Připravuje se boj o železného býka Moravského krasu

Na 11. června je v srdci Moravského krasu naplánovaná akce GT Multisport Festival, mohla by vás zajímat....
Autor: Pressnews
Připravuje se boj o železného býka Moravského krasu

Úspěšných jedenáct ročníků bikemeratonu GT Zaskar, v nichž startovalo celkem téměř deset tisíc závodníků, má za sebou jejich pořadatel Galant Brno. „Letos jsme chtěli přijít s projektem, který nemá minimálně u nás obdoby. A protože je naším sportem číslo jedna triatlon, a protože Jedovnice skýtají ideální podmínky jak pro terénní triatlon, tak pro bikemaraton i běh, nebylo daleko k projektu GT Multisport Festival. V jeden den mohou sportovci absolvovat terénní triatlon v distancích 400m plavání, 16 km horská kola a 4 km běh. Poté se mohou vydat na trať bikemaratonu GT Zaskar v délce 47 km. A na závěr je připravena ještě běžecká desítka okolo rybníka Olšovce. Ovšem přihlásit na všechny tři závody, a bojovat tak o železného býka, není nutné. Každý závodník se může libovolně přihlásit na jeden, dva či všechny tři závody“ říká k připravované akci za pořadatele Michal Kočař.

Jedovnice jsou od Býčí skály vzdáleny jen pár kilometrů. Při vykopávkách narazil Jindřich Wankel v jeskyni na sídliště z doby paleolitu. Objevy korunoval nálezem sošky býka. Ta je dodnes považována za vrcholné umělecké dílo pozdně halštatské doby. Proto se spojení příběhu mystické jeskyně Býčí skály a sošky býčka přímo nabízelo. „Závodníci, kteří absolvují všechny tři závody dostanou speciální cenu – repliku sošky býka z Býčí skály. Byli bychom spokojeni, pokud by se na start v Jedovnicích postavilo celkem 800 závodníků, pokud by všechny tři závody absolvovala stovka nejlepších, bylo by to vynikající“ přeje si Michal Kočař.

Projekt GT Multisport Festival se odehraje v sobotu 11. června v Jedovnicích u rybníka Olšovec. Uzávěrka přihlášek je 8. června a lze využít také online přes web závodu na www.gtzaskar.cz. Na tomto webu je možné najít veškeré informace o závodě.

„Pro závodníky, kteří se přihlásí na železného býka, zajistíme i chatky na odpočinek během dne. Vystoupí zde pět kapel. Pro děti bude připravena cyklistická škola. V autokempu je k dispozici minigolf, trampolína, na loďkách a šlapadlech se lze povozit na rybníku Olšovec. U cíle bude velkoplošný stan, pod kterým může sedět až 400 lidí. Přijeďte v sobotu 11. června do Jedovnic i s rodinou“ dodává Michal Kočař.

GT Multisport Festival / GT Zaskar bikemaraton

Kdy: 11. červen 2011

Kde: Jedovnice, rybník Olšovec

Co: triatlon a bikemaraton 47 km

Za kolik: 300 - 500 Kč

Web: www.gtzaskar.cz

Přečteno - 9399x Tagy: maratony2011 gt zaskar bikemaraton
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. PozvánkyHuka XL
    Huka XL
  2. PozvánkyStartuje podzimní klasika - Giant Winter Trans Brdy
    Startuje podzimní klasika - Giant Winter Trans Brdy
  3. PozvánkyCyklomaratontour vyvrcholí ve Zlíně
    Cyklomaratontour vyvrcholí ve Zlíně
  4. PozvánkyKrušnohorský Semmering Cup odstartuje již tuto sobotu
    Krušnohorský Semmering Cup odstartuje již tuto sobotu
  5. PozvánkyFinále Inter Mountain Series 2011 se blíží
    Finále Inter Mountain Series 2011 se blíží
  6. PozvánkyZ Prahy na Okoř a zpět, to je Author Pražská padesátka
    Z Prahy na Okoř a zpět, to je Author Pražská padesátka

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #3 šťoural - vloženo: 27.04.2011 v 09:45:49

    Ta fotka v úvodu tohoto článku mě připadá jako z Šela maratonu ... :-))

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #2 farfyx - vloženo: 26.04.2011 v 22:50:26

    odpověď na Babaja — #1 dlouhých maratonů máme naštěstí dost:) Souhlasím, že cena (v příp.účasti všech 3 částí) je až moc, ale jinak je tohleto skvělá možnost pro ty, kteří jsou spíš univerzálnější a vytrvalci..ta kombinace všech 3 závodů mě nadchla! :))

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #1 Babaja - vloženo: 26.04.2011 v 16:27:36

    To sme to dopracolali!To vypadá,že brzy přijde doba a poctivý dlouhý maratony zaniknou úplně a budou se jezdit jen krátký hnojárny pro "šusťákový" a ještě k tomu za nehorázný peníze.Budiž Ti dlouhá Merido,potažmo Gt Zaskat země lehká,amen.

    1. na tento komentář reaguje farfyx — #2
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744