Nash: Místo OH pojede Trans Rockies

"Místo trénování na olympiádu si střihnu Trans Rockies," řekla nám Katka v rozhovoru, který uveřejníme příští týden. "Docela se těším, vždycky mě to lákalo, nikdy jsem nic podobnýho nejela," přiznala. Kateřina Nash (Luna Women's) pojede v kategorii Mix s Američanem Stevenem Wallacem. "Je to můj kamarád, původně měl startovat se svým dlouholetým kámošem, ale ten onemocněl, tak jsem to vzala za něj."
Trans Rockies začíná zítra, tj. v neděli 10.8. v městečku Panorama a po sedmi etapách a 553 kilometrech a 9788 nastoupaných metrech skončí ve Fernie. Oficiální web: www.transrockies.com

09.08.2008 - Závody - Jan Němec

Full Dynamix přijede závodit na Vysočinu

Na zářijovém závodě Merida Bike Vysočina v Novém Městě na Moravě bude kromě kompletního týmu Multivan Merida startovat i celý tým Full Dynamix v čele s Fredrikem Kessiakoffem, Tony Longem a Emilem Lindgrenem!
Generálnímu managerovi Merida Bike Vysočina Jánu Svoradovi start osobně potvrdil přímo sportovní ředitel Full-Dynamix Mauro Bettin. „Účast této stáje je ohromným úspěchem. Je vidět, že koncept MTB závodu se kterým jsme přišli a který chceme v Novém Městě realizovat je zajímavý i pro nejlepší závodníky současného MTB a slyší na něj,“ okomentoval účast stáje Ján Svorada. Příslibem startu Full-Dynamix však jednání s jezdci současné světové elity nekončí. „Máme rozjednanou účast dalších hvězd a elitních týmů jak mužského tak i ženského pelotonu. Závazné potvrzení startu však můžeme čekat až po Olympijských hrách, kdy elitní týmy začnou řešit definitivní podobu podzimní části svých závodních programů. Full-Dynamix by však rozhodně neměl být vedle Mutivan Merida Biking Teamu posledním elitním týmem, který letos v Novém Městě uvidíme,“ naznačil Svorada současný stav vyjednávání.
Více informací na www.bikevysocina.cz

08.08.2008 - Závody - Jan Němec

Maillot Jaune v Česku a na Slovensku

Žlutý trikot vítěze Tour de France dorazil do České republiky a na Slovensko. Firma Craft, dvorní dodavatel týmového cyklistického oblečení nejlepší stáje posledních let, CSC-Saxo Bank, vyrobila ihned po vítězství Carlose Sastreho na letošní Tour exkluzivní sérii repliky žlutého trikotu. Pro české i slovenské fanoušky silniční cyklistiky je určeno limitované množství 150 ks dresů, v prodeji v e-shopu na www.craft.cz (resp. www.craft.sk), vybraných cyklistických prodejnách a ve stánku Craft na podzimním veletrhu Sport Life (jen do vyprodání zásob).

08.08.2008 - Závody - Jan Němec

Havex Maraton: nepropásněte přihlášky!

Do atraktivního prostředí Krkonoš a KRNAPu umístili pořadatelé trať závodu, který startuje v sobotu 16.8.2008 ve Vrchlabí - Lánově - Havex MTB Maraton.

Hlavní závod se pojede na 25 km okruhu, který každý závodník absolvuje hned dvakrát! Znamená to, že v cíli bude mít každý z bikerů v nohách 50 km a také dvakrát stoupání přes Vápenici na Strážné a Hříběcí boudy, dvakrát úžasný rychlý sjezd Luisiným údolím do Dolního dvora, dvakrát náročný výšlap na vrch Vápenice z Dolního Dvora a dvakrát technický sjezd z Vápenice do Lánova. Pro doplnění sil bude k dispozici třikrát občerstvovací stanice. Na své si  přijdou jak vyznavači pevnějšího podkladu, tak i ortodoxní bikeři, kteří raději brázdí volné terény. Navíc je na trase hned několik Aussichtpunktů neboli vyhlídek na krkonošské hřebeny a vrcholky. To pro ty, kteří si budou chtít užít nejen bikerský, ale i poznávací zážitek! Závodit můžete jako jednotlivci v kategoriích podle věku a také navíc v partě v soutěži tříčlenných teamů. Havex MTB Maraton je zařazen do seriálu SCOTT CUP 2008, který je určen právě tříčlenným partám. Závod je tedy rozhodně tím pravým pro všechny cyklisty  - bikery bez rozdílu výkonnosti, věku a pohlaví. Podmínkou však je chuť strávit sobotní den 16. srpna v nádherném horském prostředí Vrchlabí a jeho okolí, v sedle kola a s dobrou náladou!

Pro účastníky, kteří se zaregistrují na www.havex-mtbmaraton.cz do neděle 10. srpna, kdy je konec on-line přihlášek,  je navíc nachystáno úúúžasné originální tričko závodu. Mimo možnosti  on-line registrace najdete na webu závodu například velmi poučnou FOTOPROHLÍDKU TRATI a další podrobnosti nejen o závodě, ale i o doprovodném programu jako jsou dětské závody či adrenalinové aktivity, které si budete moci v prostoru startu a cíle u hotelu Harmonie v Lánově vyzkoušet. Těšit se můžete na bungeerunning, lezeckou stěnu či lukostřelbu. Více informací najdete na www.havex-mtbmaraton.cz

08.08.2008 - Závody - Jan Němec

Víkendové tipy

Cross Country:
9.8. - Jesenický šnek - Uhlířák - Bruntál

Marathon:
9.8. - KPŽ Praha - Karlštejn Tour - Praha Chuchle
9.8. - Vožický maraton - Mladá Vožice
9.8. - Jundrovský kopeček - Brno Jundrov
10.8. - 15.8. - Trans Rockies - Panorama /CAN/

Fourcross:
10.8. - ČP 4X Přerov

Downhill:
10.8. - iXS European Downhill cup #2 - Chatel /FRA/

07.08.2008 - Závody - Michal Červený

Karlštejn opět odstartuje z Chuchle

Třetí ročník tohoto závodu zařazeného do největšího seriálu horských kol Kolo pro život startuje již tuto sobotu 9. srpna v 11 hodin přímo z oválu Chuchelského závodiště. Nebude chybět bohatý doprovodný program pro děti. Jsou pro ně připraveny dětský závod pod hlavičkou JXT, dětský koutek plný her a škola Pepy Dresslera. Pepa je bude učit zdolávat různé nástrahy a překážky, které na ně mohou na trati číhat. Že nemá vaše ratolest kolo? Nevadí. Bude připraveno testovací centrum přímo pro děti i dospělé!
Trasa hlavního závodu vede převážně po zpevněných lesních a polních cestách. Nechybí technické pasáže, sjezdy a výjezdy. Je zde i spousta míst, která nabízejí překrásné výhledy do okolí. Projíždí se obcemi Radotín, Vonoklasy, Karlík, Mořinka, Mořina a přes Třebotov zpět na Chuchelské závodiště. Trasa je sjízdná za každého počasí a dle posledních zpráv je zatím z 90 % suchá. Počasí by dle meteorologů mělo být cyklistům nakloněno.
Srdečně vás všechny zveme na jednu z nejkrásnějších tras v blízkém okolí Prahy. Více informací naleznete na www.kolopro.cz

07.08.2008 - Závody - Jan Němec

18 národů na letošním Bikechallenge

Čtvrtý ročník etapového závodu Bikechallenge 2008, polsko - český závod dvojic a jednotlivců, prolog a 7 etap, 495 km a 14000 metrů převýšení, účastníci 18 národností. To bylo osm dní v horách "Sudet" kolem Klodzské kotliny. Závodu dominoval Polák Andrzej Kaiser (DHL - Author) a jeho výsledný čas byl 21:52:58.
Na stupních vítězů byli zastoupeni i naši bikeři. V kategorii Mix vyhrála dvojice Martina Němcová a Petr Matula ( Pells Hard Bikers), kategorii Masters 100 Michal Demjanovič a Jiří Voňka ( Rock Machine - Město Teplice nad Metují) a na druhém místě elitních týmů mužské kategorie dojeli František Žilák a Petr Sulzbacher ( Redpoint - Pearl Izumi), v kategorii Women Solo na třetím místě Lída Damková ( Kastar).
Info a výsledky: www.sportchallenge.cz a www.mtbchallenge.com

06.08.2008 - Závody - Jan Němec

Armstrong se vrací. Na biku!

Fenomenální silničář Lance Armstrong a aktivní kariérou už sice skončil, kolem se ale baví dál. Jeho novou výzvou je kultovní americký bikemaraton Leadville v horách Colorada, kde se už tuto sobotu postaví na start hlavního závodu, který měří 100 mil.
Start závodu je v nadmořské výšce tří kilometrů a během závodu se bikeři dostanou ještě o téměř kilometr výše. Také kvůli tomu se teď sedminásobný vítěz Tour de France připravuje ve vysokohorském středisku Aspen.
Stejně jako byl Armstrong pověstný řešením silniční techniky, teď přemýšlí nad výběrem vhodného biku. V jeho výběru je nový desetikilový full od Treku - Top Fuel 9.8 a nebo pevný karbonový Gary Fisher Superfly na 29" kolech.
Už loni na Leadville 100 startoval Lancův týmový kolega z USPS respektive Discovery Floyd Landis, ale pětinásobného vítěze Dava Wiense těsně nepřekonal. Jestli se to podaři Armstrongovi, to se nechme překvapit.

06.08.2008 - Závody - Michal Červený

Svatba Páji a Jáji

V sobotu 2.8.2008 vstoupil do svazku manželského populární jablonecký biker Jarda Stadherr zvaný Starter (MTB Team Příchovice). Za ženu si vzal svoji dlouholetou přítelkyni Páju Soukupovou. Své ANO si společně řekli na Nové louce v Jizerkách. Vskutku veselému obřadu přihlížela početná skupiná cyklistů z širokého okolí. Ke gratulantům se připojuje i MTBS Crew!

04.08.2008 - Závody - Jan Němec

MarathonMan 08: Češi se neztratili

Již 16. ročník nejstaršího německého maratonu horských kol je minulostí. V krušnohorském Seiffenu panovalo v neděli ideální počasí. Na trasy 40km, 70km a 100km se vydalo přes 1200 bikerek a bikerů, z toho jich skoro dvě z stovky přicestovaly z České republiky. Na nejprestižnější - nejdelší - distanci se zdá býti neporazitelným Thomas Nicke (GER, Fiat/Rotwild). Obhajobu titulu mu však ztížil v nedalekém Mostě žijící Tomáš Trunschka (Česká Spořitelna MTB), který ztratil necelé dvě minuty. Na bedně je doplnil René Birkenfeld (GER, Stevens), jinak německý mistr a reprezentant v cyklokrosu. Na pátém místě dokončil Karel Hartl (Kelly's Bicycles).Mezi ženami už po jedenácté v řadě nenašla přemožitelku Claudia Seidel (GER, RSV Neustadt). Nejlepší Českou se s pátým místem stala Mirka Špalková (Kebek Chomutov).

Erzgebirgs-Bike-Marathon byl zároveň finálovým podnikem mezinárodního seriálu MarathonMan-Europe 2008. Vítězi se stali Karel Hartl (Kelly's Bicycles) a Sylvia Schmidt (GER, Team B^3).

Kompletní výsledky najdete ZDE

04.08.2008 - Závody - Michal Červený

Ostravského Chachara vyhrál Boudný

Velkou cenu Ostravy, která se jela v rámci osmého ročníku Ostravského Chachara, vyhrál v elitní kategorii Pavel Boudný z týmu DekHome Cannondale.
Cross Country závod zařazený v kategorii UCI E2 na jedenáct kol zajel pětadvacetiletý biker v čase 1:44:40 a mohl se tak radovat z vítězství. Druhý Ondřej Zelený z týmu Michelin Specialized zaostal o 1:50 min. Úspěch týmu DekHome Cannondale potvrdil třetím místem čerstvý mistr České republiky v maratonu Jiří Novák, který byl o dalších 9 vteřin zpět. Čtvrté místo patří Janu Jobánkovi (Merida Biking Team) a páté Filipu Eberlovi (Scott Scania Team Kolín).
Závod žen vyhrála Slovenka Janka Števková (CK MTB Dohňany) o více než tři minuty před druhou Lucií Veselou (TJ Favorit Brno) a pro bronz si dojela Ukrajinka Natalia Krompets. Čtvré místo vybojovala Pavla Nováková (Merida Biking) a páté Tereza Jansová (Česká spořitelna MTB).
Juniorskou kategorii suverénně ovládl Jakub Magnusek z České spořitelny a juniorkám kralovala stříbrná medailistka z letošního mistrovství světa Maďarka Barbara Benko.

Kompletní výsledky najdete ZDE

04.08.2008 - Závody - Michal Červený

SP Bromont: Absalon znovu vítězí

Cross Country závod mužů se stal v kanadském Bromontu kořistí Francouze Juliena Absalona z týmu Orbea. Stejně jako v dopoledním závodě žen Catherine Pendrel, i Absalon zvítězil na rozbahněné trati téměř stylem start - cíl a vypadá to, že před olympijským závodem se dostává do formy, v jaké ho známe z loňska! O náročnosti trati vypovídá jeho průměrná rychlost 12,14 km/h, kterou 27,6 kilometrů dlouhý závod absolvoval!
Druhé místo v náročném závodě na šest kol vybojoval Švýcar Lukas Fluckiger (Athleticum), jenž na vítěze ztratil 2:14 min. V posledních kolech mohutně zabojoval Američan Adam Craig z týmu Giant a dotáhl to na bronzovou příčku. Čtvrté místo patří domácímu Geoffu Kabushovi (Maxxis) a pátý dojel Jose Antonio Hermida z Meridy Multivan.
Hned dva čeští závodníci se vešli do elitní desítky! Lépe ze začátku jezdil Jaroslav Kulhavý (Michelin Specialized), který se pohyboval v první skupince, ale potom se lehce propadl a dostal se před něj Jiří Friedl (Merida Biking). Friedl nakonec zůstal nejlepším Čechem a cílem projel na velmi pěkném sedmém místě. Kulhavý dojel hned za ním, tedy osmý. Matouš Ulman (Scott&Hagget) dojel 31., Jan Škarnitzl (dimp Giant) 36. a Josef Kamler (Česká spořitelna MTB) závod nedokončil.

1. Julien ABSALON /FRA, Orbea/ 2:16:24 hod.
2. Lukas FLUCKIGER /SUI, Athleticum/ +2:14 min.
3. Adam CRAIG /USA, Giant/ +3:46 min.
4. Geoff KABUSH /CAN, Maxxis/ +5:06 min.
5. Jose Antonio HERMIDA /SPA, Multivan Merida/ +6:07 min.
...
7. Jiří FRIEDL /CZE, Merida Biking/ +7:22 min.
8. Jaroslav KULHAVÝ /CZE, Michelin Specialized/ +7:56 min.
31. Matouš ULMAN /CZE, Scott&Hagget/ +1 kolo
36. Jan ŠKARNITZL /CZE, dimp Giant/ +1 kolo

03.08.2008 - Závody - Michal Červený

SP Bromont: Katka Hanušová 3.!

Historického úspěchu dosáhla česká bikerka Kateřina Nash Hanušová v sedmém závodě světového poháru v cross country! Na náročné a hodně rozbahněné trati v kanadském Bromontu si v závodě žen dojela pro skvělé třetí místo! "Dneska mi to na tom bahně sedlo více než minulej tejden, sice jsem některý úseky běhala, což nemám ráda. Taky vyměnila jsem si pár věcí na kole, tak to pomohlo." řekla Katka, která je sice spokojená, ale zároveň zklamaná, že nebude reprezentovat na Olympijských hrách. "Mám dobrej pocit z toho, že jsem porazila několik holek co budou na olympiádě, dodává mi to sílu do příští sezóny."
Vítězkou se stala Katčina týmová kolegyně z formace Luna Women's, domácí kanaďanka Catherine Pendrel, která si pro svůj premiérový triumf ve světovém poháru dojela stylem start - cíl. Druhé místo vybojovala rovněž kanaďanka Marie Helene Premont (Rocky Mountain), která na vítězku dnes ztratila 1:53 min. a uržela si trikot pro nejlepší závodnici SP.
Tereza Huříková (Česká spořitelna MTB) deštivý závod dokončila na 7. místě a stejně jako minulý týden vyhrála kategorii závodnic do 23 let.
Více info připravujeme...

1. Catherine PENDREL /CAN, Luna Women's/ 1:37:43 hod.
2. Marie HelenePREMONT /CAN, Rocky Mountain/ +
3. Kateřina NASH HANUŠOVÁ /CZE, Luna Women's/ +
4. Lene BYBERG /NOR, Specialized Factory Racing/
5. Georgia GOULD /USA, Luna Women's/
...
7. Tereza HUŘÍKOVÁ /Česká spořitelna MTB/

03.08.2008 - Závody - Michal Červený

Fuglsang v silniční stáji CSC

Dánský reprezentant a člen stáje Cannondale Vredestein Jakob Fuglsang včera podepsal smlouvu s ProTour týmem CSC vedenou Bjarne Riisem. Následující dva roky bude nynější lídr etapového závodu Tour of Denmark závodit po boku letošního vítěze Tour de France Carlose Sastreho.
"Jsme velmi smutní, že Jakob opouští biky a náš tým," řekl šéf stáje Cannondale Vredestein Jan ten Tusscher. "Ale na druhou stranu, jsme pyšní na to, že Jakob dostal nabídku stát se členem dalšího špičkového týmu. Samozřejmě, že mu přejeme jen to nejlepší." doplnil.
Třiadvacetiletý Jakob Fuglsang vloni ve Fort William získal titul mistra světa v kategorii U23 a letos si v Sankt Wendelu dojel pro bronz na mistrovství Evropy v kategorii elite. Za 20 dnů se postaví na start olympijského závodu v Pekingu.

03.08.2008 - Závody - Jan Němec

Smazal a Aška vítězi Krakatitu

Sedmý závod Galaxy Série 2008, kterým byl Trek MTB Maraton Krakatit v Dobříši, vyhrál na dlouhé trati čerstvý mistr republiky v kategorii Masters II Václav Smazal. Sedmačtyřicetiletý závodník týmu Galaxy GS Jistebnice si na trati dlouhé 85 kilometrů vcelku bez problémů poradil s více jak stopadesátkou soupeřů a do cíle dorazil v čase 3:32:14 hod. Dvě a půl minuty zaostal druhý Milan Špolc (Survival Walmark Colnago) a třetí dojel Jiří Svěrák (Sportful.cenytisku.cz). V ženách zvítězila Jana Matlášková (Cyklo Jiřička).
Na třiapadesátkilometrové trati zvítězil Václav Aška (Bikez.cz - Heavytools), o 50 vteřin před Janem Šťastným (Cyklotrenink.com) a pro bronz si dojel Jiří Šuta (Eurofoam Sport Team). Nejrychlejší ženou na krátké trati byla Karolína Stolařová z České spořitelny MTB.

Kompletní výsledky najdete na www.sportis.cz

03.08.2008 - Závody - Michal Červený

Slováci se utkali o tituly mistrů v XCM

Jedenáctý ročník Banskoštiavnického maratonu byl vypsán jako Mistrovství SR pro letošní rok. Čtyři okruhy po třicetikilometrech s celkovým převýšením 3500 metrů nejrychleji zvládnul Milan Barényi (ŽP Sport Podbrezová). Stříbro připadlo Patriku Kurilovi (KHC Tatranská Štrba) a bronz bral slovenský účastník z MS ve Villabasse Michal Lami (Jump Sport Košice). Závod žen, který se jel jen na 60 km, vyhrála Alena Krnáčová (Poštovní spořitelna-Marin), druhá byla Lenka Bulisová (4Ever-Cyklo Bulis) a teprve třetí žena v pořadí získala titul mistryně Slovenska - Elena Ondášová (BRM Auto Bike Team). Na této kratší trati byly však vidět české barvy i v celkovém pořadí - vítězem závodu se stal Ondřej Kobliha (4Ever) před druhým Tomášem Gladišem (Bikezone.cz/MRX).

03.08.2008 - Závody - Tomáš Gladiš

Králem Adidas Slopestylu je Pilgrim

Brit Sam Pilgrim se stal vítězem jedné z největších evropských slopestyle akcí Adidas Slopestyle v rakouském Saalbachu. Jeho finálovou sérii složenou z one foot X-up backflipu na roll-in jumpu, 360tky, tailwhipu ze step-down gapu, 360tky z velkého step-downu a zakončenou backflipem na velkém dirtu a dokonalým doubletailwhipem na druhém dirtu, ohodnotili rozhodčí po dlouhé debatě nejlepšími známkami s celkovým součtem 23 bodů. O 0,7 bodu tak porazil druhého Švéda Martina Soderstroma. Třetí skončil Němec Ferry Pierre-Edouard.
Do finále se dostali také tři čeští bikeři. Kuba Vencl ve finále obsadil šestou příčku, Tomáš Zejda 11. a Honza Tóth 12.

03.08.2008 - Závody - Michal Červený

SP Bromont: ve 4X kralovali lídři seriálu

Fourcrossový mistr světa Španěl Rafael Alvarez de Lara Lucas (Specialized) a Anneke Beerten (MS - Intense), po dnešním /resp. včerejším/ vítězství v pátem závodě světového poháru, navýšili svůj náskok v čele průběžného žebříčku. Kanadský Bromont přinesl dramatické souboje na poměrně dlouhé a technické trati smáčené drobným deštěm.
Španěl měl sice několikrát namále, ale dlouhá trať mu pomohla, vždy se dostal na postupové místo, ve finále pak vedl od startu do cíle. Čeští reprezentanti Tomáš Slavík (GT) a Kamil Tatarkovič (Suzuki RB) doplatili na špatné výsledky z kvalifikace a s finále se rozloučili již ve čtvrtfinále.
Ženskému prořídlému startovnímu poli jasně dominovala Holanďanka Anneke Beerten (MS-Intense), která ve všech (dvou) jízdách zvítězila.

Finále
1. Rafael Alvarez De Lara Lucas (ESP, Specialized)
2. Cedric Gracia (FRA, Commencal - Furious - Oakley)
3. Guido Tschugg (GER, Fusion)
4. Johannes Fischbach (GER, Ghost International)

Malé finále
5. Joost Wichman (NED, Cannondale Factory Racing)
6. John Swanguen (USA, MS-Intense Factory Racing)
7. Romain Saladini (FRA, Team Sunn)
8. Filip Polc (SVK, Kenda Tomac)

1/4 finále
9. Dan Atherton (GBR, Animal Commencal)
10. Scott Beaumont (GBR, Rocky Mountain UK)
11. Will Longden (GBR, Team Bike Radar)
12. Kamil Tatarkovič (Suzuki RB)
13. Dominik Gspan (SUI)
14. Hans Lambert (CAN, Norco)
15. Erik Nelson (USA)
16. Tomáš Slavík (GT)

Finále
1. Anneke Beerten (NED, MS-Intense Factory Racing)
2. Anita Molcik (AUT, 4 Elements Yeti/Hotec/RSP)
3. Mio Suemasa (JPN, MS-Intense Factory-Racing)
4. Caroline Buchanan (AUS)

Malé finále
5. Angelika Hohenwarter (AUT)
6. Fionn Griffiths (GBR, Norco)
7. Eva Castro Fernandez (ESP)
8. Neven Steinmetz (USA)

 

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY SP 4X BROMONT ZDE

03.08.2008 - Závody - Jan Němec

SP Bromont: DH vyhrála Atherton a Hill

Sam Hill (AUS, Monster Energy) a Rachel Atherton (Animal Commencal) se stali vítězi pátého závodu světového poháru v kanadském středisku Bromont. Sam byl na technické trati nejrychlejší i v dopoledním semifinále, odpoledne pak nadělil druhému Gregu Minaarovi (JAR, Santa Cruz Syndicate) téměř tři vteřiny. Třetí skončil Steve Peat (GBR, Santa Cruz Syndicate). Rachel se dopoledne musela sklonit před Britkou Tracy Moseley a Francouzkou Emmeline Ragot, ale ve finále ubrala ještě několik vteřin a zvítězila před Sabrinou Jonier (FRA, Maxxis) a Tracy Moseley (GBR, Kona).
Na jistotu odpoledního finále jel Matěj Charvát (F.A.S.T. DH Team). "Udělal jsem sice dvě chyby, ale důležitý je, že jsem ve finále," řekl Matěj. Odpoledne zajel 51. nejrychlejší čas.
Výsledky ZDE

02.08.2008 - Závody - Jan Němec

Šumavský maraton vyhrál Rybařík

Jedenáctý ročník Bell Šumavského maratonu se dnes na Zadově stal kořistí Ivana Rybaříka startujícího ve dresu týmu Sportful.cenytisku.cz.
V posledních desítkách metrů osmdesátikilometrového závodu bojoval s, po zranění navrátivším se, Kristianem Hynkem (Scott&Hagget), ale toho nakonec o tři vteřiny udolal a obhájil tak svůj loňský triumf. Úspěch týmu Scott&Hagget ztvrdil třetím místem Michal Plesník. Čtvrtý dojel junior Matěj Nepustil z České spořitelny MTB a pátý jeho týmový kolega Pavel Zerzan.
Na trati dlouhé 40 kilometrů dominovali jezdci České spořitelny. Zvítězil Lukáš Malý před Alešem Jandou a Josefem Rajchartem z týmu Scott Scania Kolín. V ženách byla nejrychlejší Jana Kábrtová (Spinning MB Alpine Pro) před Janou Valešovou (ČS MTB) a Janou Kubáčovou (Bike Ranch).

Kompletní výsledky najdete ZDE

02.08.2008 - Závody - Michal Červený

Stránkování

redakční systém | ISSN 1803-5744