Bianchi JAB FS 27.1

Ačkoliv italské Bianchi je známé především díky svým silničním modelům, v jeho nabídce najdete nově i celoodpružené 27,5" biky z nichž jeden si dnes představíme...

Autor: Petr Bureš
Bianchi JAB FS 27.1

Horská kola s pevným rámem a označením JAB má Bianchi ve své nabídce  již nějaký ten pátek, nicméně celoodpružený jmenovec této řady se v katalogu firmy poprvé objevuje až letos v rámci modelové řady 2015.

Na stejném rámu má Bianchi postaveny dva modely, přičemž tento je vyšší z nich. Na hliníkovém rámu, který je svařen z trubek z nejpoužívanější slitiny současnosti alu 6061 na první pohled zaujme klasická tyrkysová Bianchi barva.

Na pohled druhý pak zjistíte, že i zde se hydroformingem nešetřilo. Zatímco horní a dolní rámové trubky jsou zohýbány jen velice decentně, tak sedlová trubka byla tvarována daleko razantněji a to především ve své střední části, kde je na ní umístěn horní čep zadní stavby držící hlavní vahadlo čtyřčepového systému.

Přesmykač dostal direct mount uchycení na sedlové trubce zejména kvůli tomu, že je spodní průřez sedlové trubky v místě uchycení hranatý a objímku by tak nebylo možné použít.

Zesílení a hranatá profilace trubek je rovněž patrná u hlavovky, která v sobě ukrývá kuželové hlavové složení s 1,5" průměrem dole a 1, 1/8" nahoře. Většina kabeláže je pak tažena po spodní části dolní rámové trubky, pouze bovden s lankem ovládajícím teleskopickou sedlovku je logicky tažen po horní rámové trubce.

Jak již bylo zmíněno, odpružení zadní stavby je konstruováno jako čtyřčepové, kde je hlavní čep situován zhruba na úroveň menšího z dvojice převodníků, zatímco zadní čep naleznete na spodních vzpěrách zadní stavby cca 3 cm pod úrovní osy náboje. Kinematika tohoto čtyřčepu pak nabídne čistě trailových 120 mm zdvihu.

Pokračovat na: Italsko-americký mix

Seznam stránek článku:

  1. Bianchi JAB FS 27.1
  2. Italsko-americký mix
  3. Fotogalerie
Přečteno - 26096x Tagy: bianchi tech2015 27.5. 650b
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Tech newsBianchi představilo rychlý, lehký aero gravel Impulso
    Bianchi představilo rychlý, lehký aero gravel Impulso
  2. ServisBianchi bude nově prodávat napřímo ve Skandinávii
    Bianchi bude nově prodávat napřímo ve Skandinávii
  3. ServisBianchi otevře v Itálii továrnu na karbonové rámy
    Bianchi otevře v Itálii továrnu na karbonové rámy
  4. PreviewBikecheck - 4 cyklokrosky z MS 2020
    Bikecheck - 4 cyklokrosky z MS 2020
  5. TechnikaFotogalerie: Bianchi Methanol CV FS 2020
    Fotogalerie: Bianchi Methanol CV FS 2020
  6. Tech newsBianchi představuje nový Methanol CV FS 2020
    Bianchi představuje nový Methanol CV FS 2020

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744