Author Sector 27,5" ve staronovém hávu

Český Author "přepnul" v letošním roce několik svých dosavadních 26" modelů na sedmadvacítky. Sector je jedním z nich...

Autor: Petr Bureš
Author Sector 27,5" ve staronovém hávu

Když před třemi lety představil Author poprvé svůj vlastní koncept karbonového hardtail rámu zkonstruovaného pro závodní použití, jeho vizáž mnohé potěšila. Revoluční tvarování trubek, vnitřní vedení bovdenů, ostře řezané rysy horní rámové trubky nebo specifický tvar vysokých zadních patek se dal považovat za opravdovou Author revoluci.

 

Po dvou letech přichází Author s novým Sectorem. Sector, který jakkoliv na první pohled vychází ze svého 26" předchůdce, je zbrusu novým bikem, který má v pomyslném techničáku číslici 27,5".

Faktem je, že koncepce rámu a zejména tvarování trubek je v podstatě identické se svým předchůdcem. Jemných změn se dočkala geometrie rámu, která musela být přizpůsobena 27,5" kolům. O 5 mm se prodloužila zadní stavba, o půl stupně zvedl hlavový úhel a o 15 mm snížila výška hlavové trubky.

Výrazným updatem si prošly rovněž patky zadní stavby, které byly nově přizpůsobeny pro použití pevné osičky zadního kola známého standardu 142x12mm.

Po designové stránce bike výrazně potemněl, nicméně kombinace žlutých průběžných linek s černou barvou (matnou) zůstala a rozhodně to nebyl podle nás špatný krok. Mimochodem rám díky kulaté sedlové trubce zůstává věrný klasickým přesmykačům s objímkou a samozřejmě rovněž kuželové hlavovce a postmount uchycení zadní brzdy uvnitř rámu.

Author nabízí tento karbonový rám ve třech specifikacích lišících se použitými karbonovými vlákny. Sector disponuje střední verzí, zatímco na topmodelu Introvert najdeme nejlepší verzi a Revolt a Modus jsou postaveny na základním provedení.

Pokračovat na: Authoří klasika

Seznam stránek článku:

  1. Author Sector 27,5" ve staronovém hávu
  2. Authoří klasika
  3. Fotogalerie
Přečteno - 29190x Tagy: author karbon tech2015 27.5. 650b
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Testy - RecenzeTEST: Author Versus 29 3.0
    TEST: Author Versus 29 3.0
  2. PreviewAuthor uvádí nový trailový Versus
    Author uvádí nový trailový Versus
  3. ServisAuthor slaví 30 let
    Author slaví 30 let
  4. Výstavy a veletrhySvětové premiéry a novinky na festivalu Gravel Days
    Světové premiéry a novinky na festivalu Gravel Days
  5. Tech newsEquator rozjíždí titanové rámy Yasei & Sensei
    Equator rozjíždí titanové rámy Yasei & Sensei
  6. Tech newsNorco přidává karbonový trailbike Fluid FS
    Norco přidává karbonový trailbike Fluid FS

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #30 VencaS - vloženo: 22.02.2015 v 13:06:21

    odpověď na sofort — #29 http://www.lupa.cz/clanky/placeny-obsah-po-cesku-specializovane-weby-rostou-printu-se-moc-nevede/

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #29 sofort - vloženo: 22.02.2015 v 09:44:18

    odpověď na JanOndrej — #28 Dejme tomu Digizone, ale to je jen jeden, který uvádíš. Psal jsi, že jsi odborník a že existují i jiné projekty než zaměřené na finance, média a politiku. Tak jsem myslel, že je vysypeš z rukávu...Ale já mám dojem, že tak trochu kecáš.

    Ale všimni si podmínek na Digizone. Minimální roční cena přístupu k prémiovému obsahu je takřka 1000 Kč. Garantují 40 placených a prémiových článků měsíčně! Když to vztáhnu na MTBS, tak by podobný model pro čtenáře MTBS byl zhruba stejně drahý jako třeba roční předplatné časopisu Velo. A kvalita článků ve Velu a v MTBS je opravdu rozdílná silně ve prospěch Vela. A 40 prémiových článků pro MTBS je také scifi. Za placený přístup je totiž potřeba něco nabídnout. A to něco ve zdejší podobě jsou testy od jednoho člověka, od druhého převzaté zprávy z akcí a PR články (které čtu skoro vždy na dalších několika servrech), tiskové zprávy a článečky o domácích týmech, které zajímají možná pár závodníků z okolí.

    1. na tento komentář reaguje VencaS — #30
    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #28 JanOndrej - vloženo: 22.02.2015 v 07:42:59

    odpověď na sofort — #25 Např. www.digizone.cz

    1. na tento komentář reaguje sofort — #29
    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #27 sofort - vloženo: 21.02.2015 v 22:45:22

    odpověď na Maraton — #26 Já ale psal že by to neměl být portál který má i papírové noviny, což HN mají:-)Tam to funguje jinak, je to provázané.

    A motejlek je finančně ekonomický portál, což jsem také psal že nechci.

    Abych doplnil, erotické portály také prosím ne:-)

    Ideální by byl nějaký volnočasový, který asi neexistuje.

    Ale jinak děkuji za snahu

    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #26 Maraton - vloženo: 21.02.2015 v 22:08:52

    odpověď na sofort — #25 Třeba Hospodářské noviny (ihned.cz), tři celé články a dost, zbytek placený. Komplet placený je hodně citovaný motejlek.com.

    1. na tento komentář reaguje sofort — #27
    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #25 sofort - vloženo: 21.02.2015 v 21:17:58

    odpověď na JanOndrej — #24 Prosím tě, můžeš sem dát nějaké odkazy na placené servery? Ne ale na finanční a také ne ty, které mají za sebou papírové časopisy a noviny. Myslím čistokrevné internetové portály. Dej sem nějaké zájmové,komunitní servry. Píšeš, že pracuješ v oboru a tak asi o nich máš přehled. Děkuji

    1. na tento komentář reaguje Maraton — #26
    2. na tento komentář reaguje JanOndrej — #28
    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #24 JanOndrej - vloženo: 21.02.2015 v 08:20:22

    odpověď na sofort — #23 odpověď na petan — #22 Nezlobte se, ale jelikož pracuju prakticky v oboru a o placeném obsahu toho dost vím neodpustím si ještě jednu reakci na toto téma. Placený obsah je na vzestupu, celosvětově i u nás. největší šanci na to uspět v této oblasti mají právě odborná média, z nichž se to zatím daří převážně těm zaměřeným na finance, politiku a média, nicméně existují projekty i s jiným zaměřením. Část placeného obsahu je směřována na firemní klientelu, či odbornou veřejnost v daném oboru. Vždy se o tom vedly dlouhé debaty a v některých případech došlo při zavedení placeného obsahu k poklesu návštěvnosti více jak o polovinu. Nicméně žádný portál který placený obsah zavedl kvůli tomu nezkrachoval, spíše naopak zájem o něj ještě posílil. Důležité je však správně zvolit hranici pro placenou část a mít k tomu dobře udělaný systém.

    1. na tento komentář reaguje sofort — #25
    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #23 sofort - vloženo: 20.02.2015 v 21:19:29

    odpověď na petan — #22 Vážený pane, jinými slovy jste mě nazval hlupákem. V tom případě jsou ale hloupá i ty čísla, která jsou o MTBDS na internetu k dispozici. Vy jste zareagoval na několik lidí tady, kteří se vyjádřili k placeným přístupům. A teď se divíte, že to je pro čtenáře, kteří vám sem denně chodí, zajímavé téma? Sám jste sem k tomu dal příspěvek. Mě osobně je lhostejné jaké máte účetnictví, ale když sem napíšete blbosti, tak jsem reagoval. Je mi také jedno, jestli si uděláte placené přístupy nebo ne. Osobně nevidím jediné téma, za které by vám někdo zaplatil. Já jsem nabyl dojmu, že ty vaše články a pseudotesty je ztráta času i zadarmo. A nezlobte se, pokud se budete ptát lidí, jestli by přistoupili na placený přístup, jako jste to udělali na fb, tak se chováte jako naivní děcka.

    1. na tento komentář reaguje JanOndrej — #24
    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #22 petan - vloženo: 20.02.2015 v 19:11:31

    odpověď na sofort — #21 Je zábavné sledovat jak vždy sám svými vlastními příspěvky odhalíte svou "nechytrost". Jelikož tato debata má být o výše uvedeném Authoru a nikoliv na téma Placený obsah, poprosím vás všechny aby jste si případné své další otázky na toto téma schovali pod článek, který vyjde již velmi brzy a v rámci kterého se s vámi velice rád opět uvidím a klidně můžeme probírat nákladovost, ziskovost a tržby pocházející z různých zdrojů.

    1. na tento komentář reaguje sofort — #23
    2. na tento komentář reaguje JanOndrej — #24
    odpověz na tento komentář
  10. avatar
    #21 sofort - vloženo: 19.02.2015 v 09:28:54

    odpověď na petan — #20 Možná by pro vás bylo lepší, kdybyste ve vlastním zájmu do diskuze nezasahoval:-) Uvědomte si že vaše čísla jsou na netu a z nich je jasný, že vám klesly tržby za rok 2013 oproti roku 2011 na polovinu. Pokud jste rozjeli další weby a musíte je živit z klesajících tržeb tak to je vaše hloupost. Potom chápeme že potřebujete peníze za každou cenu i za cenu placených přístupů. Udělejte to, Velo, RoadCycling, MTB Action z toho budou mít radost:-)

    1. na tento komentář reaguje petan — #22
    odpověz na tento komentář
  11. avatar
    #20 petan - vloženo: 19.02.2015 v 05:39:41

    Hoši mám velkou radost, z toho, jak jste všichni chytří a přesně víte, že nám ubývají inzerenti. Ono je to ale bohudík úplně ale úplně jinak :-) Máme problém s tím, že v sezóně máme některé reklamní formáty vyprodány a hledáme proto způsob, jak nabídnout jednak jiné možnosti reklamních formátů, abychom nemuseli inzerenty v určitém období odmítat, jednak alternativu příjmu peněz jinými kanály, než je inzerce. A primárním důvodem, na který se tady někdo ptal je to, že potřebujeme posílit redakci a rozšířit náš tým kvůli novým webům Supercycling.cz a Damynakole.cz, které zatím negenerují z inzerce tolik zisku, aby si na sebe vydělali a zatím do nich investujeme téměř celý zisk z MTBS a kolo.cz. Více to zde rozebírat nebudu, počkejte s vážnou debatou na článek, který připravujeme. Nicméně díky za všechny vaše postřehy včetně těch negativních!

    1. na tento komentář reaguje sofort — #21
    odpověz na tento komentář
  12. avatar
    #19 vlada83 - vloženo: 18.02.2015 v 23:00:36

    to vás zabije, páč nikdo nebude platit za průměrný obsah, sorry ale nějak si nevzpomínám na článek, který byl tak zajímavý že bych byl ochoten si ho přečíst po zaplacení...Narozdíl od článků v tištěným velu nebo 53x11. Pokud vás reklama neuživí tak asi bude problém v tom že si každý radši když už tu chce inzerovat zaplatí místo přes google adsense a ne přes vaše vlastní reklamní plochy. Cenová spora je nesrovnatelná, vy chcete prachy za dobu, googlu platíš za proklik. Holt spešl utáhl kohoutky a jiný značky asi takovou reklamu platit nepotřebujou nebo nechtěj

    odpověz na tento komentář
  13. avatar
    #18 sofort - vloženo: 18.02.2015 v 20:48:25

    odpověď na BikerX — #17 Samozřejmě že peníze, co jiného:-) Ale důvod je buď ten, že chtějí víc vydělat nebo se jim teď peníze nedostávají. Díval jsem se na ten FB a podle toho jak to tam píšou tak nemají moc inzerentů a asi to jde do hajzlíku. Kdyby měli prachy, tak se nebudou pokoušet o takový zoufalý krok jako je placený přístup. Nedovedu si představit co by mělo být placené, aby mi stálo za to abych si to zaplatil.

    odpověz na tento komentář
  14. avatar
    #17 BikerX - vloženo: 18.02.2015 v 20:24:54

    odpověď na sofort — #15 Myslím že důvodem i cílem současně budou peníze. Ve Velu i Cykloservisu vybírají poplatek za tištěný obsah a na web dávaj hovno, to že tady je furt všechno zdarma a ještě by někteří chtěli, aby to bylo pokud možno i bez reklamy, bez shopu, bez PR článků a bez gramatických chyb je podobný jako sestrojit perpetum mobile. Ale to neznamaná, že chci placenej obsah obhajovat :-)

    1. na tento komentář reaguje sofort — #18
    odpověz na tento komentář
  15. avatar
    #16 trance28 - vloženo: 18.02.2015 v 20:15:10

    odpověď na petan — #13 Diky. Me jen prekvapilo, ze jsem se o tom docetl na "konkurencnim" webu a ne tady. Ale to je tim, ze nepouzivam FB :-)

    odpověz na tento komentář
  16. avatar
    #15 sofort - vloženo: 18.02.2015 v 18:04:59

    Mohuse zeptat pana Petana jaké jsou důvody na případné zpoplatnění? Já se s tím ještě ani v zahraničí u odobných webů nesetkal. U nás už vůbec

    1. na tento komentář reaguje BikerX — #17
    odpověz na tento komentář
  17. avatar
    #14 RN - vloženo: 18.02.2015 v 17:26:27

    Je to Váš web, Vaše rozhodnutí, ale když něco funguje v zahraničí bohužel neznamená, že v našem Hruškastánu to bude fungovat taky.odpověď na petan — #13

    odpověz na tento komentář
  18. avatar
    #13 petan - vloženo: 18.02.2015 v 14:15:37

    odpověď na trance28 — #11 Zdravím všechny v této "diskusi" Téma zpoplatnění obsahu není náš výmysl aplikuje se čím dál tím víc zejména v zahraničí a my proto řešíme v redakci prozatím interně debatu o tom, zda-li to udělat a pokud ano tak jak selekovat placený obsah. Rozhodně neuvažujeme o plošném zpoplatnění webu, ale pouze o jeho části. Na toto téma vyjde v dohledné době také samostatný článek, ke kterému zřejmě přidáme i pomocnou anketu v rámci které se vás budeme ptát na vaše názory podrobněji, než jako tomu bylo na Facebooku. Od dubna plánujeme spouštět novou verzi MTBS, ve které buď budeme placenou oblast testovat, nebo nikoliv. Zatím ještě není nic rozhodnuto.

    1. na tento komentář reaguje RN — #14
    2. na tento komentář reaguje trance28 — #16
    odpověz na tento komentář
  19. avatar
    #12 Pajan - vloženo: 18.02.2015 v 09:44:33

    odpověď na trance28 — #11 MTBS se na FB ptalo, jestli bychom - čtenáři - byli ochotní platit za internetové deníky a magazíny. Žádný definitivní krok oznámen nebyl.

    odpověz na tento komentář
  20. avatar
    #11 trance28 - vloženo: 17.02.2015 v 23:41:32

    Trochu off topic, ale co je pravdy na tom, ze mtbs uvazuje o zpoplatneni portalu? Xichtbook nesleduju, takze co se pise tam vubec netusim :-) http://cykl.cz/item/portal-mtbs-bude-zpoplatnen

    1. na tento komentář reaguje Pajan — #12
    2. na tento komentář reaguje petan — #13
    odpověz na tento komentář
  21. avatar
    #10 sofort - vloženo: 17.02.2015 v 22:16:53

    odpověď na raptorak — #9 Svému příspěvku rozumíš asi jen ty. Měj se

    odpověz na tento komentář
  22. avatar
    #9 raptorak - vloženo: 17.02.2015 v 21:19:28

    Jestli sháníš partnera, myslím, že tohle není správný web, to by Germáno nebyl happy ;)

    1. na tento komentář reaguje sofort — #10
    odpověz na tento komentář
  23. avatar
    #8 sofort - vloženo: 17.02.2015 v 20:40:26

    odpověď na raptorak — #7 Tím chci říct, že mě to nebaví a že nejsi pro mne partner na podobnou diskuzi!

    odpověz na tento komentář
  24. avatar
    #7 raptorak - vloženo: 17.02.2015 v 20:36:05

    Tím chceš vzhledem k mému příspěvku říct co?

    1. na tento komentář reaguje sofort — #8
    odpověz na tento komentář
  25. avatar
    #6 sofort - vloženo: 17.02.2015 v 20:25:25

    odpověď na raptorak — #5 Přiznám se, že tyhle diskuze už nebaví. Tady lidi diskutují o kolech, na která nemají a tedy si nikdy nekoupí. Viděli je maximálně na výstavě, na obrázku nebo si tady přečetli pseudotest jediného člověka, testera nebo co to je zač.

    odpověz na tento komentář
  26. avatar
    #5 raptorak - vloženo: 17.02.2015 v 19:37:56

    No jo, jenže z Tebe mám pocit, že zrovna Ty ty nápisy na rámu řešíš, viz. ten Kellys. ;) Právěže jsem ho taky měl půjčené od prodejce (loňský) a nic jsem na tom za ty prachy kromě kol Mavic nenašel.. Taky je pro mě otázkou, kolik bikerů z 20 by na totožně osazených kolech poznali rozdíl mezi Author carbon A, B nebo C.. Nevíš víc??

    1. na tento komentář reaguje sofort — #6
    odpověz na tento komentář
  27. avatar
    #4 sofort - vloženo: 17.02.2015 v 19:21:19

    odpověď na raptorak — #3 Koupil, já ho jezdil na demoday a to kolo je skvělý. Jezdil jsi ho taky? Musíš vybírat kola a ne nápisy na rámu:-)

    odpověz na tento komentář
  28. avatar
    #3 raptorak - vloženo: 17.02.2015 v 19:07:48

    Sorry, ale za 100 klacků kolo na XT s nápisem Author na rámu? To bys nekoupil ;)

    1. na tento komentář reaguje sofort — #4
    odpověz na tento komentář
  29. avatar
    #2 sofort - vloženo: 17.02.2015 v 18:45:23

    odpověď na raptorak — #1 Ale, ale raptoraku, to jsou mi věci. Napadal jsi mě, že jsem zabržděnej, že mi padá čelist, že mám mindrák, když jsem se vyjadřoval k některému kolu. A najednou ty kritizuješ? To teda dlouho netrvalo:-) Můžeš vysvětlit, proč to není nic moc bike a proč je Magnum 29 úplný výsměch? Že ty kola znáš jen z obrázku?!

    odpověz na tento komentář
  30. avatar
    #1 raptorak - vloženo: 17.02.2015 v 17:05:41

    Za ty prachy nic moc bike.. A Magnum 29 je to úplný výsměch.

    1. na tento komentář reaguje sofort — #2
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744