Prototypy v Novém Městě

Úvodní závod světového poháru se doslova hemžil technickými novinkami. Věhlasné týmy ukázaly nejen kamufláže...

Autor: Petr Bureš
Prototypy v Novém Městě

Ačkoli jsme teprve v první části letošní závodní sezony, začínají se pomalu ale jistě objevovat první novinky modelového roku 2016. A kde jinde si na tyto špeky počíhat než u továrních MTB týmů a jejích závodníků.

Během uplynulých týdnů jsme tak mohli zaznamenat hned několik poměrně zajímavých novinek, které prozatím v mnoha případech nemají ani své jméno, nicméně vysledovat se z nich již dá mnohé.

1. TREK

Americký Trek vozí ve svém depu hned dvě poměrně zásadní novinky, na kterých bezostyšně brázdí závody jeho tovární tým. Obě míří do XC pelotonu a obě se Trek nesnaží ani nijak kamuflovat specifickým zebrováním nebo nepřehledným lakem.

Nový XC hardtail pravděpodobně nahradí současnou generaci modelu Superfly, ačkoliv jeho skutečný název prozatím týmové kolo neprozrazuje. Zásadní novinkou je však využití nového systému absorbování rázů zadní stavby, které pravděpodobně využívá obdobné konstrukce použité u silničních modelů Domane.

Druhou novinkou od Treku je celoodpružený XC bike. Zatímco nový hardtail byl k vidění v akci před týdnem na českém poháru, tak na fullech jezdili závodníci Treku v Novém Městě jak v dámské, tak pánské kategorii.

Ani zde není jasné, zdali Trek novému modelu ponechá dosavadní jméno Superfly FS, nebo se náhodou nevrátí ke staršímu označení Top Fuel. Kompletně překopaný rám se totiž vrací ke svisle uloženému tlumiči před sedlovou trubkou, kterou naposledy disponoval právě tehdy ještě 26" Top Fuel.

2. GHOST

Německý Ghost byl v podstatě první značkou, která začala "dávkovat" informace o své plánované novince na 2016 už déle než před měsícem. Všichni tedy již dávno vědí, že jde o karbonovou hardtail novinku s názvem Lector, která by měla v katalogu 2016 zaujmout čestné místo vrcholného karbonového modelu, který se již nyní pyšní prestižní designovou cenou Red Dot.

V Novém Městě se to ve stánku Ghostu doslova hemžilo nepřehlédnutelnými pruhovanými biky s černobílou kamufláží.

Pokračovat na: Merida & Focus

Seznam stránek článku:

  1. Prototypy v Novém Městě
  2. Merida & Focus
Přečteno - 25634x Tagy: tech2016
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. TechnikaFotogalerie: Merida Ninety Six 6000
    Fotogalerie: Merida Ninety Six 6000
  2. Testy - RecenzeTEST Merida Ninety Six 6000
    TEST Merida Ninety Six 6000
  3. Tech newsSpecialized Epic Járy Kulhavého pro Rio
    Specialized Epic Járy Kulhavého pro Rio
  4. TechnikaFotogalerie: Felt Virtue 2
    Fotogalerie: Felt Virtue 2
  5. PreviewFelt Virtue 2
    Felt Virtue 2
  6. TechnikaFotogalerie: Kellys TNT 50
    Fotogalerie: Kellys TNT 50

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #1 BikerX - vloženo: 25.05.2015 v 18:54:46

    Návrat k předchozím konstrukcím je krásný trik jak obelstít zákazníka, který zapomněl jak špatný byl předchozí systémem, že musel být nahražen novým a to že se teď zase všechno vrátí k tomu původnímu už si snad neuvědomí? Dyť se o tom diskutuje úplně všude :-)

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744