ČeMBA v krizi - zachránit, nebo rozpustit?

Alarmující situace kolem občanského sdružení ČeMBA dospěla do patové fáze. Jedni její členové vyzývají k rozpuštění, jiní naopak k její záchraně...

Autor: Petr Bureš
ČeMBA v krizi - zachránit, nebo rozpustit?

Na to, že je situace kolem občanského sdružení ČeMBA blízko bodu mrazu poukazuje stále více jedinců. Situace nakonec došla až tak daleko, že na poslední členské schůzi ČeMBA bylo neúspěšně hlasováno o jejím rozpuštění. Výsledkem této členské schůze bylo kromě pozastavení členství třem jejím členům ale také odstoupení dosavadního výkoného výboru včetně předsedy Tomáše Kvasničky. To ovšem v důsledku prohloubilo několik měsíců trvající krizi ve sdružení a dostalo ho v podstatě na pokraj záhuby.

Nezasvěceným je zapotřebí připomenout, že prohlubování krize zřejmě odstartovalo založení soukromé společnosti s názvem Singltrek s.r.o. Tomášem Kvasničkou, který byl současně také předsedou ČeMBA a jeho snahou o získání ochranné známky na slovo “singltrek” (VZNIK EXPERTNÍ ORGANIZACE SINGLTREK S.R.O. – SOUVISLOSTI A DŮSLEDKY). Reakcí na to bylo vystoupení několika členů z ČeMBA a vznik aktivit označených a prezentujících své názory prostřednictvím ČeMBAplus (www.cembaplus.cz). Několik autorů této výzvy bylo následně na poslední členské schůzi ČeMBA z této vyloučeno a nyní všichni usilovně hledají způsob, jak nastalou situaci vyřešit. Abyste si udělali přesnou představu o konkrétním průběhu poslední schůze, doporučujeme, abyste si přečetli zápis z jejího konání, který obsahuje rovněž přepis diskuse, která byla její součástí. Potřebné dokumenty najdete zde, resp. zde.

Možností, jak nastalou situaci vyřešit a zabránit zániku ČeMBY zřejmě není mnoho. Jednou z posledních je svolání mimořádné členské schůze, o které může jako poslední zbývající "orgán" zažádat minimálně jedna třetina registrovaných členů ČeMBA. Proto, aby se tak mohlo stát a řadoví členové se mohli pokusit sami toto občanské sdružení zachránit, má posloužit následující výzva, se kterou se ke všem členům obrací jeden z členů, pan Václav Volráb.

 

 

Ahoj,

rad bych Te oslovil touto vyzvou k zachrane obcanskeho sdruzeni CeMBA. Verim, ze ti take neni jeji osud uplne lhostejny a predevsim jiste citis nutnou potrebu existence podobne organizace hajici zajmy bikeru.

V nedeli 5. prosince probehla v Brne clenska schuze, jiz vykonny vybor vyuzil ke zruseni asociace. Dle meho nazoru byl tento krok nezodpovedny vuci cele clenske zakladne a nedomnivam se, ze by je mandat, s kterym byli do VV zvoleni, k tomuto kroku opravnoval. Mohu rozumet jejich nechuti dale se podilet na vedeni CeMBA ci jakymkoliv jinym pohnutkam. Pokud ovsem nechteli dale ve sve praci pokracovat, meli tento zamer predem zverejnit, aby mohli clenove zareagovat a nedostala se cela situace az do tak vynuceneho patu - my dale nepokracujeme a protoze nejsou zadni kandidati, tak CeMBA musi skoncit.

CeMBA se nyni ocitla ve velmi slozite situaci. Jsem si jisty, ze vetsina clenu s nastalym stavem nesouhlasi a preje si zachovani CeMBA. Rozhodl jsem se o to jeste pokusit a zvratit beh udalosti. Dokazat to mohu ale jen spolu s Tebou, kteremu opravdu zalezi na podminkach pro jezdeni na horskem kole a spolu s Tebou, kteremu vadi ocividne nepravosti. Jednim z nastroju, jak zruseni asociace zabranit je svolani mimoradne clenske schuze. O to se chci pokusit a o pomoc ci prispeni v tomto smyslu Te zadam, prosim.

Mimoradna clenska schuze muze byt svolana na zadost 1/3 clenu (viz. stanovy), muze se to tedy podarit, ale jen a pouze za Tveho prispeni. Casu, ktery bohuzel hraje proti nam a rozhoduje v neprospech CeMBA, je zoufale malo. Pokud nesouhlasis se soucasnou situaci, zasli, prosim, nize uvedeny text. Nejlepe obratem.

text:

Jako clen obcanskeho sdruzeni CeMBA zadam vykonny vybor o neodkladne svolani mimoradne clenske schuze sdruzeni, na jejimz programu bude:
1. Prezentace a schvaleni zpravy o cinnosti, vcetne zpravy ucetnictvi a stavu majetku
2. Schvaleni planu cinnosti a hospodareni
3. Volba do organu sdruzeni

+ podpis, rodne cislo nebo datum narozeni (jako u prihlasky clena CeMBy)

zasli v kopiich mailem na adresy clenu VV: cemba@cemba.cz, vybor@cemba.cz, tomas.kvasnicka@cemba.cz, max.halata@cemba.cz, martin.krahulik@cemba.cz, ales.hnyk@cemba.cz, rostislav.skopal@cemba.cz
a jednu kopii pro scitani nam na zachranme.cembu@gmail.com

Jakekoliv pripominky, dotazy, rady ci podporu privitam take na uvedenem mailu zachranme.cembu@gmail.com

Myslim si, ze jakkoliv je CeMBA v ocich bikerske verejnosti, predevsim diky vnitrnim rozporum, zdiskreditovana, stale muze uspesne hajit zajmy bikeru na poli bikove advokacie, byt platnym partnerem jednani pro organy statni spravy a dalsi subjekty a slouzit nam vsem. Verim, ze to muzeme jeste dokazat, minimalne se o to musime pokusit.

Dekuji a drzme si palce, abychom opravdu meli kde jezdit. Postavme dalsi cinnost sdruzeni na tom, co nas spojuje a na cem by nam vsem melo i primarne zalezet.

Vaclav Volrab a clenove CeMBA, kterym neni jeji dalsi osud lhostejny

-------------------------------------------------------------
Vaclav Volrab
- spoluautor iniciativy za zachranu bikovani na Krivoklatsku (www.kolanakrivo.cz), clen CeMBA od 2008

Vice informaci o schuzi naleznes na http://zachranme-cembu.blogspot.com

Přečteno - 21667x Tagy: singltrek pod smrkem čemba
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. PozvánkyČeMBA školení trailbuildingu na Trutnov Trails bude mít hosta z Whistleru
    ČeMBA školení trailbuildingu na Trutnov Trails bude mít hosta z Whistleru
  2. PozvánkyČeMBA setkání trailbuilderů 2015
    ČeMBA setkání trailbuilderů 2015
  3. OstatníČeMBA a WTB uzavřeli partnerství
    ČeMBA a WTB uzavřeli partnerství
  4. PozvánkySezona 2014 na Singltreku pod Smrkem oficiálně startuje
    Sezona 2014 na Singltreku pod Smrkem oficiálně startuje
  5. OstatníNa Singltreku pod Smrkem se neplatí a platit nebude
    Na Singltreku pod Smrkem se neplatí a platit nebude
  6. OstatníČeMBA organizuje první školení trailbuildingu
    ČeMBA organizuje první školení trailbuildingu

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #2 hejtman - vloženo: 14.12.2010 v 14:36:50

    odpověď na jméno — #1 Zkus si o problému trochu nastudovat, něco bys mohl pochopit i z článku starosty Nového Města pod Smrkem. Pak bys nepsal takovéhle bláboly. Myslím, že za Tomášem Kvasničkou je něco vidět, za Tebou ani podpis. Jirka Rak

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #1 jméno - vloženo: 14.12.2010 v 12:31:34

    Už i náš předseda. Hamty, hamty ať má víc než tam ty. Prostě, jak v politice, když jsem u koryta, tak KRADU, BERU ÚPLATKY ..atd. co je po mne, to je jedno, hlavně ať TEĎ urvu co nejvíc.

    1. na tento komentář reaguje hejtman — #2
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744