Zamykání Moravské brány

Novou tradici zavádějí pořadatelé Author Šela Marathon, který Moravskou bránu na jaře odemyká. V neděli 2. listopadu ji budou symbolicky zamykat, což je příležitostí k vyjížďce po trati zbrusu nové krátké trasy květnového závodu. Všude v lese je překvapivě sucho, ale občas se najdou blátivé úseky, takže blatníky s sebou," doporučil Aleš Procházka, ředitel závodu. Více o místě srazu i trase naleznete na www.selasport.cz.

29.10.2008 - Závody - Tomáš Gladiš

!! POZOR !! Úprava v soutěži !!

UPOZORNĚNÍ VŠEM ÚČASTNÍKŮM SOUTĚŽE O VSTUPENKY NA SPORT LIFE 2008!

Nedopatřením došlo k záměně správných odpovědí u otázky číslo pět. V souladu s pravidly soutěže tímto oznamujeme, že všem, kteří odpověděli do dnešní 13té hodiny, se nebude poslední odpověď započítávat. Ve slosování o vstupenky a další ceny samozřejmě zůstatnou. Nyní je otázka a odpověď číslo 5 opravena.

Děkujeme za upozornění od několika bystrých čtenářů!

29.10.2008 - Závody - Jan Němec

Ski Zadov hledá instruktory

Ski Zadov přijme pro nadcházející lyžařskou sezonu instruktory lyžování a snowboardu, požadavky - platné osvědčení pro práci instruktora, znalost cizích jazyků vítána.

Podmínky - zajímavé finanční ohodnocení, možnost doškolení, možnost lyžování ve volném čase zdarma, ubytování zajištěno.

Informace na www.zadov.cz, info@zadov.cz, tel: 775347104, 602450804

29.10.2008 - Závody - Jan Němec

Multivan Merida posiluje v maratonu

Němečtí specialisté na MTB maratony Jochen Käss a Hannes Genze budou v příští sezóně hájit barvy týmu Multivan Merida. Sedmadvacetiletí bikeři mají za sebou několik sezón v německém týmu ALB Gold. Ten ale letos dostal smrtící ránu od dánského člena mačaftu Petera Riise Andersena, který si k lepším výkonům pomáhal zakázaným EPO.
Käss i Genze mají na svýh kontech několik výrazných úspěchů na maratonském či etapové poli. Genze je mistr Evropy v maratonu z roku 2005, mistr Německa z roku 2006 a také vítězem etapáku Transschwarzwald 2006. Käss vyhrál Transschwarzwald letos, mistrem Německa se stal vloni.
K nedávno prodloužené smlouvě Gunn Rity Dahle s týmem Multivan Merida a samozřejmě stálicím jako Ralph Näf a Jose Antonio Hermida přibývají další dva. O tom, zda se v týmu objeví v příštím roce i Milatz Moritz, Nina Wrobel nebo Robert Gehbauer, zatím nejsou žádné oficiální informace....

29.10.2008 - Závody - Jan Němec

Fojtík ve vítězném tažení

Ondřej Fojtík se stal vítězem bikového etapáku Crocodile Trophy! Závodník týmu VIG Racing / Toyota Dolák dnes potvrdil skvělou formu a vyhrál těžkou devátou etapu. Dominanci českých závodníků dnes potvrdili Tomáš Trunschka (VIG Racing / Česká spořitelna MTB) druhým a Martin Horák (VIG Racing / Rock Machine Cyklomax) třetím místem. Zítřejší závěrečná a slavnostní etapa do cílového města Cape Tribulation se už do celkového hodnocení nezapočítává a tak se muže začít slavit! Oficiálně bude vítěz závodu vyhlášen zítra.

29.10.2008 - Závody - Michal Červený

Nash po dvou závodech US GP v čele!

Kateřina Nash (Luna Women's) zvítězila v prvním kole US GP Cyclocross v Louisville ve státě Kentucky. I když v závodě chyběly šampionky USA a Kanady Katie Compton a Wendy Simms(ta závodila v Táboře), dokázala si poradit se šestadvaceti soupeřkami. Nechyběla mezi nimi ani její týmová kelogyně Georgia Gould, která skončila třetí - za Katkou a Rachel Lloyd. O den později, tedy v neděli se konal druhý závod US GP Cyclocross, ve kterém byla pouze Georgia silnější než česká bikerka a dnes i cyklokrosařka Kateřina Nash.
Katka ve čtvrtek přilétá do Bruselu, kde se připojí k české výpravě cyklokrosařů směřujících na mistrovství Evropy do francouzského Liévinu...

28.10.2008 - Závody - Jan Němec

Crocodile Trophy: Foja útočí

Ondřej Fojtík, člen týmu VIG Racing 2 / Toyota Dolák, se dnes v osmé etapě hodně přiblížil k celkovému vítězství Crocodile Trophy!
Nastoupil totiž v australských kopcích a v nasazeném tempu nepolevil až do cíle. Etapu s cílem na vrcholu stoupání nad přímořským městem Cooktown sice vyhrál domácí Craig Gordon z týmu Rockstar, ale Ondra cílové schody vyběhl v těsném závěsu za ním a v celkovém pořadí od druhého Martina Horáka (VIG Racing 2 / Rock Machine Cyklomax) odskočil o přibližně čtyři a půl minuty! Třetí dnes dojel Tomáš Trunschka (VIG Racing 1 / Česká spořitelna MTB), čtvrtý Ivan Rybařík (VIG Racing 1) a pátý Martin Horák.
Report a galerii z dnešní rozhodující etapy připravujeme.

28.10.2008 - Závody - Michal Červený

Galaxy sérii zakončila časovka

Partnerský závod Galaxy série pro děti i dospělé se jel 25.10. jako Galaxy Albrechtická MTB časovka. Jelo se za pěkného slunečného podzimního počasí. Start byl v Albrechticích nad Vltavou na návsi (cca 15 km od Písku směr Týn nad Vltavou ) a cíl u rozhledny na Vysokém Kamýku 627m.n.m. - druhý nejvyšší vrchol Píseckých hor. Délka trasy byla 5 km.
Celkově zvítězil známý biker Petr Cirkl (Hrinkow) před druhým Petrem Soukupem (Galaxy GS Jistebnice) a třetím Janem Kadečkou (Časopis Cykloservis) čtvrtým Ondřejem Pecháčkem (Galaxy GS Jistebnice) a pátým Janem Bártou (Prodoli).
Mezi ženami byla první Petra Königsmarková (Galaxy CykloŠvec) před Terezou Miličkovou (Galaxy Platan Tálín) a Adélou Vlasatou z Písku. Děti absolvovaly svůj závod na okruhu přímo v Albrechticích nad Vltavou. Výsledky, další foto a info: www.cyklosvec.cz

Slavnostní vyhlášení celkových výsledků Galaxy série a silničného seriálu Galaxy JAL proběhne 22.11.2008 v 17 hod.v kulturním domě v Jistebnici. Srdečně zveme všechny příznivce cyklistiky, v tombole pro všechny účastnky se bude losovat horské kolo Galaxy Orion!

Info: www.galaxy-serie.cz a www.jal.cyklosvec.cz

27.10.2008 - Závody - Jan Němec

Gary Fisher zahájí Sport Life 2008

Po Ernesto Colnagovi, Eddy Merckxovi bude hlavní hvězdou letošního veletrhu Sport Life guru horských kol a jeden ze zakladatelů mountainbikingu Gary Fisher! Právě on bude stát ve čtvrtek 6.11. na pódiu v pavilonu F na brněnském výstavišti a slavnostně přestříhávat pásku, aby zahájil již sedmý ročník veletrhu Sport Life.

Zahraničními hosty budou dále australský silničář Adam Hansen a slovenští cyklisté Peter Sagan, bratři Peter a Martin Velitsové. Na pódiu v pavilonu F budou v průběhu čtyř dnů veletrhu hosty rovněž současné české cyklistické špičky, které již přislíbily účast: paralympijský vítěz Jiří Ježek, mistr světa ve 4crossu Michal Prokop, účastnice OH v BMX a světová medailistka Jana Horáková, úspěšní čeští silniční profesionálové působící v zahraničních týmech Roman Kreuziger a František Raboň, silniční mistr ČR Petr Benčík a jeho kolegové z týmu PSK Whirpool, vítězka Světového poháru do 23 let horských kol Tereza Huříková, mistr republiky Jaroslav Kulhavý, trenér nizozemské reprezentace sprintérů Pavel Buráň, mistryně republiky Lada Kozlíková, Jarmila Machačová, Martina Růžičková, čeští dráhoví reprezentanti - mistr světa v omniu Alois Kaňkovský a další. Hosty veletrhu budou také nedávní přední světové cyklisté Pavel Padrnos a Ján Svorada.

Pokud se na veletrh chystáte, buďte chytří a ušetřete! Každý návštěvník má možnost se před samotnou návštěvou veletrhu zaregistrovat na internetových stránkách www.sport-life.cz a získat tak zlevněnou vstupenku za 60 Kč. Jedinou podmínkou je mít k dispozici funkční e-mailovou adresu.

27.10.2008 - Závody - Jan Němec

Rally di Sardegna Bike 2009

Všichni sledujeme českou misi na australském krokodýlovi a držíme klukům palce. Pro ty, kteří by rádi něco podobného zkusili, tady je nabídka etapového závodu horských kol z italské Sardinie.

Druhý ročník Rally di Sardegna Bike 2009 se pojede v termínu 7.- 12. června 2009. Byly spuštěny přihlášky a určitě není na co čekat. Základní cena 500 Euro je platná jen do 30. Října 2008, pak se zvyšuje na 600 Euro do 15. Prosince 2008. Po tomto termínu je startovné již za 700 Euro. Cena pro doprovod je stanovena na 400 Euro. Již nyní mají pořadatelé přihlášky od bikerů z Nového zélandu, Anglie, Itálie a České Republiky. Informace o letošním prvním ročníku si můžete přečíst zde a na fotogalerii se podívat zde.
Není to světadíl, je to ostrov. Není to deset dní, je to pět dní. Nejsou to tisíce Euro, jsou to stovky euro. Vše ostatní je srovnatelné, nádherná příroda, divoké vnitrozemí, nádherné moře, skvělí pořadatelé, nekompromisní soupeři, noví kamarádi.... více informací, přihlášky na www.Rallydisardegnabike.it

27.10.2008 - Závody - Jan Němec

Crocodile Trophy: Vermeulen bojuje

Sedmá etapa Crocodile Trophy přinesla změnu. Po 147 kilometrech totiž poprvé nebyl v cíli první český biker! Našim závodníkům sebral po náročné etapě v posledním kopci vítr z plachet obávaný Nicolas Vermeulen. Belgický maratonský šampion byl ale v cíli dříve jen o několik vteřin a postavení našich borců na čele celkového hodnocení neohrozil. Spurt čtyř Čechů z VIG Racing teamu vyhrál Ivan Rybařík před Martinem Horákem, Tomášem Trunschkou a Ondřejem Fojtíkem. Ten zůstává dále nejlepším mužem celkového pořadí.
Report z dnešní a fotogalerii ze včerejší etapy čekejte dnes odpoledne.

27.10.2008 - Závody - Michal Červený

Česká medailová sklizeň na SP v Táboře


Druhý závod světového poháru přinesl českým reprezentantům 4 medaile. Hned v prním závodě nedělního programu vybojoval junior Matěj Lasák bronz, o pár hodin později přidala stejně cennou medaili Pavla Havlíková
(KC Kooperativa SG Jablonec n.N.). Pro Pavlu je to již druhý bronz v letošním seriálu světového poháru, což ji definitivně řadí mezí absolutně nejužší světovou špičku. "Táborská trať mi moc nesedí, je víc silová než technická, což mi nevyhovuje. K úspěchu mi pomohl i pád soupeřky Daphny van den Brand v předposledním kole, i když jsem si na ní věřila," řekla po závodě Pavla. Závod žen poměrně jednoznačně vyhrála Němka Hanka Kupfernagel před Francouzkou Maryline Salvetat.
Hlavním hřebem dne pak byl závod elite a vylovené stříbro a bronz zásluhou vicemistra světa Zdeňka Štybara (Fidea) a Martina Bíny (Budvar). Devítiokruhový závod v příjemném podzimním dni dotáhnul do vítězného konce největší talent současného cyklokrosu Belgičan Niels Albert (Palmans Cras). Do první desítky se k velké radosti reprezentačního trenéra Petra Kloučka vešli ještě dva čeští reprezentanti: 7. Radomír Šimůnek (Palmans Cras) a 10. Kamil Ausbuher.
Biker Jaroslav Kulhavý (Michelin Specialized) dojel jako čtyřiadvacátý. "Byl to můj nejhorší závod, takhle jsem si ještě nedával, nebylo to vůbec ono," svěřil se Jára. Více se dozvíte v připravované fotoreportáži.
Výsledky ZDE

26.10.2008 - Závody - Jan Němec

Crocodile Trophy: Rybařík podruhé

Pátou etapu Crocodile Trophy 2008 vyhrál Ivan Rybařík z prvního týmu VIG Racing a připsal si tak druhé etapové vítězství.
Hned v úvodu 100km trati odjela šestičlenná skupina v níž s Belgičanem, Australanem a Rakušanem byli také Luboš Kejval, Ivan Rybařík a Tomáš Kozák (Laser Steel Plzeň). V posledních dvaceti kilometrech prašné etapy pak zůstal na z našich bikerů jen Rybařík a na posledních třech kilometrech své soupeře udolal. Luboš Kejval dojel čtvrtý před Tomášem Kozákem. Z balíku ostatních jezdců, který dojel pohromadě měl nejlepší závěr Tomáš Trunschka.
Na postu lídra závodu se nic nemění. Do druhé poloviny jde s bílým dresem Ondřej Fojtík.

25.10.2008 - Závody - Michal Červený

Author Šela 2009 s novou tratí Junior

Organizátoři Author Šela Marathonu s radostí oznamují svým fanouškům, že jsme dokončili hledání nové kratší trasy Junior. Pro ročník 2009 jsme se rozhodli zásadně neměnit trasu CLASSIC 92 km (budou změněny 3 km v oblasti Rybářů). Kratší trasa JUNIOR dozná velkých změn, aby nedošlo k promíchání jezdců různých výkonností a různých tras v lesních úsecích. Více informací o změnách na tratích čtěte ZDE

24.10.2008 - Závody - Jan Němec

Crocodile Trophy: Horák má bumerang

Čtvrtou etapu závodu Crocodile Trophy 2008 vyhrál Martin Horák a je tak dalším Čechem, který si z australského kontinentu odveze pamětní bumerang. Ve dnešním pekelném vedru odjel člen týmu VIG Racing 2 téměř 100 kilometrů ve dvojici s Belgičanem Krisem Hertensem a cílem 140 kilometrů dlouhé etapy projel v čase 4:09:07. Druhá skupina v níž byli Ondřej Fojtík, Ivan Rybařík, Tomáš Trunschka a Nikolas Vermeulen na Martina ztratila 8 minut a 33 vteřin. Ondřej Fojtík zůstává v čele závodu.
Report a galerii z včerejšího dne právě připravujeme

24.10.2008 - Závody - Michal Červený

Na kolech podzimním listím

Akce, která má několikaletou tradici, startuje tentokrát hodinu po poledni v sobotu 25. října z fryštáckého náměstí. Ať už si vezmete k vyjížďce bajka nebo silničku, můžete očekávat luxusní vyjížďku nádherně zabarvenými lesy Hostýnských vrchů. Ty hostí během sezóny několik tradičních závodů, z nichž nejznámnější je Bikemaraton Drásal, ale chcete-li Hostýnské vrchy poznat i z jiného úhlu a přitom příjemně poklábosit, neváhejte a přijeďte do Fryštáku! Vyjížďka má jako vždy cíl v Holešově, kde je pro účastníky akce zajištěn guláš a pivo. Více informací na telefonu 603 580 251.

23.10.2008 - Závody - Tomáš Gladiš

Crocodile Trophy: opět Trunschka

Tomáš Trunschka (VIG+ Racing Team 1) dnes přidal další etapové vítězství na Crocodile Trophy a stejně jako v předchozích dvou etapách si pro stříbro přijel Ondřej Fojtík (VIG+ Racing Team). Poprvé se v letošním ročníku na "bednu" propracoval i jiný závodník než Čech, bronz bral Belgičan Nicolas Vermeulen. Etapa z Koombooloomby do Gunnawarry měřila 122 km a nabídla tento rok největší převýšení, 2235 metrů. "Trunda" trať zvládnul v čase 4:37:52 hod. V průběžném pořadí se od včerejší etapy nic nezměnilo, v čele se drží Ondřej Fojtík, druhý Trunschka z jeho náskoku smazal téměř minutu. Vedoucí tým VIG+ Racing 2 navýšil své vedení na prozatímních 52 minut před kolegy z VIG+ Racing teamu 1.
Výsledky dnešní etapy naleznete v naší přehledové rubrice Crocodile Trophy 2008

23.10.2008 - Závody - Jan Němec

Crocodile Trophy: opět Trunschka

Tomáš Trunschka (VIG+ Racing Team 1) dnes přidal další etapové vítězství na Crocodile Trophy a stejně jako v předchozích dvou etapách si pro stříbro přijel Ondřej Fojtík (VIG+ Racing Team). Poprvé se v letošním ročníku na "bednu" propracoval i jiný závodník než Čech, bronz bral Belfičan Nicolas Vermeulen. Etapa z Koombooloomby do Gunnawarry měřila 122 km a nabídla tento rok největší převýšení, 2235 metrů. "Trunda" trať zvládnul v čase 4:37:52 hod. V průběžném pořadí se od včerejší etapy nic nezměnilo, v čele se drží Ondřej Fojtík, druhý Trunschka z jeho náskoku smazal téměř minutu. Vedoucí tým VIG+ Racing 2 navýšil své vedení na prozatímních 52 minut před kolegy z VIG+ Racing teamu 1.
Výsledky dnešní etapy naleznete v naší přehledové rubrice Crocodile Trophy 2008

23.10.2008 - Závody - Jan Němec

Crocodile Trophy: opět Trunschka

Tomáš Trunschka (VIG+ Racing Team 1) dnes přidal další etapové vítězství na Crocodile Trophy a stejně jako v předchozích dvou etapách si pro stříbro přijel Ondřej Fojtík (VIG+ Racing Team). Poprvé se v letošním ročníku na "bednu" propracoval i jiný závodník než Čech, bronz bral Belgičan Nicolas Vermeulen. Etapa z Koombooloomby do Gunnawarry měřila 122 km a nabídla tento rok největší převýšení, 2235 metrů. "Trunda" trať zvládnul v čase 4:37:52 hod. V průběžném pořadí se od včerejší etapy nic nezměnilo, v čele se drží Ondřej Fojtík, druhý Trunschka z jeho náskoku smazal téměř minutu. Vedoucí tým VIG+ Racing 2 navýšil své vedení na prozatímních 52 minut před kolegy z VIG+ Racing teamu 1.
Výsledky dnešní etapy naleznete v naší přehledové rubrice Crocodile Trophy 2008

23.10.2008 - Závody - Jan Němec

Galaxy Albrechtická časovka

Obec Albrechtice nad Vltavou a tým Galaxy Platan Tálín pořádají dne 25.10.2008 Galaxy Albrechtickou časovku horských kol s výjezdem na druhý nejvyšší vrchol Píseckých hor Vysoký Kamýk 627 m n.m.

Prezentace k hlavnímu závodu bude možná od 11.00 hodin do 13.00 hodin, start proběhne ve 13.30 hodin na návsi v obci Albrechtice nad Vltavou. Starty budou probíhat v intervalovém pořadí podle přiřazených startovních čísel. Tohoto netradičního klání se můžou zúčastnit i děti, od 11.00 hodin do 11:45 hodin proběhne prezentace a od 12.00 hodin budou na řadě starty dětských kategorií. Startovné činí 150,- Kč. Děti lze přihlásit na místě za 20,- Kč.

Bližší informace a přihlášky: Jaroslav Hronek 777958909, www.jaroslavhronek.com, e-mail: truhlarstvihronek@seznam.cz

23.10.2008 - Závody - Jan Němec

Stránkování

redakční systém | ISSN 1803-5744