Nesvadba, Jobánek a spol. nově na Superiorech

Obrovskou proměnou prošel přes zimu jeden z tradičních českých MTB týmů – Merida Biking Team končí, nově se jmenuje Superior Rubena Team.

Autor: Tomáš Gladiš
Nesvadba, Jobánek a spol. nově na Superiorech

Na tuzemské poměry jsou to až bombastické změny: nový název, nová kola, nové barvy na dresech a také noví závodníci. Brněnský tým, který byl dlouhé roky spojen se značkou Merida, se přejmenoval na Superior Rubena Team a hodlá nadále čeřit vody v maratónech i cross-country.

Tým pod manažerskou taktovkou Lukáše Vlacha se musel po uplynulé sezoně porozhlédnout po novém dodavateli kol. „Česká Merida nám už neprodloužila smlouvu. Ale věděli jsme to dostatečně dopředu, takže jsme se na novou situaci mohli připravit,“ poukázal na smutný, ale férový rozchod s taiwanskou značkou Lukáš Vlach. Situaci na sklonku roku pak vedení týmu neusnadnil ani odchod jednoho z hlavních partnerů bikové formace - EP Energy Trading.

Show ale pokračuje! Díky novým generálním partnerům, jimiž se staly značky Superior a Rubena, tým v čele s Janem Jobánkem a Janem Nesvadbou mění barvy, posiluje své řady a přesedlává na kola české produkce. Bikeři brněnského týmu budou maratonské a cross-country tratě brázdit na devětadvacítkách Superior Team Issue.

Čtyřčlenný tým bude spoléhat v letošním roce na dvě skupiny závodníků – jedna z nich se bude věnovat primárně bikovým maratonům, druhá se zaměří na cross-country. Olympijská disciplína je pro brněnský tým totiž odjakživa srdcovou záležitostí. Připomeňme, že stejní lidé, kteří stojí za organizováním týmu, mají „na svědomí“ také závod světového poháru v Novém Městě na Moravě.

Maratonskou sekci povede celkový vítěz českého poháru z předešlých tří let a vítěz loňských Sudet Jan Jobánek (rozhovor s ním připravujeme - pozn. redakce), který bude doplněn nováčkem týmu Filipem Adelem. Cíle maratónců v barvách Superior Rubena Teamu budou na největších závodech na dlouhých tratích u nás, v merku mají legendární závody, jako je Author Šela Marathon, Malevil Cup, Bikemaraton Drásal, a samozřejmě také mistrovství republiky, které se pojede na Sudetech.

"Honza Jobánek patří dlouhodobě do nejužší české maratonské špičky, letos probíhá jeho zimní příprava bez komplikací, tak jsme velmi zvědavi, co to s ním provede. K Honzovi jsme angažovali na dlouhé tratě Filipa Adela. Filip, ač cyklokrosař, upozornil na sebe několika skvělými výsledky na bikových lokálních maratonech. Spolu s Honzou by mohli tvořit velmi silnou dvojici," věří Lukáš Vlach.

Pro cross-country angažoval tým v průběhu loňského roku Jana Nesvadbu, úřadujícího českého šampióna v Eliminátoru a v XCO v kategorii do 23 let. "Honza má perfektní rychlostní předpoklady a velký potenciál jak ve sprintech, tak i v XCO. Letos ho čeká přestup z U23 do Elity, ale věřím, že se s tím popere. A Radim Kovář vypadá, že se již po výkonnostním propadu s přestupem do U23 srovnal," uvedl Lukáš Vlach, který oba jmenované závodníky vnímá jako talentované jezdce. „Kluci vidí, kam to od nás dotáhl Ondra Cink, a to je pro ně velká motivace,“ myslí si manažer týmu.

Nesvadba se spolu s Kovářem budou zaměřovat na evropskou část světového poháru s cílem na domácím SP v Novém Městě na Moravě. Mezi další priority budou patřit české poháry, mistrovství ČR a pokusí se ve svých kategoriích o nominaci na ME a MS.

Závodníci Superior Rubena týmu mají za sebou už teď dvě soustředění na Mallorce a tento týden vyrážejí na další tréninkový kemp do Toskánska. Příští neděli, 16. března, odstartují letošní závodní sezonu v italském Maseru, podnikem 3. kategorie UCI kalendáře.

Superior Rubena Team můžete sledovat na jeho webu Supteam.cz a nebo na sociální síti Facebook (Superior Rubena Team).

Foto: Superior Rubena Team a Petr Slavík

Přečteno - 10124x Tagy: rubena jan jobánek superior jan nesvadba
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodySuperior vyrazil na návštěvu tratě letošního MS v gravelu
    Superior vyrazil na návštěvu tratě letošního MS v gravelu
  2. Ostatní závodyFilip Adel a jeho čtvrtý Cape Epic. "Je to čest jet s Járou," říká
    Filip Adel a jeho čtvrtý Cape Epic. "Je to čest jet s Járou," říká
  3. Ostatní závodyKulhavý s Adelem zbrojí na Cape Epic
    Kulhavý s Adelem zbrojí na Cape Epic
  4. Ostatní závodyČeský Superior se stal partnerem mistrovství světa v gravelu
    Český Superior se stal partnerem mistrovství světa v gravelu
  5. Týmy a klubyKulhavý se vrací na biky, stává se ambasadorem Superioru, s nímž míří na Cape Epic
    Kulhavý se vrací na biky, stává se ambasadorem Superioru, s nímž míří na Cape Epic
  6. Týmy a klubyČeští biatlonisté dnes zahajují SP, do sezony je zrychlovala kola Superior
    Čeští biatlonisté dnes zahajují SP, do sezony je zrychlovala kola Superior

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #1 rafek - vloženo: 04.03.2014 v 10:07:56

    At se daří kluci superiorový!;)

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744