Na skok do Dolomit se Sterlingem Lorencem

Loňský rok byl v naší redakci bohatý na výlety. Jeden z nich se odehrál v italských Dolomitech...

Autor: Petr Bureš
Na skok do Dolomit se Sterlingem Lorencem

Cesty za poznáním mohou být poměrně nudné, pokud jde o klasické prezentace hotelového typu, kdy dorazíte do hotelu, tam na vás čeká projektor, plátno a tým prezentérů a po několika hodínách přednášky jedete domů. Naštěstí existují ale také prezentace, kde je vše poněkud jinak. Do zákulisí jedné takové vás právě teď pozveme.

O novinkách TREK 2013 (Trek 2013 představen) jsme vás informovali hned během léta. Technických novinek Trek představil spoustu, ale jeho prezentace se hodně lišila od těch ostatních. V čem? Vlastní prezentace totiž proběhly bleskově během dopoledne, druhý den po příjezdu a to co následovalo, bylo ryzí třídenní bikování v srdci Dolomit organizované do posledního puntíku profesionálně.

Tak například hned úvodní informace o tom, jak bude Press Launch probíhat zněla jasně. Nezapomeňte si přibalit bikovou bundu s dlouhým rukávem a pro jistotu i dvě sady oblečení. V Dolomitech je počasí i v červenci rozmarné a to jak teplotami, tak vydatnými srážkami. Po příjezdu jsme všichni pro jistotu nafasovali batohy Osprey s pláštěnkami a krok to byl vysloveně prozíravý, protože silný déšť nás na biku dohnal hned několikrát a tak přišly i reflexní žluté pláštěnky vhod.

Pokud jste někdy byli v Dolomitech ať už v zimě na lyžích, nebo v létě na kole, asi mi dáte za pravdu, že nabízejí neuvěřitelné možnosti. Zejména kouzelné prostředí a kontrast zeleně s mohutnými skalními štíty vzpínajícími se do výšek několika tisíc metrů zanechává v návštěvnících hluboké zážitky. Aby ty naše byly co nejintenzivnější, najal si na nás, partičku novinářů z celého světa, Trek tým specialistů, který se společně s fotografy měl postarat nejen o naplánování a vlastní realizaci několikadenního programu, ale také o dokumentaci všeho, co nás čekalo.

14 dní před prezentací tak tým lidí v čele s Chrisem Winterem ze společnosti Big Mountain bike adventures sídlící v kanadském Whistleru společně s místními italskými gajdy projížděl okolí Cortiny a plánoval kudy se bude bikovat. Zpoza oceánu přifrčel i jeden z dvojice fotografů, světoznámý Sterling Lorence, kterého na místě doplnil ještě Dan Milner. Oba se starali o dokumentaci a všechny tripy s námi dávali na kolech v plné polní. Na pár dní jsme se tak ocitli v opačné roli, než na kterou jsme zvyklí.

Stát před objektivem a navíc ještě takové persóny jako je Sterling Lorence, to zpočátku budilo respekt. "Pojedeš tady takhle, pak zahneš támhle po tý cestičce a pořádně do toho šlápneš." Naviguje nás Sterling jednoho po druhém na trail, který je před námi s pohledem na říčku, která bublá o několik desítek metrů pod námi. Je to překvapivě malý hubený nenápadný chlapík, který má ale neskutečně v paži jak svůj foťák, tak bike a o focení se dokáže bavit s kýmkoli.

Foto spoty jsou na spoustě míst, někteří si je dávají po konzultaci s fotografy víckát, jiní raději pokračují plynule po trailu dál. Výlet má tři části. Zatímco úvodní den patří seznamovacímu kratšímu sjezdovému trailu, druhý den je ve znamení celodenního tripu plného vysilujících stoupáků, ale také táhlých sjezdů. Třetí den je pak odměnou všem, které baví jízda z kopce, protože stoupání jsou omezena na nutné minimum a díky několika lanovkám jsou překonány velké výškové rozdíly během několika minut a partička si dává zhruba padesát kilometrů dlouhý downhill.

Zážitků si odvážíme spousty, samozřejmě nesmíme zapomenout na to, že jsme pod námi po celou dobu krotili nejnovější testovací Treky v podobě zejména nových traibiků Rumblefish a TuelX, ale nejvíc stejně byla ta panoramata, kterých se před námi během těch několika dní otevíralo nespočet. Popisovat konkrétně kde všude jsme byli a co jsme viděli by vydalo na několik cestopisných článků, proto se spokojíme s tím, že vám nabídneme následující fotogalerii od pánů Milnera a Lorence s tím, že nám můžete třeba do debaty napsat vaše zážitky z Dolomit, pokud některé z míst náhodou poznáte.

Foto: Sterling Lorence & Dan Milner

Pokračovat na: Fotogalerie

Seznam stránek článku:

  1. Na skok do Dolomit se Sterlingem Lorencem
  2. Fotogalerie
Přečteno - 13118x Tagy: enduro dolomity trailbiking
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyHistoricky první Blinduro Zima vyhráli Trefilová a Maxa
    Historicky první Blinduro Zima vyhráli Trefilová a Maxa
  2. Ostatní závodySP v enduru je v cíli. Češi mají top ten, Slováci se radují z vítězství
    SP v enduru je v cíli. Češi mají top ten, Slováci se radují z vítězství
  3. Tech newsTrek Slash 2024 - nová éra high pivotu
    Trek Slash 2024 - nová éra high pivotu
  4. DoplňkyRock Shox vylepšil gravity tlumič Vivid
    Rock Shox vylepšil gravity tlumič Vivid
  5. TechnikaFotogalerie: UNNO Burn Barči Vojta Průdkové
    Fotogalerie: UNNO Burn Barči Vojta Průdkové
  6. PreviewBikecheck: UNNO Burn Barbory Průdkové - Vojty
    Bikecheck: UNNO Burn Barbory Průdkové - Vojty

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #7 RomanH - vloženo: 09.01.2013 v 07:37:55

    Paradni fotky. Pridavam se s prosbou o GPS ci popis tras.

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #6 Ondřej T. - vloženo: 03.01.2013 v 21:20:47

    odpověď na mm — #5 1. celebrity nelovím. 2. co by dělal Simmons na akci Treku nevím, soudě podle Tvého tónu příspěvku to víš lépe. 3. splést se může každý. Zvykej si :)

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #5 mm - vloženo: 03.01.2013 v 11:07:21

    odpověď na Ondřej T. — #4 to není Simmons ani náhodou... co by taky Simmons dělal na akci TREKu? ale kdybys chtěl hledat „celebrity“, tak na jiný fotce je Shandro...

    1. na tento komentář reaguje Ondřej T. — #6
    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #4 Ondřej T. - vloženo: 02.01.2013 v 19:15:03

    Na foto č.54 - neni to, se skloněnou hlavou dolů vpravo hledící Wade Simmons?

    Jinak pěkný fotky, od Sterlinga jsem snad ani jiný neviděl :) Hodně fotí i pro NSMB.com.

    1. na tento komentář reaguje mm — #5
    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #3 mmmm - vloženo: 02.01.2013 v 11:55:49

    To je ten pan Lorenc z filmu Na samotě u lesa? Tam jezdil na vozíku a tady se najedhou prohání po horách...

    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #2 blue - vloženo: 02.01.2013 v 11:06:24

    parádní fotky...

    jen škoda některejch zákazů, třeba to Travenanzes je naprosto perfektní

    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #1 McBlacky - vloženo: 02.01.2013 v 10:14:22

    nebyl by gps záznam tras 2 a 3tího dne? díky

    nebo alespoň popis kudy to zhruba vede

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744