Merida O-Nine Team Pavlíny Šulcové

Dneska vás podrobně seznámíme se závodním speciálem Merida O-Nine, který sedlá v letošní sezóně Pavlína Šulcová...

Autor: Petr Bureš
Merida O-Nine Team Pavlíny Šulcové

Jako základ pro stavbu biku Pavlíny Šulcové posloužil vrcholný model O-Nine Team-D. Jde o celokarbonový monokok vyrobený z HiModulus karbonových trubek opatřených uvnitř patentovanou dvoukomorovou technologií Double Chamber.

Stejně jako v případě nedávno testovaného O-Nine 3000D (TEST chrtů 4Ever Virus vs. Merida O.Nine) je i v tomto případě na spodní rámové trubce nalepena cedulka s certifikovanou hmotností samotného rámu, který má podle ní mít ve velikosti M rovných 1000 gramů.

Výborné vlastnosti, co se komfortu týká, dodává kolu Flex stay zadní stavba. Ta společně s úzkou karbonovou sedlovkou Merida zajišťuje na hardtail maximum pružnosti.

Jestliže rám a jeho zelenočerný design zůstávají stejně tak jako osazená vidlice DT Swiss XRC 100 RL remote ve válečných týmových barvách, tak specifikace osazení už zas tak sériová v případě Pavlíny není. Pravda, přesmykač, přehazovačka, řadící páčky, brzdy a kazeta jsou stejné jako v sérii, to jest Sram XX, ovšem počínaje klikami Rotor 3D osazenými dvojicí šišatých převodníků XC2 s počty zubů 27/40 sériové osazení končí.


Rovněž tak zapletená kola DT Swiss XR 1450 nejsou součástí sériové specifikace stejně tak jako obuté pláště, které dodal jeden ze sponzorů závodního týmu. Pavlína momentálně jezdí model Rubena Scylla o rozměru 26x2.25" samozřejmě že v nejvyšším provedení Top Design s šedými pruhy po stranách.

Kokpit je k vidlici ukotven díky představci FSA OS-99-CSI a tvoří ho řídítka FSA SL-K osazená silikonovými gripy ESI-Grips a krátkými bílými Merida rohy. Sedlovku K-Force ve speciální edici se zeleným proužkem pro Meridu dodalo FSA.

Posledním úspěchem Pavlíny Šulcové na tomto kole byl zisk titulu marathonské mistryně republiky o uplynulém víkendu v Mostě (Maratonskými mistry ČR v marathonu Boudný a Šulcová). Ačkoliv v případě závodníků je to hlavně o kondici a fyzické připravenosti, týmové provedení závodních speciálů Merida Biking squadry není vůbec špatné a i díky němu mohou závodníci tohoto seskupení včetně Pavlíny Šulcové usilovat o zisk dalších a dalších cenných kovů.

Kompletní informace o nabídce značky Merida najdete na webu výrobce www.merida-bikes.com. Informace v češtině včetně cen všech dalších modelů se dozvíte na webu českého zastoupení www.merida-bike.cz nebo v našem katalogu kol na www.kolo.cz.

Pokračovat na: Fotogalerie

Seznam stránek článku:

  1. Merida O-Nine Team Pavlíny Šulcové
  2. Fotogalerie
Přečteno - 30943x Tagy: merida tech2011
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. TechnikaFotogalerie: Merida One Twenty 600
    Fotogalerie: Merida One Twenty 600
  2. Testy - RecenzeTEST: Merida One Twenty 600
    TEST: Merida One Twenty 600
  3. Ostatní závodyCape Epic 2024: newbie Petruš a Hník mohou těžit z týmové sehranosti
    Cape Epic 2024: newbie Petruš a Hník mohou těžit z týmové sehranosti
  4. Tech newsMerida představuje eTRILOGY
    Merida představuje eTRILOGY
  5. TechnikaFotogalerie: Merida Silex 2024
    Fotogalerie: Merida Silex 2024
  6. Tech newsMerida zmodernizovala svůj gravel Silex
    Merida zmodernizovala svůj gravel Silex

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #1 Babaja - vloženo: 27.05.2011 v 13:41:48

    Tak raketa to je,jen jestli by ty kotouče nechtělo otočit ?

    1. na tento komentář reaguje Zboňa — #
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744