Ondřej Cink oblékl dres Kross Racing Teamu

Zpráva, na kterou jsme všichni dlouho čekali: Ondřej Cink je v týmu Kross Racing....

Autor: Jan Němec
Foto: Jan Němec
Ondřej Cink oblékl dres Kross Racing Teamu


Osmadvacetiletý biker Ondřej Cink bude nadcházející dva roky členem stáje Kross Racing, dnes to oznámil polský tovární tým, který své novinky dávkuje opravdu po drobných špetkách. Nejdříve zveřejnil informaci o odchodu Jolandy Neff, která je nově členkou týmu Trek Factory a nyní oznamuje i dlouho očekávanou novinku týkající se českého závodníka.

"Znám Ondřeje od začátku jeho kariéry, vím jak tvrdě dokáže pracovat a nesmírně si vážím toho, že se stal členem Kross Racing Teamu. Pozorně jsem sledoval jeho návrat ze silniční cyklistiky zpět na horská kola a vidím v něm velký potenciál. Jsem přesvědčen o tom, že společně dokážeme dosáhnout skvělých úspěchů," říká manažer stáje Kornel Osicki.

"Jsem rád, že se stávám členem Kross Racing Teamu, čekají mě nové výzvy po boku ikony našeho sportu Maji Wloszczowské a dalších. Jsem ready," uvádí muž, jenž minulý rok strávil ve španělské formaci Primaflor Mondraker Rotor. Ta mu pomohla se vrátit do rodiny bikerů po ročním intermezzu, během kterého si vyzkoušel silniční angažmá ve World Tour a nejslavnější závod světa Tour de France.

Byl to těžký návrat, ale Ondřej ukázal, jak velký je bojovník. Z posledních řad startovního pole ve Světovém poháru se dokázal probít na konečné 31. místo a skončil tak jako nejlepší český biker v SP, tak i v žebříčku UCI, kde nyní figuruje na 16. místě. Od ledna dokázal posbírat celkem 1007 bodů! V Andoře devátým místem dokázal, jak mu tato vysokohorská destinace sedí, na ME si dojel pro desátou příčku. Na českých kolbištích si ale nedokázal poradit s Jaroslavem Kulhavým (Specialized Racing). Letošní soutěžní rok začal kvůli získávání UCI bodů už nezvykle brzy, v lednu startoval na etapovém závodě dvojic Costa Blanca a pokračoval dalšími závody v únoru ve Španělsku a hned začátkem března prvním Světovým pohárem ve Stellenboschi. Sezonu 2018 Cimbál ukončil vítězstvím v závodě své nynější týmové kolegyně Maji v Jelenie Goře.

"Myslím, že sezona dopadla nad očekávání dobře. Podle výsledků z prvních závodů, jsem si říkal, že bude hodně těžký vrátit se tam, odkud jsem odcházel. Výkonnostně to nebylo špatné, limitovala mě startovní pozice," přiznává Cimbál. "Pochopitelně mě nejvíc těší 9. místo v Andoře, bylo vidět, že když se připravuju na jeden důležitý závod, tak to jde. Jinak ta moje sezona byla jeden závod za druhým, takže málo prostoru na trénink, jen na Andoru jsem se připravoval speciálně, obětoval jsem tomu čas a vynechal i nějaký závod. Měl jsem jen pár víkendů bez závodů, únava byla hodně velká, po posledním závodě v Jelenie Goře jsem lehnul, celkově mě to položilo, tělo si řeklo dost. Tak jsem celý říjen aktivně odpočíval, jel jsem třeba i pár enduro akcí s kamarádama...  Byl jsem na Mallorce, ale jako turista bez kola. Systematicky jsem zase začal trénovat teď v listopadu," dál prozrazuje Ondra, který se na nové angažmá už hodně těší.

"V Mondrakeru jsem skončil sám, musím příznat, že mi to tam nevyhovovalo a nabídka z Krossu byla lákavá, takže jsem neváhal, hodně se na novou spolupráci těším, i proto, že mi strašně sedí to jejich nový celopéro Earth. Je pro mě důležitý, jak ten tým funguje. V Mondrakeru kromě svěťáků jsem si všechno musel zajišťovat sám, oni závodili jenom ve Španělsku. Tady bude týmový program..."

Ondřejova sezona zatím není zcela nalajnovaná, každopádně on sám by chtěl začít v únoru na Sunshine Cupu. "První závody mě čekají na Kypru, ale tam asi ještě sám. Rád bych jel i Cape Epic, uvidíme program se pořád ladí," poodhaluje nejaktuálnější novinky Ondra Cink. 

 

Přečteno - 15830x Tagy: ondřej cink kross
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. ZávodyFotogalerie: Světový pohár XCO #2 - Araxá
    Fotogalerie: Světový pohár XCO #2 - Araxá
  2. Světový pohárBatten dala v Araxá dabl, Andreassen vyhrál po 4 letech
    Batten dala v Araxá dabl, Andreassen vyhrál po 4 letech
  3. Světový pohárSpecialized dál pokračuje v medailových žních, XCC v Araxá vyhráli Batten a Koretzky
    Specialized dál pokračuje v medailových žních, XCC v Araxá vyhráli Batten a Koretzky
  4. ZávodyFotogalerie: Světový pohár XCO #1 - Mairipora
    Fotogalerie: Světový pohár XCO #1 - Mairipora
  5. Světový pohárÚvodní díl SP v Brazílii vyšel Američanům, Cink 17.
    Úvodní díl SP v Brazílii vyšel Američanům, Cink 17.
  6. Světový pohárGaze a Richards vítězí v úvodním short tracku SP, Cink 23., Čábelická 28.
    Gaze a Richards vítězí v úvodním short tracku SP, Cink 23., Čábelická 28.

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #1 xox - vloženo: 27.11.2018 v 16:38:06

    Paráda!! Jenom na té fotce to vypadá jako by jezdil na M rámu ;-)

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744