Brněnské MTB Kriterium letos poprvé pod hlavičkou Cannondale

Osmý ročník MTB kriteria centrem Brna je na programu tuto neděli 18. září. Letos poprvé pod hlavičkou Cannondale, na start se vrací i Jaroslav Kulhavý...

Autor: Jan Němec
Foto: Jaroslav Svoboda
Brněnské MTB Kriterium letos poprvé pod hlavičkou Cannondale


Již po osmé se sejdou nejlepší bikeři na startu závodu horských kol v centru Brna. Hlavní závod odstartuje 18. září ve 14.30 hodin na Dominikánském náměstí v Brně a na startu bude stát jeden z nejlepších světových závodníků Jaroslav Kulhavý. Letošní vicemistr světa a stříbrný z LOH v Rio de Janeiru se utká v závodě s řadou našich nejúspěšnějších bikerů. To slibuje dramatickou podívanou na zajímavé souboje spolu s ukázkou brilantní techniky těch nejlepších. Závod se v letošním roce jede již po osmé a je již tradiční součástí kalendáře závodů na sklonku sezony. Je zařazen do Brněnského poháru horských kol a je určen i pro hobby závodníky. Letošní rok dochází ke změně titulárního partnera, takže se nenechte zmást novým názvem. CANNONDALE MTB KRITERIUM 2016 zahajuje další etapu tohoto závodu.

Atraktivní a zábavná trať s drobnými úpravami a zkrácením zavede závodníky ze startu na Dominikánském náměstí do lesoparku pod Špilberkem. Těsně po startu projedou bikeři i nádvořím Nové radnice. Budou se muset připravit na nemalé množství technicky náročných sjezdů po schodech. Čekají na ně i výživná stoupání. Projedou Husovou ulicí a zamíří do zahrad pod Špilberkem. Pak je čeká sjezd k hotelu International a technická pasáž na schodech. Pak už zamíří ulicí Veselou do samého srdce Brna na náměstí Svobody. Z něj pak Zámečnickou ulicí do cíle na Dominikánském náměstí. Okruh o délce cca 2 km má převýšení cca 90 m.


Vloni jen těsně vyhrál Pavel Boudný před Janem Škarnitzlem, vítězství mezi ženami bude obhajovat domácí Lucie Veselá

Centrum města bude patřit cyklistům od ranních hodin. Od půl deváté mají závodníci trať uvolněnou pro poslední trénink. A od 9:30 bude Dominikánské náměstí patřit dětem. Dětským závodům je každoročně věnován větší prostor a bude tomu tak i v letošním roce, kdy dojde k dalšímu prodloužení trati. Pro dospělé budou na Dominikánském náměstí prezentovat své výrobky další partneři závodu.

Ani závodníci, kteří se neprobojují do hlavního závodu / počet startujících v jednom bloku je totiž omezen na 70 závodníků/ nebudou ošizeni. Je pro ně připraven závod útěchy. Hlavní závod startuje ve 14.30 hodin a jede se na 1 hodinu+ 1 kolo , vyhlášení výsledků a předání ocenění nastane v 16.00 hodin – to vše se odehraje na Dominikánském náměstí...

Pro veřejnost je ulice Husova i vjezd do centra na Dominikánské náměstí po ulici Veselá uzavřen dne 18.9.2016 od 8.00 do 16.30 hodin.

 

Další informace na www.mtbkriterium.cz

 

Přečteno - 10927x Tagy: brněnské mtb kriterium
Zapojte se do diskuze

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #1 Lada.s - vloženo: 13.09.2016 v 19:25:49

    Datum vám sedí ale je to neděle, ne sobota ;-)

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744