Lapierre Spicy 327

Pokud se jenom trochu orientujete v nabídce Lapierre, pak víte, že bude dnes řeč čistě o enduro náčiní...

Autor: Petr Bureš
Lapierre Spicy 327

Enduro kategorie vlastně tak trochu způsobila následný masivní boom 27,5" kol. Důvodem byla podle většiny nevhodnost 29" kol pro technické a gravity disciplíny a sedmadvacítky se tak prostě nabízely jako ideální možnost, jak při ještě přijatelné ovladatelnosti donutit masy zákazníků, aby popřemýšlely o výměně své staré dobré šestadvácy za nový trendy rozměr, který v sobě kombinuje to nejlepší z 26" i 29" kol.

Opusťme nicméně teoretizování a pojďme se podívat na to, s čím nás Lapierre hodlá oslovit v letošním roce jako se vstupním enduro modelem řady Spicy.

Na první pohled se, co se rámu týká, nic nezměnilo. Tvar rámu vychází z jednoduchosti. Hlavní hliníkové rámové trubky jsou jen mírně zohýbány. Použita na na ně byla slitina hliníku označená jako Alloy Supreme 6.

Jakkoliv se to v bílém provedení nezdá, tak rám i zadní stavba jsou poměrně hodně masivní. Zadní patky s integrovaným čepem uchycení spodních vzpěr zadní stavby jsou zevnitř odlehčené a svírají pevnou osičku standardu 142x12. Nechybí ani typický karbonový chránič přehazovačky.

Vyjma bovdenu ovládajícího teleskopickou sedlovku KS LEV Integra, který je veden vnitřkem sedlové trubky a ven z ní ústí těsně nad středem, je veškerá kabeláž vedena po spodní části dolní rámové trubky.

Zadní stavba nabízí rovných 150 mm zdvihu, který dodává systém OST+. Jde o čtyřčepové uložení s hlavním čepem umístěným těsně nad středem s poměrně velkou vzdáleností osy zadního kola od zadního čepu, který je situován pár centimetrů pod její úroveň.

Tlumič je umístěný v rámu šikmo a s vahadlem je spojen prostřednictvím černé vidlice, která vychází přímo z pístnice tlumiče. Černé vahadlo systému je zavěšeno svisle před sedlovou trubkou.

Přečteno - 27386x Tagy: lapierre enduro tech2015 27.5. 650b
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyHistoricky první Blinduro Zima vyhráli Trefilová a Maxa
    Historicky první Blinduro Zima vyhráli Trefilová a Maxa
  2. Ostatní závodySP v enduru je v cíli. Češi mají top ten, Slováci se radují z vítězství
    SP v enduru je v cíli. Češi mají top ten, Slováci se radují z vítězství
  3. Tech newsTrek Slash 2024 - nová éra high pivotu
    Trek Slash 2024 - nová éra high pivotu
  4. TechnikaFotogalerie: Lapierre Zesty AM CF 8.9
    Fotogalerie: Lapierre Zesty AM CF 8.9
  5. PreviewLapierre Zesty AM CF 8.9
    Lapierre Zesty AM CF 8.9
  6. DoplňkyRock Shox vylepšil gravity tlumič Vivid
    Rock Shox vylepšil gravity tlumič Vivid

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #1 BikerX - vloženo: 30.01.2015 v 15:18:01

    Krása, trochu mě sice štve, že udělali Spicy úplně stejné jako Zesty, ale chápu to. Kdysi jsem měl možnost se na staré Spicy svézt a byla to bomba.

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744