České cyklistky letos opět chystají kalendář

Po úspěchu premiérového kalendáře chystá ryze ženský Czech Mix Team podobně půvabné pokračování i na rok příští. Fotit se bude v půlce listopadu v Opavě...

Autor: Michal Frantík
České cyklistky letos opět chystají kalendář

Posezónní volno pomaličku končí a po téměř měsíci aktivního odpočinku opět cyklistky nasedají na své stroje a vyráží vstříc hodinám tvrdé dřiny. A nejen to, po loňském premiérovém počinu opět fotí něžný kalendář snoubící půvaby slečen cyklistek a jejich „karbonových ořů“.

Spousta z nás je již nyní v očekávání, jaký bude ten kalendář druhý. Snad malou nápovědou si troufnu navnadit; tentokrát bude focení stylizováno jako „závodní rok cyklistky“. Poodhalí nám, jak vypadá svět ženy cyklistky, a to od brzkého ranního budíčku přes každodenní tréninkovou dřinu až po zaslouženou vítěznou oslavu po závodě. To vše ve spojení s nádhernými cyklistkami vykouzlí potěšení z pohledu nejen pro fanouška tohoto sportu.

V loňském roce na sebe cyklistky strhly pozornost prostřednictvím objektivu fotografa Tomáše Tesaře (www.cyclist.cz). To letos bude kalendář ryze ženský a plný něhy, neboť fotoaparátu se chopí zkušená fotografka mnoha žánrů, běžkyně a rebelka, Renata Foltysová (www.renaticefoto.cz).

Focení bude probíhat v polovině listopadu tentokrát v Opavě, avšak pro všechny zvědavce budiž nepotěšující zprávou, že přihlížení tak zvaně „life“ nebude možno. Ostatně, nakolik produktivní by asi bylo focení, kdyby bylo neustále nutné vykazovat autogramů chtivé zvědavce či mládence svedené láskou na první i druhý pohled. Pojmout snímek zachycující vztah cyklistky a jejího vyvoleného bicyklu je pro fotografku velkou výzvou, a tak se nechme překvapit, nad čím budeme v příštím roce vždy na sklonku měsíce žasnout při obracení listu. Beruška na dvou obručích totiž může oblékat i dres v barvách české trikolory.

Budeme si zkrátka muset počkat na tištěnou podobu kalendáře Czech MIX Team, a to již brzy! Pro nedočkavce bude možnost předobjednání kalendáře na www.mojekolo.cz, čímž si zajistí, že kalendář obdrží jako jedni z prvních a budou mít tak krásný vánoční dárek pro své blízké a známé.

Více o ženské cyklistice najdete na webu www.czech-mix-team.cz nebo na Facebooku.

Foto: Renata Foltysová a maniwollner.de

 

Přečteno - 12120x Tagy: czech mix team
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. OstatníČeské cyklististky fotily svůj kalendář, letos je autorem Anton Vos, bratr Marianne
    České cyklististky fotily svůj kalendář, letos je autorem Anton Vos, bratr Marianne
  2. PozvánkyKalendář českých cyklistek pro rok 2015 vznikne v Praze
    Kalendář českých cyklistek pro rok 2015 vznikne v Praze
  3. OstatníO víkendu se fotil dívčí kalendář Czech Mix Team 2014
    O víkendu se fotil dívčí kalendář Czech Mix Team 2014

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #8 Albert - vloženo: 20.11.2013 v 08:45:29

    odpověď na Lucie H. — #4 proč by měl zvedat zadek a starat se o ženskou cyklistiku? Od toho jsou ti, kteří se mají o ženskou cyklistiku starat. Svaz, trenéři atd. Na jednu stranu asi chcete aby se o ženské cyklistice psalo, fotíte kalendáře, prodáváte je a na druhou nepřijmete kritiku. Můžete si také založit vlastní uzavřené diskuzní forum, kde vás nikdo "zvenčí" nebude svými kritickými názory obtěžovat. Tam se můžete plácat po ramenou a říkat si jak to osmdesáté místo bylo skvělé.

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #7 -RL- - vloženo: 20.11.2013 v 07:45:36

    odpověď na Ondras — #6 Jó, ten češtin, to je moje kůň!

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #6 Ondras - vloženo: 20.11.2013 v 07:30:49

    odpověď na honzaa — #1 solidní názory,jako bývalí zavodák vým jak těžký to je se prosadit a tak nekrytizuji a ani nechválím...

    1. na tento komentář reaguje -RL- — #7
    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #5 koloběžka - vloženo: 07.11.2013 v 12:08:11

    Přesně tak, najděte nové ženské talenty, podpořte ženskou cyklistiku a pak teprve kritizujte.

    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #4 Lucie H. - vloženo: 06.11.2013 v 13:00:13

    odpověď na Honza B. — #3 Vážený pane! Projevil jste svůj názor. Je jaký je. Bohužel spíše ukazuje na velikost vašeho sebevědomí a značně mě nutí pochybovat o tom, že jste majitel zdravého rozumu.

    Pokud tvrdíte, že úroveň v české ženské cyklistice je špatná, pak zvedněte svou zadnici a udělejte něco proto, aby to tak nebylo. Zkuste mezi dnešní mládeží zpopularizovat silniční cyklistiku. Získejte nové mladé dámy pro tento sport. Za člověka přeci nejlépe mluví jeho činy.

    1. na tento komentář reaguje Albert — #8
    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #3 Honza B. - vloženo: 05.11.2013 v 09:55:40

    Česká ženská cyklistika má hodně špatnou úroveň, na ČP jich jezdí sotva 5 a to i s juniorkama, na MS či ME jich jede 10 a naše děvčata se ani do té desítky nevejdou, jelikož před startem zjistí, že mají na časovku špatné převody. Nejlepší česká silniční cyklistka je rychlobruslařka! Píše se o nich jen když nafotí nějakej rádoby sexy kalendář a pořád kňučí že jsou málo podporovaný...

    No a ta nafouklá Macíková? Z ni bych blil. Holka přestaň se kroutit polonahá před foťákem, začni švihat a třeba na těch bajkách ještě něco dokážeš! :-)

    1. na tento komentář reaguje Lucie H. — #4
    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #2 Maara - vloženo: 05.11.2013 v 07:19:47

    odpověď na honzaa — #1 a zase jeden odborník promluvil... jak mají zajíždět bez pořádné podpory??? A náhodou se jim dařilo v Rusku.

    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #1 honzaa - vloženo: 04.11.2013 v 18:51:01

    tak možná kdyby holky něco zajely, ani na gracii se neukázaly

    1. na tento komentář reaguje Maara — #2
    2. na tento komentář reaguje Ondras — #6
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744