Hledají se bikeři na výlet do USA

Proč si nesplnit sen již letos? Hledají se 1 - 3 zájemci na bikově poznávací výlet do USA.

Bikerský ráj — Moab, Fruita, Goosebery mesa — 16 dní vysněného bikingu v Utahu, Koloradu a Arizoně, včetně dvoudenního sestupu na dno Grand Canyonu ze severní strany a návštěva 8 dalších Národních parků - Arches, Canyonland, Natural Bridges, Capitol Reef, Grand Canyon, Zion a Bryce. Bude se totiž i chodit, v poměru 70:30 ve prospěch bikingu :-)

Za 2.000 USD /cca 38.000 Kč/ dostanete dopravu na místě, vstupy do parků, ubytování, zkušeného průvodce. V ceně není letenka do Salt Lake City a zpět! Termín 4.- 20. května 2010, organizátor Zdeněk Maňhal, více info na zmanhal@shaw.ca

10.03.2010 - Závody - Jan Němec

Rychlebské stezky zahájí sezónu

Plánujete-li si cyklistickou sezónu s předstihem, jistě by vám neměla uniknout akce na Rychlebských stezkách, kde se bude zahajovat sezóna!

Otevření sezóny a nových úseků Rychlebských stezek se uskuteční 1.5. v Černé Vodě v areálu Ubytovny Nová Radost. Akcička bude pojata jako festival terénní cyklistiky. Už od čtvrtka budou probíhat vyjížďky s průvodci. V pátek bude pro zájemce brigáda na stezkách a v sobotu hlavní program. Otevření nových úseků, soutěže, hry, testování kol Merida 2010, večer projekce a koncerty - zatím je jistá kapela Nil, která poskytla skvělou muziku i na oficiální videiko. Takže neváhejte, stejně jako v loni bude pohoda....

Ubytování je 150 kč na noc a můžete si ho rezervovat na: pavel.hornik@rychlebskestezky.cz. Bude možnost i spaní ve vlastních stanech. Občerstvení zajištěno!

Více www.rychlebskestezky.cz

10.03.2010 - Závody - Jan Němec

Craig po operaci křížových vazů

Americká hvězda nově založeného týmu Rabobank Giant Adam Craig začal sezónu zraněním. Dle svého blogu bude mimo hru až do června.

V americkém státě Oregon si na uklouzaném parkovišti přetrhnul přední křížový vaz na levém koleni a musel podstoupit operaci. Craig ovšem již nyní spřádá plány, jak se co nejdříve vrátit do sedla. "Nerad bych něco uspěchal, takže začnu pomalu na silničce a možná pojedu už v květnu nějaký silniční závod. Rád bych totiž bojovoal o titul na domácím mistrovství horských kol v červenci a potom na mistrovství světa v mém milovaném Mont St. Anne," řekl pro server Bikeradar.com Craig, který není zvyklý povalovat se na gauči ani mimosezónu. "Jsem činnorodý člověk, buď v kajaku nebo na lyžích nebo na kole. Takovouhle pohodičku jsem nezažil dobrých deset let," žertoval.

08.03.2010 - Závody - Jan Němec

Čeští bikeři ovládli Sunshine Cup


Český úspěch na letošním Sunshine Cupu je dokonán!

Jan Škarnitzl z týmu Dimp Giant udržel i v posledním náročném cross country závodě oranžový dres lídra a dojel si tak pro celkové vítězství. Soupeře dnes neměl Jaroslav Kulhavý (Rubena Birell Specialized), který na náročné trati suverénně vyhrál s velkým náskokem před druhým Roelem Paulissenem (BEL, Cannondale Factory Racing) a třetím Škarnitzlem.
Závod žen vyhrála mladá Němka Mona Eiberweiser (Central Ghost Pro), z celkového prvenství se pak raduje dánská bikerka Anika Langvad.
Více informací připravujeme...

07.03.2010 - Závody - Michal Červený

Autogramiáda Paprstky na FOR BIKES

Plánujete-li cestu na letňanské výstaviště a nový veletrh FOR BIKES a ještě k tomu jste fanoušky Tomáše Paprstky, juniorského mistra světa v cyklokrosu, máme pro vás dobrou zprávu. V neděli od 14:00 můžete Tomášovi pogratulovat, kousnout do jeho světového zlata a dokonce si od něj nechat podepsat památníček. To vše na stánku značky Scott!

A v tuto chvíli si můžete prohlédnout zcela nové fotky mistra světa, které vznikly v kolínském ateliéru pana Líbala...

05.03.2010 - Závody - Jan Němec

Lisi Osl začne na Sunshine Cupu

Vítězka loňského světového poháru Lisi Osl ozdobí sou účastí závěrečný závod Sunshine Cupu na Kypru.
Na technickém okruhu mezi antickými ruinami v Amathous poblíž Limassolu čeká rakouskou bikerku první letošní závod.
"Už se na to moc těším. Ale mám trochu respekt, první závody bývají vždy těžké." nechala se slyšet Lisi, která na Kypru se svým týmem už nějakou dobu trénuje a bude se snažit vylepšit loňské páté místo.
Mezi muži bude stejná konkurence, jako na trojzávodě Afxentia Cup. S velkou šancí na celkové vítězství Sunshine Cupu bude startovat Jan Škarnitzl. Biker týmu Dimp Giant drží oranžový dres lídra se 185 body. Dvojnásobný mistr světa v maratonu Roel Paulissen na druhém místě ztrácí 25 bodů a aby se českému bikerovi vyrovnal, musel by vyhrát a Škarnitzl dojet pátý. Jasno bude až v neděli v cíli. Okruh je totiž z velké časti tvořen singletrackem, těžko se na něm předjíždí a je na něm také velké množství ostrých kamenů.

05.03.2010 - Závody - Michal Červený

Radová v novém dresu na Krokodýla

Přední česká bikerka Barbora Radová Manďáková mění dres.
Několikanásobná mistryně republiky v maratonu bude závodit v týmu Cyklotrenink.com, který vede trenér a sportovní lékař Karel Martinek.
Bára se podle svých slov i letos zaměří na dlouhé maratony, jako je mistrovství republiky na Malevil Cupu nebo Sudety. V říjnu se navíc chystá do australské buše na etapák Crocodile Trophy. Se svými předpoklady má tedy šanci být první českou bikerkou, která tento závod může vyhrát. V jejím programu nechybí ani mistrovství světa a Evropy.
Více se o přestupu dočtete v rozhovoru na webu Cyklotrenink.com

04.03.2010 - Závody - Michal Červený

Gaspi zve na 1. freeride camp 2010

Dlouhá zima tak co dělat?

Máme pro vás připravený 1. freeride bike kemp ze série Simpleride 2010 a to hned na teplém bodu Itálie. Rozehřát se po tuhé zimě můžete od 12. do 16.5 ve Finale Ligure pod dohledem vyškolených instruktorů na super upravených trailech, kterých je v okolních horách více než skútrů na hlavní cestě.

Pro začátečníky je připraveno skills centrum přímo v centru Ligure Freeride. Doprava na kopec připraveným shuttle busem. K dispozici je možnost rezervace kol a chráničových setů pro ty, kteří nemají nebo si chtějí vyzkoušet celoodpružené kolo.

Moře na dosah, nejlepší těstoviny, pizza a víno ve spojení se super freeride ježděním, co si můžeš víc přát? Více info a rezervace na www.simpleride.cz
Gaspi Team Simpleride

03.03.2010 - Závody - Jan Němec

Orbea exklusivně v Brně

První shop in shop španělské značky Orbea ve střední a východní Evropě naleznete na brněnském Cejlu v prostorách prodejny Bikezone.cz, výhradního prodejce značky pro Brno a jižní Moravu. Ve svých prostorách firma již nyní vystavuje modely Opal a Alma, na němž závodí třeba dvojnásobný olympijský vítěz Julien Absalon. Představen je zde i akční model Alma Coffee, příští týden navíc přibudou další skvosty jako Occam, Oiz nebo silniční Orca SuperRecord s výplety Campagnolo Bora v hodnotě takřka čtvrt miliónu korun. Více informací již brzy na www.bikezone.cz

02.03.2010 - Závody - Jan Němec

Další hvězda na Edge: Brian Lopes

Legendární fourcrossař Brian Lopes je dalším závodníkem, který v příští sezóně bude závodit na karbonových ráfcích Edege.
Se vstupem Edge na český trh, jsme vás přitom nedávno informovali, že k této progresivní americké značce specializující se na karbonové komponenty přešli i mistr světa ve sjezdu Steve Peat a Greg Minnaar z týmu Santa Cruz Syndicate. "Vždycky jsem chtěl být nejlepší a mít k ruce nejlepší materiál. Teď budu mít zase o dost lehčí a tužší kola, tak doufám, že se zase posunu ve svých výkonech dál." nechal se slyšet několikanásobný mistr světa ve fourcrossu, který se letos plánuje ukázat na velkých akcích ve sjezdu, dual-slalomu a také enduru.
Na svých kolech Ibis bude Lopes od značky Edge vozit karbonové ráfky zapletené na nábojích Chris King a také karbonové sedlovky, řídítka i představce. Kromě toho se bude Brian také podílet na vývoji a testování nových produktů.

02.03.2010 - Závody - Michal Červený

Štybarovo kolo vydraženo za 5000€

Cyklokrosový speciál Zdeňka Štybara Ridley X-Night byl na internetové aukci eBay vydražen za 5000 Euro, tedy asi 130 tisíc Kč.
Jak už jsme vás informovali, výtěžek z prodeje kola, na kterém Zdeněk vyhrál světový šampionát v Táboře, půjde spolu s dalšími finančními prostředky věnovanými týmem Telenet Fidea na pomoc pětiměsíční holčičce Elynn, která trpí vzácnou nemocí jater.

28.02.2010 - Závody - Michal Červený

Kulhavý dokonal hattrick

Jaroslav Kulhavý zvítězil i do třetice a suveréně tak na Kypru ovládl tříetapový závod Afxentia zařazený do kategorie UCI S1. Druhý v dnešním cross country dojel Švéd Emil Lindgren a třetí Řek Periklis Ilias.
Více informací připravujeme ...

Výsledky - 3.etapa:
1. Jaroslav Kulhavý (CZE, Rubena Birell Specialized) čas 2:06:28 hod.
2. Emil Lindgren (SWE, Giant Rabobank) + 11 sek.
3. Periklis Ilias (GRE) + 1:12 min.
4. Jan Škarnitzl (CZE, Dimp Giant) + 1:55 min.
5. Roel Paulissen (BEL, Cannondale Factory Racing) + 3:43 min.
17. Jiří Hudeček (CZE, Dimp Giant) + 11:23 min.
27. Christoph Soukup (AUT, Merida Biking Team) + 16:06 min.
31. Ivan Rybařík (CZE, Merida Biking Team) + 19:16 min.

28.02.2010 - Závody - Michal Červený

Kulhavý zvýšil svůj náskok

Maratonská část Afxentia Cupu dopadla na předních pozicích výsledkově stejně jako včerejší časovka a prohloubila časové rozdíly mezi úvodní trojící. Zvítězil Jaroslav Kulhavý a na náročných 42 kilometrech vydřel další náskok na druhého Švéda Emila Lindgrena. Před zítřejším cross country je dělí 1:05 min. Třetí pozici si jistil Jan Škarnitzl.
Další informace připravujeme ...


Výsledky - 2. etapa Afxentia
1. Jaroslav Kulhavý (CZE, Rubena Birell Specialized)
2. Emil Lindgren (SWE, Giant Rabobank)
3. Jan Škarnitzl (CZE, Dimp Giant)
4. Roel Paulissen (BEL, Cannondale Factory Racing)
5. Jiří Friedl (CZE, Merida Biking Team)

27.02.2010 - Závody - Michal Červený

Odměna 20 000,-Kč za nalezení Kony

Do prekérní situace, se dostalo vedení včera nově představeného MTB týmu Kona Cycling Point poté, co zjistilo, že s Gallery Art Factory, kde se včera konala oficiální představovačka týmu zmizelo během noci jedno z týmových kol Kona Kula Deluxe.

Pokud by jste někde zahlédli 19" Kulu Deluxe, kterou v Česku zatím nikdo na obchodě neprodává, kontaktujte prosím šéfa Kona Cycling Point týmu Libora Oplta na telefonu : 608 277 002, nebo napište mail na zac.novak@seznam.cz. Pokud vaše informace povede k navrácení kola jeho majiteli, bude vám vyplacena vypsaná odměna 20 000,- Kč.

26.02.2010 - Závody - Petr Bureš

Kulhavý vlétl do Afxentia Cupu

Jaroslav Kulhavý pokřtil nový dres týmu Rubena Birell Specialized vítězstvím, když vyhrál první etapu kyperského závodu Afxentia. Druhý dojel Švéd Emil Lindgren (Giant Rabobank) a třetí vedoucí muž Sunshine Cupu Jan Škarnitzl (Dimp Giant). Mezi ženami byla nejlepší Němka Eisabeth Brandau. Více informací připravujeme ...

Výsledky - 1. etapa Afxentia - Elite:
1. Jaroslav Kulhavý (CZE, Rubena Birell Specialized) čas 21:02 min.
2. Emil Lindgren (SWE, Giant Rabobank) + 21 sek.
3. Jan Škarnitzl (CZE, Dimp Giant) + 32 sek.
4. Maxim Gogolev (RUS) + 1:07 min.
5. Jiří Friedl (CZE, Merida Biking Team) + 1:19 min.
6. Christoph Soukup (AUT, Merida Biking Team) + 1:19 min.
17. Jiří Hudeček (CZE, Dimp Giant) + 1:52 min.
19. Ondřej Cink (CZE, Merida Biking Team) + 1:53 min.
34. Ivan Rybařík (CZE, Merida Biking Team) + 2:32 min.
74. Jan Jobánek (CZE, Merida Biking Team) + 10:05 min.

26.02.2010 - Závody - Michal Červený

Halové Cyclocross Masters ovládl Štybar

Světová cyklokrosová špička se sešla v Hasseltu, kde se jel v hale divácky vysoce atraktivní závod s názvem Cyclocross Masters. Specialitou závodu v hale je, že kvůli stísněným podmínkám závodníci startují bez kol a běží si do depa pro kolo. Hlavní závod mužů startoval až ve 20:50. Nejdříve se jela rozjížďka na 30 minut, ze které prvních 10 jezdců pak jelo finále A a druhých deset finále B. Vlastní závod skončil až před 23 hodinou....

V rozjížďce na 30 minut vyhrál Sven Nijs s nepatrným náskokem před Nielsem Albertem. Zdeněk Štybar porazil Klaase Vantornouta ve spurtu o třetí místo. Radomír Šimůnek a Martin Zlámalík se do první desítky nedostali a tak jeli finále B.

Finále A pak vyhrál Zdeněk Štybar před Nielsem Albertem a Svenem Nijsem. Tisíce lidí v hale nadšeně reagovalo na napínavou podívanou, kterou finálový závod nabídl.

Zdeněk jede v sobotu poslední závod "Erwin Bolt Uit" v Herentalsu u Erwina Verveckena, kterým se Ervin loučí s kariérou. V pondělí se pak vrací domů do Čech, kde se mimo jiné ve čtvrtek setká s příznivci na náměstí v jeho rodném Stříbře. V pátek pak letí zpět do Belgie, kde se zúčastní o víkendu akce pro fanoušky Restaurant day, který organizuje jeho belgický fan club. Potom odcestuje na dovolenou.

26.02.2010 - Závody - Jan Němec

Na Kypru pokračuje Sunshine Cup

Kyperský seriál závodů Sunshine Cup dnes pokračuje druhým dílem.
Začíná totiž třietapový závod Afxentia zařazený do kategorie S1, který v sobě snoubí MTB časovku, půlmaraton a cross country.
Přihlášeno je více než 140 závodníků včetně početné české výpravy. Ta se na tento a příští víkend rozrostla ještě o Jaroslava Kulhavého a Ondřeje Zelného z týmu Rubena Specialized. Připomeňme, že do hor Macheras, aktuálně ukrytých v černých mracích, odjíždí ve žlutém dresu lídra Jan Škarnitzl (dimp Giant), který vyhrál úvodní závod. Dnes je na programu 7,4 kilometrů dlouhá časovka. Startuje ve 14 hodin místního času a o výsledcích vás budeme samozřejmě informovat.

26.02.2010 - Závody - Michal Červený

Martin Bína zůstává v Budvaru Tábor

Cyklokrosař Martin Bína bude i nadále jezdit v červených barvách týmu CT Budvar Tábor.
Čtvrtý muž lednového mistrovství světa prozatím odmítl nabídky zahraničních týmů a podepsal se svým stávajícím celkem roční smlouvu. „S vylepšenými podmínkami jsem spokojen. Chci se v Táboře ještě víc zviditelnit, aby byla zahraniční nabídka lukrativnější,“ svěřil se Bína táborskému serveru Sedmička a zároveň hledá i nové osobní sponzory. Vítěz domácího cyklokrosového poháru Toi Toi Cup se po krátkém odpočinku začíná připravovat na další sezónu a v rámci tréninku se objeví i na závodech horských kol.

24.02.2010 - Závody - Michal Červený

Ravanel zahájil zlomenou kličkou

Francouzský biker Cédric Ravanel nezačal letošní sezónu vůbec dobře.
Podobně jako vloni česká bikerka Tereza Huříková, si totiž na tréninkovém kempu francouzského družstva zlomil při pádu klíční kost. Na své horské kolo tak teď může na 4 až 6 týdnů zapomenout. Pravidelný účastník Pražských schodů a šestý muž posledního mistrovství světa v cross country by tedy měl stihnout úvodní závod světového poháru v anglickém Dalby Forest, který se pojede na konci dubna.
"Vím, že to není nikterak vážné zranění a budu tvrdě trénovat, abych byl na první závod světového poháru na sto procent připravený." ujišťuje jedenatřicetiletý biker týmu Lapierre International a letošní sezónu vidí stále optimisticky.

23.02.2010 - Závody - Michal Červený

Na první maraton výhodněji

Česká maratonská sezóna se rozjede 10. dubna a pořadatelé jednoho z prvních závodů - 50tky Cyklorájem Podralsko právě spustili registrační systém. Na závod se zázemím v Osečné se ode dneška až do 30. března můžete přihlásit za zvýhodněné startovné a nebudete ochuzeni ani o dárek. Více informací najdete na webu závodu http://50podralsko.spinfit.cz.

23.02.2010 - Závody - Michal Červený

Stránkování

redakční systém | ISSN 1803-5744