Sezóna pomalu startuje a s ní i třetí řada seriálu Po trailech přes hory

Třetí řada seriálu Po trailech přes hory startuje už tuto sobotu, první zastávkou bude Polevsko. Na biku i na gravelu...

Autor: Jan Němec
Foto: Štěpán Romanov
Sezóna pomalu startuje a s ní i třetí řada seriálu Po trailech přes hory

 

 

Letos se seriálovými protagonisty navštívíme tři české a tři slovenské bikové lokality. Formát pořadu zůstává zachován, v každém ze šesti dílů se můžete těšit na důkladnou inspekci bikeparku nebo trail centra a také na tradiční tip pro vyjížďku v dané oblasti. Začínáme dnes, v sobotu 29. dubna na ČT Sport.



Putování startuje v Bikeparku Polevsko a gravelovým výletem po Lužických horách. 

Potřetí ve třech sezónách navštívíme Krušné hory. Plešivecký bikepark pod dohledem Michala Prokopa výrazně rozšířil nabídku trailů, takže tahle opakovaná zastávka byla v podstatě povinná. 

Poté nás čeká dlouhý přesun do Košic, kde tamní městské traily s romským názvem  Ke-Cy vedené skrz lesy hned za východoslovenskou metropolí nabízí patnáct velmi příjemně vyladěných trailů.  

Když už jsme na Slovensku, nemůžeme vynechat návštěvu Tater. Vyjížďka po Liptově a průzkum náročných trailů v Malino Brdo potěší všechny zkušenější bikery se sklonem k čistému sjezdovému stylu.

Při cestě zpátky do české kotliny ještě přibrzdíme v Bratislavě. Tamní lesopark nabízí mnoho kilometrů příjemných a hravých tras ideálních pro cross country vyjížďku. Ačkoliv se to nemusí na první pohled zdát, na své si na dalších městských trailech přijdou i sjezduchtiví bikeři, protože Bikepark Koliba pod vrcholem Kamzík nabízí poměrně výživné svezení na čtyřech trailech různé obtížnosti.

Naše bikové putování končíme vyjížďkou v okolí zámku Hradec nad Moravicí a návštěvou Heiparku Tošovice, který je krásnou ukázkou toho, že i na malém kopci může vzniknout bikepark plný zábavy. A navíc v Tošovicích vyrostl luxusní pumptrack - nejdelší v České republice.

V každé lokalitě jsme prohodili pár slov s lidmi, kteří na biku dokážou velké věci a mají v bikerské komunitě pevné zakotvení. Nechybí servisní okénko a pro odvážlivce, kteří se chtějí ve svých dovednostech zdokonalovat, jsme připravili novou rubriku TRIK TIP. V každém dílu najdete vždy jeden. Triky mají co do obtížnosti vzestupnou tendenci a vrcholem je tošovický backflip.

Posádka zůstává i letos stejná. Našimi průvodci jsou cyklistický všeuměl Teodor Kováč a sportovní komentátor České televize Jiří Hölzel. O atraktivní obrazovou stránku se za kamerami a ve střižně opět postaral tým Fullface Productions, producentský dohled obstaral Igor Jícha ze společnosti ABOND.

 



 

Seznam stránek článku:

  1. Sezóna pomalu startuje a s ní i třetí řada seriálu Po trailech přes hory
  2. Bikepark Polevsko a gravel v Lužických horách
Přečteno - 6130x Tagy: polevsko teo kováč po trailech přes hory
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. OstatníPeloton žije! Aneb na vlně cyklistických podcastů
    Peloton žije! Aneb na vlně cyklistických podcastů
  2. OstatníÚspěšná série Po trailech přes hory se vrací na obrazovku ČT
    Úspěšná série Po trailech přes hory se vrací na obrazovku ČT
  3. OstatníČeská televize připravila letní verzi skialpů: Po trailech přes hory
    Česká televize připravila letní verzi skialpů: Po trailech přes hory
  4. PozvánkyLužické hory mají nový Bikepark Polevsko
    Lužické hory mají nový Bikepark Polevsko

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #1 Ignor hrozny - vloženo: 07.05.2023 v 19:41:51

    ...tak kam příště?

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744