Race Face SIXC - Enduro karbon

Kanadská firma Race Face uvádí na trh nové karbonové komponenty určené pro náročnější allmountain a enduro jezdce...

Autor: Petr Bureš
Race Face SIXC - Enduro karbon

Karbonovou eufórii na všech frontách a nejenom těch highendových, jste asi zaznamenali. První, kteří ji okusili plnými doušky, byli X-countrysté a silničáři pochopitelně, ale z postupujícím časem se tento materiál začíná pomalu rozšiřovat i mezi další disciplíny, potažmo cílové skupiny, jakými jsou kupříkladu zastánci endura .

Kanadská firma Race Face, která své první celokarbonové kliky, označené NEXT (na MTBS jsme o nich psali zde) představila již před dvěma lety a hned s nimi ovládla post nejlehčích sériově vyráběných klik, přichází s dalším přírůstkem v nabídce k/media/2010/06/16/arbonových komponentů a tím je řada SIXC.

SIXC, podobně jako Next, vychází z celokarbonové konstrukce bez vnitřní duralové skořepiny, která je ručně vyráběna přímo v sídle firmy v kanadském Vancouveru. Na rozdíl od svých XC kolegyň je u klik SIXC použita CroMol osa a konstrukce skořepiny dostala masivnější tvar a otěruvzdornou matnou povrchovou úpravu.

Jelikož je SIXC určeno pro vyznavače All Mountain a Endura, nabízí Race Face tyto kliky hned ve čtyřech provedeních převodníků. Ve dvou případech je osazena dvojice duralových převodníků 22/32 resp. 24/36z s ochranným "Bash" rock ringem, v dalších dvou případech je pak osazen klasický trojpřevodník v kombinaci 22/32/44 buď s nebo bez rockringu. Hmotnost klik s trojpřevodníkem bez rock ringu je zhruba o 100g vyšší než u modelu Next.

Co se týká další specifikace, tak kliky se vyrábějí v délkách 175 a 170 mm se středovým složením X-type kompatibilním s šířkami středového domečku 68 i 73 mm. K dispozici jsou pak dvě barevná provedení a to decentní bílé a zajímavější oranžové (viz fotky) kde barva je v obou případech použita jen pro potisk klik, nikoliv plošný barevný lak. Cenovka klik pro náš trh je poměrně zajímavá a to 12 830,- Kč

Tak, ale co by to bylo za sadu, kdyby v ní byl jen jeden jediný komponent? SIXC proto obsahuje ještě oversize karbonové vlaštovky, které jsou svými rozměry optimalizovány rovněž pro enduro a all mountain.

Tomu odpovídá i jejich větší šířka 725 mm a prohnutí. Hmotnost těchto karbonových vlaštovek (220g) je o zhruba 50 gramů vyšší, než jejich XC Next verze, což je ovšem velice slušná hodnota. Stejně jako u klik jsou i řídítka k dispozici ve dvou barevných provedeních, bílé a oranžové i když o barvách se tu dá hovořit jen opravdu s velmi přimhouřenýma oběma očima. Cena 2830,- Kč

Pokud se vám tahle sada zalíbila, pak vězte, že si ji můžete doplnit navíc také o gripy Race Face s dvojitými kovovými fixačními objímkami a to jak v oranžové, tak bílé barvě s motivy RaceFace za cca šest stokorun, které pro RF vyrábí gripový gigant firma ODI.

Tak a ještě obligátní směrovačky na linky firem na závěr. Stránky výrobce najdete na www.raceface.com, stránky českého zastoupení pak na www.ultrasport.cz.

Pokračovat na: Fotogalerie

Seznam stránek článku:

  1. Race Face SIXC - Enduro karbon
  2. Fotogalerie
Přečteno - 18567x Tagy: tech2010 karbon race face
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Tech newsEquator rozjíždí titanové rámy Yasei & Sensei
    Equator rozjíždí titanové rámy Yasei & Sensei
  2. Tech newsNorco přidává karbonový trailbike Fluid FS
    Norco přidává karbonový trailbike Fluid FS
  3. TechnikaFotogalerie: Střípky ze Zookee prezentace
    Fotogalerie: Střípky ze Zookee prezentace
  4. Tech newsLetem Zookee světem 2024
    Letem Zookee světem 2024
  5. PreviewGiant XTC Advanced 29 2 - dostupný závodník
    Giant XTC Advanced 29 2 - dostupný závodník
  6. TechnikaFotogalerie: prezentace Zookee a Vokolek Import 2023
    Fotogalerie: prezentace Zookee a Vokolek Import 2023

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744