Kolo pro život se už v sobotu jede v naprosto nové lokalitě

I největší český seriál stále nalézá nové krásné trasy. Králický Sněžník je jedno z nejzapadlejších českých pohoří a naskýtá krásné terény. Rodinám uleví lanovka...

Autor: Jakub Jirků
Foto: Miloš Lubas
Kolo pro život se už v sobotu jede v naprosto nové lokalitě

 
Organizátoři popisují tento závod jako luxusní novinku letošní sezony. Při střízlivém pohledu se jim i tak může dát za pravdu. Na rozdíl od konkurenčního Prima Cupu se do hor vyjede z výrazně komornějšího areálu ve Stříbrnicích ležících nějaké tři kilometry od Starého Města. Ke hraničnímu hřebenu je to pak výrazně blíže.

Hlavní trasa B má 50 kilometrů se solidním převýšením 1361 metrů. Trasa je docela jednoduchá – hned po startu se vystoupá o dobrých 400 výškových metrů na česko-polský hřeben. Náročnou hraniční cestou se pokračuje celých 20 kilometrů, na nichž se zdolá i nejvyšší bod trasy Travná hora (1124 m n. m.) Ochutnáme tak částečně i extrémní trasu závodu Prima Cupu. Vracíme se rychlejšími lesními cestami vedoucími pod hřebenem, mimo jiné mineme vleky na Paprsku. Krom úvodního kopce není na trati pak už žádné velmi dlouhé stoupání, a tak by to mohlo pořád pěkně odsýpat. Na závěr si střihneme ještě malý výšlap podél sjezdovky a finální sjezdík do cíle.

Céčko hlavní trasu dost kopíruje a vynechává jenom východní pytel na Travnou horu. Měří sice pouhých 30 kilometrů, ale má převýšení kolem 1000 metrů. Takhle výživnou krátkou trasu jsme tu dlouho neměli.

Vzhledem k nové lokalitě a trochu náročnější trati by nemělo dojít k vyčerpání kapacity, která na každou z hlavní tras činí 400 lidí. Béčko startuje v sobotu 19. 6. v 10 hodin, do Céčka se vyjede v 11 hodin. Na místě je potřeba si dát pozor, neboť registrace proběhne na parkovišti číslo 4, kde startují i hlavní trasy. Startuje se stále po vlnách o 50 jezdcích s rozestupem 2 minut.

Dětské závody se pojedou z parkoviště číslo 3. Jede se v klasickém gardu, kdy v 9 ráno startují jezdci a jezdkyně do 13 let věku, poté se přechází k mladším kategoriím.

Do rodinné jízdy lze opět vyjíždět po skupinkách mezi 12. až 13. hodinou. Její profil bude přívětivý, neboť účastníkům pomůže s převýšením výjezd lanovkou.

Startovné je k mání už jen v nejvyšším tarifu. Pro hlavní trasy je to 1100 korun, dětské závody stojí 200 korun a rodinná jízda je pro dospělý doprovod za čtyři stovky. Pro děti je to možnost menu startovat v dětském závodě a poté absolvovat rodinnou vyjížďku za 300 korun.

 
Konkurence

Zmiňme ještě elitní jezdce, kteří se do závodu vydají. Přestože se závod termínově kříží s prestižním podnikem Českého poháru v Mostě a rovněž i mistrovstvím Evropy v maratonu ve Švýcarsku, dočká se králičácká trať zvučných závodníků. „Spořínci“ z České spořiteny Accolade jsou ve formě. Matouš Ulman a Tomáš Višňovský opanovali poslední závod v Sázavě. Marek Rauchfuss s Jaroslavem Kulhavým zase převálcovali konkurenci na Valachy tour. Vyzyvateli jim budou jezdci týmu D.2 Mont Merida Cycling Team Jan Strož a Filip Rydval.

Počasí má přát možná až příliš, ale v horách bude horký víkend výrazně snesitelnější. Díky tomu by mohl premiéra Kola pro život na Králičáku dopadnout na jedničku.

 
Více informací zde: www.kolopro.cz 

Přečteno - 5460x Tagy: kolo pro život kraličák
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyVíkendový sumář. Z Kalifornie přes Beroun až do Prusinovic
    Víkendový sumář. Z Kalifornie přes Beroun až do Prusinovic
  2. Kolo pro životL’Etape, Enduroserie, Gravel serie a Kolo pro život. Nabídka je pestrá, KPŽ startuje v sobotu
    L’Etape, Enduroserie, Gravel serie a Kolo pro život. Nabídka je pestrá, KPŽ startuje v sobotu
  3. Kolo pro životKolo pro život roztočí 25. sezonu v Berouně
    Kolo pro život roztočí 25. sezonu v Berouně
  4. Ostatní závodyKolo pro život spouští startovné, láká na 8 závodů i výhodné permice
    Kolo pro život spouští startovné, láká na 8 závodů i výhodné permice
  5. OstatníReagujeme na poptávku a trendy, říká šéf seriálu KPŽ Tomáš Pravenec
    Reagujeme na poptávku a trendy, říká šéf seriálu KPŽ Tomáš Pravenec
  6. Kolo pro životKolo pro život 2024 výrazně zeštíhlí, bude mít 8 závodů
    Kolo pro život 2024 výrazně zeštíhlí, bude mít 8 závodů

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #1 mg - vloženo: 16.06.2021 v 09:43:32

    Stříbrnice jsou u Starého Města, tak ať někdo nejede na Vysočinu :-D

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744