Tajemný PROTOTYP 2009

Horká novinka jednoho amerického výrobce na rok 2009 pochází od českých designérů. Nám se podařilo sehnat čerstvé snímky prvních vzorků přímo z Taipei ...

Autor: Petr Bureš

Není mnoho Čechů, kteří se mohou chlubit tím, že designovali produkt pro světoznámou značku. Tím naprosto nejnovějším člověkem, který se do této skupiny zařadil je jistý Viktor Čičák, který společně s Esmedia dtp studiem vytvořil návrh nového sedla pro Americké WTB.

Pokud se ptáte jak je možné se k něčemu podobnému dostat, pak vám poradíme jednoduchou cestu. Buďte ve správnou chvíli na správném místě.

Viktor je člověk, který momentálně vede marketing v nově vzniklé Evropské centrále WTB, která má sídlo v České republice. Jak se říká "zlaté české ručičky" daly nejprve na papír a posléze na počítač pár skic a návrhů aby z toho nakonec vznikla první sada vzorků sedel. Amíkům se design líbil, takže se spustily přípravné práce a jak to tak vypadá, z původního "pokusu něco nakreslit" se stává reálný nový model.

Neotřelý design, několik barevných kombinací, mnoho možností "customizace" na základě speciálních přání zákazníků a v neposlední řadě i několik verzí materiálu. To jsou základní vlastnosti nového sedla, které nese název po Španělském městě Vigo, které bylo několikanásobným hostitelem závodů Světového poháru.

Spešl vychytávkou je tak zvaný rail rubber, pracovně jsem ho nazval "čudlík na nic" a jak mi Viktor potvrdil, jde opravdu jen o designerskou vychytávku s logem, která konkretně nemá žádnou funkční vlastnost, ale působí celkem hezky a zajímavě.

První vzorky přiletěly před několika dny po cyklistické výstavě v Taipei, další řada vzorků, u kterých by mělo být zohledněno několik dílčích připomínek, by měla dorazit zhruba za měsíc a po jejich odsouhlasení už nic nebrání tomu, aby se novinka mohla vesele začít nabízet jak pro OEM na montáž kol, tak na aftermarket, to jest samostatně na pulty prodejen.

V nejluxusnějším provedení by mělo Vigo snoubit karbon s titanem a kůží a oplývat hmotností pod 180g. Ačkoliv v této fázi zatím ještě není stanovena přesná cena, rozmezí, ve kterém by se měla pohybovat je cca 49-119 dolarů. Pokud vše dobře dopadne, pak se Vigo objeví na kolech a pultech prodejen společně s modelovou řadou 2009 na konci letošního roku.

Viktore gratulujeme, good job !!!

Přečteno - 11145x Tagy: tech2009
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Výstavy a veletrhyVelo Test Fest - palec nahoru
    Velo Test Fest - palec nahoru

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #2 Anna - vloženo: 06.04.2008 v 21:14:32

    Hezký - Jojo, moc hezký. Design i barvy a obzvláště "čudlík na nic" mě nadchl.

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #1 Shane - vloženo: 04.04.2008 v 08:48:06

    Moc pěkný, jen ty švy... - Taky gratuluju, černo-bílo-šedá varianta se mi moc líbí na pohled. Jen si myslím, že o šev (na poslední fotce mezi červenou "kůží" a černým "semišem" ) se budou odírat elasťáky. Podobnej přechod mám na sedle od Pell's a přesně to dělá. Nevěříte? Jedno mi na rok pujčte a otestuju ho. I zadarmo :-):-)

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744