    TEST: Trek Supercaliber SLR 9.9 XX AXS
  3. Ostatní závodyHistoricky první Blinduro Zima vyhráli Trefilová a Maxa
    Historicky první Blinduro Zima vyhráli Trefilová a Maxa
  4. DoplňkyTrek přichází s novými SPD pedály
    Trek přichází s novými SPD pedály
  5. TechnikaFotogalerie: Trek Procaliber 8
    Fotogalerie: Trek Procaliber 8
  6. Testy - RecenzeTEST: Trek Procaliber 8
    TEST: Trek Procaliber 8

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744