Hotovo! MS MTB 2016 bude v Novém Městě na Moravě!

Český mountainbiking dosáhl další historické mety, Nové Město na Moravě bude hostit mistrovství světa horských kol v roce 2016....

Autor: Jaroslav Cícha, Jan Němec
Hotovo! MS MTB 2016 bude v Novém Městě na Moravě!

Mistrovství světa v olympijské disciplíně cross country se v roce 2016 uskuteční ve Vysočině aréně v Novém Městě na Moravě. O den dříve, než jsme předpokládali, se o tom rozhodlo na dnešním zasedání výkonného výboru Mezinárodní cyklistické unie (UCI) v Lausanne. Neúspěšným protikandidátem byl německý Albstadt.

"Gratuluji organizátorům z Nového Města na Moravě k získání pořadatelství mistrovství světa MTB v roce 2016, které se uskuteční ve dnech 1. - 3. července," hlásil radostnou zprávu přímo z Lausanne prezident Českého svazu cyklistiky a člen výkonného výboru UCI Marián Štetina, který však kvůli střetu zájmů hlasovat nemohl.

Od vzniku samostatné České republiky tak tento šampionát bude první v ČR v cyklistické olympijské disciplíně. "Velké poděkování za podporu naší kandidatury patří předsedovi MTB komise  Mezinárodní cyklistické unie panu Eminu Muftuoglu z Turecka," zdůraznil Marián Štetina.

O přidělení pořadatelství se nakonec ani nehlasovalo. Bylo předneseno, že oba kandidáti jsou na pořádání MS připraveni velmi dobře, což potvrdili výbornou organizací závodů světového poháru. "Předseda komise MTB nakonec přesto navrhl výkonnému výboru, aby pořadatelství bylo přiděleno Novému Městu na Moravě a poté se vůbec nehlasovalo, takže tím pádem získalo Česko pořadatelství vlastně jednomyslně," pokračoval prezident ČSC.

Příznivé rozhodnutí přijali pořadatelé z Nového Města na Moravě pochopitelně s obrovským nadšením. "Jsme rádi, že se potvrdilo to, co jsme si mysleli. To bylo, že v olympijském roce, kdy se světový šampionát v cross country a sjezdu jede odděleně, jsme tím nejlepším kandidátem. To jsme dokázali opakovaně tím, že jsme byli vyhlášeni nejlepším závodem SP v cross country. Děkujeme všem - pořadatelům, organizátorům, divákům, novinářům i závodníkům, kteří se v posledních letech ve Vysočině aréně bili za podporu, která jistě k přidělení šampionátu přispěla," řekl za organizátory šéf organizačního výboru Petr Vaněk.

Přečteno - 16393x Tagy: mistrovství světa nové město na moravě
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Světový pohárSvětový pohár v maratonu 2024 bude osekaný, ale bude
    Světový pohár v maratonu 2024 bude osekaný, ale bude
  2. Mistrovství světaZdeněk Štybar: "Nemohl jsem se rozloučit na lepším místě"
    Zdeněk Štybar: "Nemohl jsem se rozloučit na lepším místě"
  3. Mistrovství světaBoroš v Táboře vyrovnal své maximum, dojel sedmý, Van der Poel pošesté mistrem
    Boroš v Táboře vyrovnal své maximum, dojel sedmý, Van der Poel pošesté mistrem
  4. Mistrovství světaStříbrná paráda Kristýny Zemanové
    Stříbrná paráda Kristýny Zemanové
  5. Mistrovství světaStřípky z Tábora aneb co se do článků nevešlo
    Střípky z Tábora aneb co se do článků nevešlo
  6. Mistrovství světaPrvní medaile pro Česko, junior Bažant bere v Táboře bronz
    První medaile pro Česko, junior Bažant bere v Táboře bronz

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #3 Michael Šimek - vloženo: 13.06.2014 v 20:41:14

    odpověď na pira — #2 http://mtbcrosscountry.com/riders/by-country/turkey/ zase o tolik min zavodniku nez my nemaji, stejne tak jako uci xc zavodu na uzemi turecka je ne zase o tolik min, tak bych to zase tak spatne nevidel...nehlede na to ze z jake je zeme nema nic spolecneho s tim co o cyklistice vi

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #2 pira - vloženo: 13.06.2014 v 17:57:08

    Wow, super. Jenom škoda o že o něčem takovém rozhoduje turek.... který asi ani nemá páru jak kolo vypadá,. hlavně že byl zvolenej...

    1. na tento komentář reaguje Michael Šimek — #3
    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #1 David - vloženo: 12.06.2014 v 21:38:28

    Super! Už zítra si v práci vyznačím v kalendáři 2016 žádost na dovolenou!

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744