Cink pátý, Nash šestá. Češi začali Světový pohár

Optimismus do dalších závodů vyvolávají výsledky nejlepší české bikerky i třiadvacítkáře. V Africe se neztratili ...

Autor: Michal Červený
Cink pátý, Nash šestá. Češi začali Světový pohár

Podařený vstup do nové sezony. Tak hodnotili první závod světového poháru Kateřina Nash i třiadvacítkář Ondřej Cink. Zkušená bikerka skončila mezi ženami šestá, mladík z Plzně potom pátý.

"Byl to můj první bikový závod letos, takže jsem se šestým místem spokojená. Trošku jsem byla špatná z toho, že UCI změnila pravidla a místo abych startovala s desítkou podle loňského pořadí světového poháru, tak jsem dostala číslo 27. Musela jsem za to hned od začátku vzít, abych se dostala dopředu a potom mi to chybělo. Ke konci už na to nohy neměly," okomentovala Katka své působení na africké trati.

První překvapivé nástupy předvedly Britka Annie Last a také neznámá, avšak evidentně rozzávoděná Novozélanďanka Karen Hanlen. Ve druhém z pěti okruhů už se ale vše vrátilo do zaběhlé stopy a na prvním místě se objevil duhový dres úřadující světové šampionky Catherine Pendrel (Luna Pro Team) následovaný její krajankou Emily Batty (Subaru Trek), Polkou Majou Wloszczowskou (CCC Polkowice) a mistryní světa do 23 let a vítězkou loňského světového poháru Julií Bresset (BH Suntour). Ve velké skupině nechyběla ani Kateřina Nash.

V první polovině závodu měly navrch zejména kanadské bikerky, ale závěr patřil technicky výborně jedoucí Maje Wloszczowské. V posledním kole se nejprve dostala před Pendrel a ve velké rockgarden svedla souboj o vítězství s blonďatou Emily.

"Jsem docela překvapená. Chtěla jsem být na podiu, ale nečekala jsem, že bych mohla vyhrát," neskrývala v cíli radost Maja. Podobně na tom byla i Emily Batty, pro kterou je druhé místo zatím největším úspěchem. "Cítím se skvěle. Jelo se od začátku docela ostře, ale já s tím neměla problémy. Málem jsem tomu nemohla věřit, s jakými soupeřkami zrovna jedu!" zářila Emily.

Tereze Huříkové (S.Spitz Haibike) závod nevyšel. Jestliže první závody na Kypru jela skvěle, v Africe ji popravily tropické teploty přesahující 30 stupňů a velmi technická trať, která byla nad její technické schopnosti. Začala na patnáctém místě a postupně se propadala až na 38. pořadí.

Seznam stránek článku:

  1. Cink pátý, Nash šestá. Češi začali Světový pohár
  2. Cink mohl myslet na medaili, skončil pátý
  3. Výsledky
  4. Fotogalerie
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. ZávodyFotogalerie: Kamptal Trophy - Langenlois 2024
    Fotogalerie: Kamptal Trophy - Langenlois 2024
  2. Ostatní závodyStupno zahájí domácí bikovou sezónu ve velkém stylu
    Stupno zahájí domácí bikovou sezónu ve velkém stylu
  3. Ostatní závodyAC Heating Cup odstartuje 30. března ve Stupně, Pohár Plzeňského kraje v Domažlicích
    AC Heating Cup odstartuje 30. března ve Stupně, Pohár Plzeňského kraje v Domažlicích
  4. Ostatní závodyDalší český hon bodů do OH žebříčku, v Řecku bodovali Srnská a Zatloukal
    Další český hon bodů do OH žebříčku, v Řecku bodovali Srnská a Zatloukal
  5. Ostatní závodyCink připsal první UCI body letošní sezony
    Cink připsal první UCI body letošní sezony
  6. Ostatní závodyVíkendový sumář - La Nucía, Abu Dhabi, Tankwa Trek nebo MS na Snow Biku
    Víkendový sumář - La Nucía, Abu Dhabi, Tankwa Trek nebo MS na Snow Biku

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #10 algheroteam - vloženo: 21.03.2012 v 19:03:04

    odpověď na 10gambrinus — #9 Já si myslím, že naše diskuze je absolutně v pohodě :-) Tvůj názor respektuji. Tak zas u jiného tématu a Tereze hodně štěstí v letošním roce.

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #9 10gambrinus - vloženo: 21.03.2012 v 08:36:42

    odpověď na algheroteam — #8 Vůči Tereze nemám blok, jen bohužel konstatuju, že dle mého názoru nemá hlavu a ani výkon na tyto SP. SP už jí nevycházejí delší dobu ale jiné menší závody tu a tam ano. A co se týká té techniky, pokud chce jezdit výsledky ve SP, tak právě bez techniky není šance na úspěch. Přitom na pilování techniky má a měla spoustu času, závodů, tréninků. Ale stále žádné zlepšení, pak mám pocit, že je to blok psychický. A s tím se pak těžko bojuje na technických tratích o přední místa. Ale to je opravdu jen můj názor, kterým zde přispívám a snad nikoho neurážím.

    1. na tento komentář reaguje algheroteam — #10
    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #8 algheroteam - vloženo: 20.03.2012 v 21:35:39

    odpověď na 10gambrinus — #7 Pěkný rozbor, ale nenašel jsem nic, proč by TH neměla být v elitě na SP. Začátek sezony se jí povedl, teď ji nevyšel jeden závod, který je dost specifický. Techniku možná nemá 100%, ale pořád je to dost dobré (většina z nás co tady diskutuje by měla problém překážky na svěťaku zvládnout pěšky, natož na kole). Myslím, že nedokážeš být objektivní a máš vuči TH nějaký osobní blok, což ti nemám za zlé,taky některé lidi nemusím a v podstatě nevím proč.

    1. na tento komentář reaguje 10gambrinus — #9
    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #7 10gambrinus - vloženo: 20.03.2012 v 11:48:08

    Asi jsem se špatně vyjádřil. Tereza na to nemá psychicky ani výkonem. Pokud se takto mluvilo i o Kulhavém, jiné to bylo vzhledem k jeho věku v tu dobu. Bohužel i Terce tikají hodiny a roky, které by měla být ve formě jí začínají utíkat. Co se týká Jana Škarnitzla, jeho výsledek v Africe ovlivnily žaludeční problémy, které dostal při pobytu. Prostě byl posraný :-) A jak víme, to tělo pak fungovat moc nemůže. Milan a Matouš zajeli svůj lepší standard. Jenže tam nikdo o moc s lepším výsledkem nepočítá. Kdež to Tereza je jiná kategorie. Podle slov, které nedávno říkala, je někde jinde, cítí se skvěle atd. Ale pořád je vše tam kde za poslední roky ! Změny teamu nepomáhají, její nedej bože technika je mizerná ! Pokud má být nějaký Cameback, mnoho času už nemá . odpověď na algheroteam — #6

    1. na tento komentář reaguje algheroteam — #8
    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #6 algheroteam - vloženo: 19.03.2012 v 19:45:55

    odpověď na 10gambrinus — #4 A ještě dodám, že přesně takhle se mluvilo o Kulhavém, když se vracel zpět do ČR.... A kde je dnes.

    1. na tento komentář reaguje 10gambrinus — #
    2. na tento komentář reaguje 10gambrinus — #7
    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #5 algheroteam - vloženo: 19.03.2012 v 19:43:09

    odpověď na Jirka65 — #3 No asi to není na top 10, ale jinak si myslím, že do elity patří a musí se s ní počítat. Umístění mezi 20 - 40 místem je ok, když si vezmeš jak velká je konkurence. Trochu mě mrzí ten rozdílný pohled na muži/ženy....

    26. Milan Spěšný (CZE, S&H Superior MTB) + 6:18 min.

    31. Matouš Ulman (CZE, S&H Superior MTB) + 7:06 min.

    62. Jan Škarnitzl (CZE, Rubena Auto-Menčík Specialized) + 11:20 min.

    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #4 10gambrinus - vloženo: 19.03.2012 v 12:56:19

    odpověď na Jirka65 — #3 Tereza se už jen plácá, pár dobrých výsledků ji bohužel nezachrání od ústupu do pozadí. Její nevyrovnaná forma jí brzy vrátí k nám zpět do Česka, kde ji uvidíme na našich maratonech. Myslím, že XC pro ni není !!

    1. na tento komentář reaguje algheroteam — #6
    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #3 Jirka65 - vloženo: 19.03.2012 v 12:33:15

    Pro Terezu jsou všechny tratě nad její technické možnosti... ať jezdí raději vesnický závody - tam by to mohla zvládnout a jinak mě opět pobavilo krásné vysvětlení proč vlastně nemohla líp jet a třeba i vyhrát když prohlašovala jak je zpět :-D

    1. na tento komentář reaguje 10gambrinus — #4
    2. na tento komentář reaguje algheroteam — #5
    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #2 Lukáš Vlach - vloženo: 18.03.2012 v 20:15:16

    Před odjezdem na SP ještě nebyla Ninety-Nine k dispozici. V Langenlois už by měl jet Ondra na modelu 2012.

    odpověz na tento komentář
  10. avatar
    #1 Filip Tomašov - vloženo: 18.03.2012 v 19:50:22

    proč Ondra ma kolo model 2011?

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744