Hope Vision 1 LED

Když je potřeba za tmy svítit, pomůže vám světlo. Když chcete mít pro tento účel na řídítkách něco "echt" speciálního, je tu pro vás tenhle CNC granát od Hope ...

Autor: Petr Bureš

Většina z vás už asi někdy zažila pozdní návrat z vyjížďky, kdy se šikla nějaká ta blikačka, světlo, nebo cokoliv co způsobí, že nemusíte jet naslepo. Škála výbavy světel a blikaček je na našem trhu opravdu široká. Vybere si naprosto každý a to ať co se týče materiálů, svítivosti, typu napájení, neba tvaru.

My vás ale dnes seznámíme z produktem, který do značné míry vyčnívá z řady. Hope Vision 1 LED je totiž jen těžko přehlédnutelným diodovým světlem a je celkem jasné, že ho jen tak na biku při švihu neuvidíte.

Hope je znám především svými kotoučovými brzdami a náboji, nicméně v jeho nabídce najdeme hned tři hightech modely svítících jednotek, z nichž Vision 1 LED je základním modelem. Základním, znamená, že má v sobě pouze jednu ultrasvítivou led diodu a je konstruován jako all in one, to znamená, že napájení (4x tužková AA baterie) a vlastní světlo jsou ukryté v těle přístroje.

Světlo působí svým tvarem jako malý granát. Jak je u Hope zvykem, vše je z dokonale CNC opracovaného duralu s laserovaným logem po stranách. Výběr máte ze čtyř anodizovaných barev (černá, modrá, fialová, červená). Stejně tak si můžete zvolit ze čtyř režimů svícení, lišících se od sebe intenzitou a blikáním. Na řídítka pak světlo upínáte pomocí plastového rychloupínáku.

Technické parametry jsou následující. Maximální svítivost 240 lumenů, hmotnost 110g bez baterií. Doba po kterou vydrží světlo svítit je vázána jednak na typ použitých baterií, jednak na režim svícení. Při maximálním výkonu udrží nabíjecí baterie 2700mAh světlo v chodu bezmála 3 hodiny, naopak v ekonomickém blikacím režimu se výdrž zdesetinásobí. Že nepůjde o běžnou výbavu každého kola, to má na svědomí cena, která se vyšplhala na 4000,- peněz, ale kousek je to vskutku jedinečný ...

Více info na www.hopetech.com, za půjčení díky www.probike.cz

Přečteno - 11671x Tagy: tech2008
Zapojte se do diskuze

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #15 Schyzza - vloženo: 10.04.2009 v 07:04:52

    Hope Vision 2-LED , 480 lumenu - Zdravim,
    kdyby nekdo mel zajem o prakticky nove (10/08 - pres zimu nejezdeno) dvouledkove svetlo od tohohle vyrobce za stejnou cenu jako jednoledkove, tak at se mi prosim ozve, dekuji :)
    volrath@centrum.cz , 608981610

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #14 Schyzza - vloženo: 06.02.2009 v 07:58:43

    Koupil z jsem UK ebay dvouledkove HOPE Vision svetlo a je to opravdu masakr :) Cena je hodne vysoka i tak, ale na ty "srackoidni" svetla typu Sigma Mirage apod. :) ...ted jsou tam zalevno i ty 4-LEd, tak to jeste upgradnu :)

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #13 M - vloženo: 10.09.2008 v 17:18:39

    Teda tak když si pročítám pár těchto příspěvků k tomuto článku o jednom světle, nestačím se divit. FAKT !!!!!!!
    To je diskuze na úrovni!
    Jo a mimochodem to světlo mám a rozhodně bych nevyhodil stejný peníze za nějakého trapného Blackburna !!!!!

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #12 Petr Červený - vloženo: 01.04.2008 v 15:00:09

    česká vlastnost - Není to sice česká vlastnost, ovšem je v česku velmi patrná. Češi totiž nedělají žádné chyby, natož profesní, nebo odborné.

    Ale je dnes venku hezky, že :)

    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #11 Láďa - vloženo: 31.03.2008 v 16:24:28

    Jirka - Zajímalo by mě, jestli je to jen česká vlastnost, brát jakoukoliv kritiku osobně. Já to mám tak, že když někoho kritizuji, tak mu chci pomoci, aby byl lepší. Bohužel, to tady ještě nikdo nepochopil:-(

    ...a to jsem se tak snažil, aby to bylo i té největší trubce jasné.

    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #10 Tinker - vloženo: 31.03.2008 v 09:50:31

    za 4000!!!??? Vždyť všude stojí (v Evropě) 100EUR! Já jsem fakt dospěl k tomu, že v ČR na kolo nic nekupuju (kromě nějakýho normálního spotřebáku).

    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #9 Jirka - vloženo: 30.03.2008 v 21:50:14

    :-) - Láďo tak se běž vyiritovat na záchod a budeš mít klid :-) Nám se světlo líbí i s tím z v článku :-) Ale ta cena je,že?

    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #8 Láďa - vloženo: 29.03.2008 v 11:29:13

    Vítek - Stránky nemám. A jasně jsem napsal, že to nemyslím nijak zle. Jen mě prostě taková hloupá chyba irituje a kazí dojem z článku.

    Myslím, že jsem to napsal dostatečně pozitivním tónem, čímž jsem se chtěl vyhnout tomu, aby ta má kritika vyzněla jako od nějakého ubohého anonyma na forech idnes.cz a podobně.

    Ale asi jsem měl té pozitivity přidat ještě víc.

    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #7 Vítek - vloženo: 29.03.2008 v 10:59:38

    Láďa - Láďo, dej sem odkaz na své stránky, tam je určitě mnoho zajímavých článků a bez chyb.

    odpověz na tento komentář
  10. avatar
    #6 Petr Červený - vloženo: 29.03.2008 v 00:41:27

    Seznámíme - Je to preview, ne test ani seznámení, de facto.

    odpověz na tento komentář
  11. avatar
    #5 kiwi - vloženo: 28.03.2008 v 17:48:38

    když už recenze na světlo, tak by tu měla bejt alespoň jedna noční fotka abychom si udělali představu, jak ta nehorázně drahá věc svítí!

    odpověz na tento komentář
  12. avatar
    #4 Láďa - vloženo: 28.03.2008 v 17:32:45

    No v pohodě je, až na to, že mělo být "my vás ale dnes seznámíme s produktem".

    odpověz na tento komentář
  13. avatar
    #3 Jirka - vloženo: 28.03.2008 v 17:21:50

    :-) - Láďo - mě se ten článek zdá úplně v pohodě :o)))

    odpověz na tento komentář
  14. avatar
    #2 Láďa - vloženo: 28.03.2008 v 16:57:31

    "My vás ale dnes seznámíme z produktem,"

    Nechci být za rýpala ale není to poprvé, co tu vidím nějakou chybku v článku. Sám je také dělám, jako skoro všichni. Když chci něco zveřejnit, tak to raději dám přečíst ještě někomu, abych se zbytečným chybám vyhnul.

    Jinak jsem ale velice rád, že je tu téměř každý den alespoň minirecenze nějakého kola, nebo výrobku, byť bych třeba u této svítilny uvítal informace jak daleko dosvítí, případně nějakou fotografii z noční vyjížďky.

    Držím palce v další práci:-)

    odpověz na tento komentář
  15. avatar
    #1 Petr Červený - vloženo: 28.03.2008 v 14:21:17

    Cena - Prima cena, fakt dobrý nápad. Ještě by mohli udělat dozadu blikačku tak za 6k, aby se částka zakulatila.

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744