K pojištění jízdního kola od ERV sleva na označení Datatag

Každý, kdo si pojistí jízdní kolo u ERV Evropské, zároveň získá slevu 300 korun na nákup identifikačního značení Datatag.

Autor: Komerční článek
K pojištění jízdního kola od ERV sleva na označení Datatag

Systém Datatag obsahuje viditelné i skryté ochranné prvky. Hlavní část identifikace a ochrany proti krádeži tvoří unikátní, téměř neviditelný UV nátěr pro trvalé označení vašeho rámu, vidlicí a kol. Dalším prvkem jsou mikrotečky, které jsou aplikovány na různé povrchy komponentů jízdního kola, takže je prakticky nemožné, aby je pachatelé našli a všechny odstranili. A konečně třetí úrovní ochrany jsou štítky obsahující unikátní identifikační číslo pro dané kolo a QR kód. Štítky varují zloděje, že kolo je chráněno a že toto označení nelze odstranit bez poškození.

Označené kolo nebo jeho komponenty jsou pro zloděje nechtěným zbožím. Značení nelze odstranit, takže zboží je prakticky neprodejné, a hlavně v případě dopadení je díky systému Datatag dokazování trestné činnosti velmi snadné. Aplikace systému je přitom jednoduchá.

Součástí systému je registrace do pravděpodobně nejobsáhlejší databáze svého druhu na světě. Datatag úzce spolupracuje se státní i městskou policií v jednotlivých zemích, kterou vybavuje čtecími zařízeními, poskytuje jim nepřetržitý přístup k registru a  pravidelná školení.

Kombinace bezpečnostního značení a pojištění přináší maximální ochranu kola proti krádeži. Proto připravila ERV  Evropská pojišťovna ve spolupráci s výhradním dovozcem identifikačního značení Datatag speciální akci pro cyklisty. Každý, kdo si pojistí jízdní kolo u ERV Evropské, zároveň získá slevu 300 korun na nákup identifikačního značení Datatag.

„Propojení identifikačního značení Datatag a pojištění jízdního kola od ERV Evropské pojišťovny nabízí všem cyklistům komplexní ochranu kola proti krádeži,“ říká Michal Tuček, jednatel společnosti AB FinPoint, která je výhradním dovozcem technologie Datatag do ČR.

Datatag ID Ltd je britská společnost založená v roce 1992, která působí ve většině evropských zemí.  s.r.o.Ve všech těchto zemích spolupracuje s policií a pojišťovnami. Datatag chrání celosvětově vozidla a majetek, jako jízdní kola, motocykly, automobily, průmyslové a zemědělské stroje, karavany, elektroniku, umělecké předměty a další. V mezinárodním registru majetku a vozidel spravovaný Datatag ve Velké Británii je přes 24 milionů záznamů a je to největší registr svého druhu na světě. V České republice je výhradním dovozcem  společnost AB FinPoint.

Pojištění jízdního kola od ERV Evropské pojišťovny je určeno pro majitele nových nebo zánovních bicyklů, které nejsou starší než dva roky. Má široký rozsah pojistné ochrany a sahá i tam, kde pojištění domácnosti nestačí. Vztahuje se na krádež kola z objektu i volného prostranství, z auta i nosiče na kolo. V klidu můžete být i v případě poškození nebo zničení kola při nehodě a přepravě, nebo pokud se stanete obětí vandalismu (podrobněji zde). Díky své vysoké pojistné ochraně a rychlému vyřízení pojistné události je toto pojištění bezkonkurenční. „Identifikační značení Datatag podporujeme, protože  působí preventivně. V případě krádeže je pak vyšší pravděpodobnost, že policie kolo identifikuje a vypátrá,“ doplňuje vedoucí oddělení alternativních produktů ERV Evropské Jan Groll.

Pojištění nabízí ve spolupráci s ERV Evropskou 83 obchodů s cyklistickým vybavením po celé republice (www.ervpojistovna.cz/cs/seznam-prodejcu-kola). Dá se uzavřít na jeden nebo dva roky a platí v Česku i po celém světě.

Přečteno - 5620x Tagy: datatg krádeže
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. DoplňkyHiplok zabezpečí váš bike
    Hiplok zabezpečí váš bike

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #1 rudyshy - vloženo: 22.07.2014 v 16:25:19

    zoberem piskovacku a neodsteranitelny znak je prec.

    nicmene platit 10k za kazdy svoj stroj na 2 roky je nemala polozka, i keby som si ich vazil na menej stale to je nemala polozka

    a budme uprimny system funguje spatne, ja si nic nehcem poistovat proti spolocnosti, stat ma chranit a trestat.. ale uspesnost je mala a tresty k vysmechu.

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744