Účastníci CEP Královéhradecké 50 si užili babího léta

Desátý ročník závodu CEP Královéhradecká 50 se po několika ročnících startujících v Hořicích vrátil zpět ke svým kořenům. Start i cíl byl u rybníka Biřička v Hradci Králové.

Autor: Press news
Účastníci CEP Královéhradecké 50 si užili babího léta

Třináctý a předposlední podnik seriálu Cyklomaratontour v letošní sezóně hostil Hradec Králové. Právě sem se totiž k rybníku Biřička přesunulo zázemí oblíbeného závodu CEP Královéhradecká 50, kterého se účastnily stovky závodníků všech věkových kategorií i výkonnosti. Děti, hobby jezdci i profesionálové si v neděli 29. září 2013 užili krásný den babího léta.

CEP Královéhradecká 50 je jedním z nejoblíbenějších cyklistických závodů v regionu, o čemž svědčí každoroční bohatá účast všech příznivců cyklistiky od těch nejmenších závodníků až po profesionální jezdce. Letos tomu nebylo jinak, a do Hradce Králové tak dorazili bikeři z celé republiky, kteří si mohli vybrat ze dvou různě dlouhých tratí. Kromě cyklistů na horských kolech se na trať vydali také handicapovaní jezdci na handbiku a koloběžkáři.

Již v dopoledních hodinách, ještě před startem hlavního závodu, si atmosféru závodů na kole mohly vyzkoušet děti. Organizátoři pro malé cyklisty přichystali kratší tratě Waterrr Sport dětského poháru úměrné dovednostem dětí jednotlivých věkových kategorií. Možná právě zde si první závody vyzkoušel budoucí mistr světa…

V pravé poledne se na trať CEP Královéhradecké 50 vydali závodníci zkušenější. Na trati tvořené dvěma okruhy, která měřila 52 kilometrů, nastoupali 740 metrů převýšení. Ze skupiny favoritů se odpoutala dvojice Tomáš Tvrdík (Toyota Dolák) a Filip Eberl (Remerx Merida Team Kolín), která společně absolvovala celý závod a o vítězi CEP Královéhradecké 50 tak musel rozhodnout cílový spurt. Ten vyzněl o desetinu sekundy lépe pro domácího Tvrdíka, který tak slavil další vítězství v letošní Cyklomaratontour. Na pódium se díky třetímu místu podíval i Martin Horák (BMC-SAVO Racing), čtvrtý dojel Tomáš Jiránek (Ivar CS – Author Team) a pátý Tomáš Kalojíros (Bauknecht Author). Mezi ženami zvítězila na delší trati Monika Hrušková (Toyota Dolák), která v celkovém pořadí v konkurenci všech mužů obsadila 30. místo!

Kratší závod na 26 kilometrů se jel na jeden jediný okruh dlouhý 26 kilometrů, který byl veden převážně po širokých lesních cestách, aby byl sjízdný i pro i ryzí amatéry a hobby jezdce. Vítězně projeli cílem Lukáš Janků (logicky.cz) a Tereza Rudolfová (SK RN Hradec Králové).

V zázemí závodu u rybníka Biřička postavili své stánky partneři Cyklomaratontour a kromě zakoupení cyklistického zboží si zde návštěvníci mohli dopřát masáž ve stanu ALPA a nebo si v Mercedes-Benz Gold sprints zasoutěžit na stacionárních kolech o další luxusní hodinky od společnosti 4PM - JET SET. Bohaté občerstvení pak závodníci, jejich doprovod i příchozí diváci nalezli ve stanu společnosti Madeta.

Další zastávkou letošní Cyklomaratontour je finálový závod CEP Okolozlína, který startuje již tuto neděli 6. října 2013. Více informací o seriálu, včetně elektronického přihlašování a dalších novinek naleznete na stránkách www.cyklomaratontour.cz.

 

Seznam stránek článku:

  1. Účastníci CEP Královéhradecké 50 si užili babího léta
  2. CEP Královéhradecká 50 – výsledky
Přečteno - 8490x Tagy: cyklomaratontour
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyMartin Horák vyhrál Cyklomaraton Winter Hradec Králové
    Martin Horák vyhrál Cyklomaraton Winter Hradec Králové
  2. Ostatní závodyTvrdík ve Zlíně potvrdil vítězství v Cyklomaraton Tour
    Tvrdík ve Zlíně potvrdil vítězství v Cyklomaraton Tour
  3. PozvánkyKrálovéhradecká 50 se vrací do Hradce Králové
    Královéhradecká 50 se vrací do Hradce Králové
  4. Ostatní závodyLetošní ročník RWE Okoloprahy se konal v Berouně
    Letošní ročník RWE Okoloprahy se konal v Berouně
  5. Český pohárVítěz prolétl trať závodu Okoloželezek průměrem 32 km/hod.!
    Vítěz prolétl trať závodu Okoloželezek průměrem 32 km/hod.!
  6. PozvánkyZávod Okoloželezek láká cyklisty všeho věku
    Závod Okoloželezek láká cyklisty všeho věku

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #1 karel.hmyzak - vloženo: 02.10.2013 v 08:27:45

    Na dlouhé trase zmínka o prvních 5 mužích v cíli a pouze o jedné ženě ?Že by autor jiná orientace ???

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744