Tentokrát nejde o novou cykloprodejnu, ale o útulnou hospůdku zasvěcenou cyklistice a nacházející se v centru Prahy nedaleko Karolina...
Atmosféra let dávno minulých na vás dýchne, už když procházíte kolem. Velké prosklené výlohy Kolonialu zdobí historické exponáty kol ze sbírky Roberta Štěrby. Uvnitř pak najdete nesčetné množství dalších historických artefaktů, které jasně naznačují, jaké že to záliby má majitel nově otevřeného podniku pan Václav Svoboda.
"Chtěli jsme pro vás připravit takovou restauraci, abyste radost z cyklistiky mohli prožívat nejenom na kole, ale aby ta radost pokračovala i tady společně s tou gastronomickou částí," pronesl při otevření majitel Kolonialu Václav Svoboda.
Moderátorem slavnostního otevření byl cyklista Jirka Ježek, který po proslovech několika zainteresovaných včetně fotografky Markéty Navrátilové uzavřel oficiální část slovy: "Cyklistika je spjatá s dobrým pitím a jídlem. Já si myslím, že to všechno nás tady čeká. Přeju vám všem, ať se vám tady líbí, ať se sem rádi vracíte, jak na kole, tak na večer se svými kamarády, ať vám chutná. Na zdraví a na zdar této restaurace".
Nápaditý a poměrně členitý interiér restaruace skýtá mnoho možností pro různé akce či podnikové meetingy. Několik LCD obrazovek v interiéru je připravených na projekce zejména přímých přenosů z Tour de France a dalších cyklistických akcí, na baru pak zasednete do luxusních barovek osazených pedály a pohodlnými Brooks koženými sedly.
A pokud si myslíte, že kvůli umístění v centru Prahy půjde o superdrahý podnik, budete možná překvapeni. Majitel podniku totiž preferuje heslo "kvalita za rozumnou cenu", takže podobně jako ve svém dalším podniku Hybernia zde bude nabízet třeba polední menu s cenou kolem stovky. A to je na tuto lokalitu opravdu nezvyklá výzva:-)
Koloniál najdete na adrese Široká 6, ovšem hlavní vchod je za rohem z Žatecké ulice. Minout tenhle podnik nemůžete, protože vás na první pohled upoutá cyklistická výzdoba. Tak pokud budete mít čas a chuť, tak se přijďte podívat třeba na některý z přenosů TdF a fandit společně s podobně "postiženými" jedinci třeba při sklence dobrého vína.
Foto: Petr Bureš & Markéta Natrátilová
Americký Trek se letos rozhodl, že dá brouka do hlavy všem, kteří to se silniční cyklistikou myslí opravdu vážně. Po loňském představení nové aero silničky Madone tak letos přišla na řadu ještě…
Celý článek…Čeká vás především kvalitní horský trénink ve společnosti závodníků profi pelotonu. A také semináře, péče špičkových techniků, fyzioterapeutů a masérů, sauna, dobré a zdravé jídlo. Prostě top…
Celý článek…Voda s citronem je vynikajícím nápojem, který si zaslouží místo ve vaší každodenní rutině, nejen...…
Celý článek…Koloshop jako jeden z největších českých internetových shopů, který má také prestižní prodejnu v Novosedlicích, otevřel...…
Celý článek…Krásné a funkční. To je nový model Orbea Diem, s nímž budete ve městě za bohy...
Celý článek…Zcela nové Turbo Porto je více než jen nejužitečnější a nejvýkonnější nákladní elektrokolo ve své kategorii. Je pečlivě zpracováno tak, aby bylo nejvýkonnějším, nejpropracovanějším a nejkrásnějším…
Celý článek…
Nejlepší jsou ti odpůrci kouření, kteří kuřákům vysvětlují že si ničí zdraví, do začuzený hospody nejdou a přitom si sami i před amatérským maratonem něco šlehnou aby uviseli v kopci nebo aby byli alespoň desátí:)
odpověz na tento komentářNevím proč kuřákům ustupovat. Jsou to lidé, kteří si vědomně ničí své zdraví. Valná většina to obhajuje i tím, že jim to chutná, což je už těžká závislot, kdy už nejsou schopni, rozumě posoudit, zdat jim to opravdu škodí nebo ne. A mohou si doktoři říkat co chtějí. Cigareta není tak návyková. Je to všechno v hlavě, buď si ten člověk řekně, že přestane a bude mít v hlavě jasno a pevnou vůli a nebo je to slaboch. A pokud vím, pořád je ještě na světě větší procento těch lidí, kteří nekouří. Tak proč mít s kuřáky restauraci půl na půl? Navíc, kdyby naši hlupáci ve vládě měli mozky, zdraží cigára na 150, z daní 30% a hned by byly prachy v kase, mnohem víc jak za daň u PHM. Ale to je jen odbočka.
odpověz na tento komentářodpověď na krysopes — #3 Myslím, že slušnost je nediskriminovat nikoho, ať nekuřáky nebo kuřáky. Řešení s oddělenými částmi dle "zaměření" je ideální. Jacques Anquetil taky nechodil na cigáro ven. http://4.bp.blogspot.com/-Gw0kmd7ipoo/Th5O7e-kFxI/AAAAAAAAEOs/VBrB5QK3H3I/s1600/bobet-anquetil.jpg
odpověz na tento komentářSnad jen totálně naivní člověk si může myslet, že dobrá vzduchotechnika řeší problém se smradem z cigaret. To je jako s tím bazénem rozděleným na "smí se močit" a "nesmí se močit" a obhajovat to slovy: "vždyť máme kvalitní filtraci". Jelikož taky nesnáším načichlé oblečení kouřem, tak si návštěvu této restaurace rád odpustím a radši půjdu do opravdu nekuřácké. Kvalitních striktně nekuřáckých restaurací je dost.
odpověz na tento komentářDneska je slušnost dělat jen nekuřácké restaurace. Kouření v místnostech je prasárna. Jako nekuřák bych na chvíli i zkousnul ty spoluhodovníky s vonnou tyčinkou, ale co nezkousnu je, že pak vylezu a já včetně veškerého oblečení tím pak smrdím, vše musí do pračky. Přeberte si to jak chcete, ve 21. století je slušnost nedovolit kouření v uzavřených místnostech. To pak už můžou namontovat hajzly rovnou vedle baru..
- na tento komentář reaguje chainsmoker :D — #5
odpověz na tento komentářRestarace má polovinu kuřáckou a polovinu nekuřáckou. Dobrá vzduchotechnika dělá v kuřácké části divy.
Kontakty:
http://www.kolonialpub.cz/
http://www.facebook.com/KolonialPub
odpověz na tento komentářnějak jsem v článku nenašel dokaz na web... a když už jsem našel web, tak jsem nikde nenašel zmínku jak je to s kouřením... dle fotky v článku snad nekuřácká? ;-)
odpověz na tento komentář