Bratislava hostila Mistrovství Česko-Slovenska

Co politika před takřka osmnácti lety rozdělila, cyklistika spojila – v neděli 26. června se v rámci Unilever Okolobratislavy konalo neoficiální Mistrovství Česko-Slovenska v půlmaratonu.

Autor: Press news
Bratislava hostila Mistrovství Česko-Slovenska

Letošní ročník Unilever Cyklomaratontour, seriál závodů horských kol pro všechny kategorie cyklistů, je letos ryzím mezinárodním seriálem – v jeho kalendáři totiž přibyly i dva závody na Slovensku. První z nich již má Cyklomaratontour za sebou – Karlova Ves, místní část Bratislavy, přivítala již osmý podnik letošního ročníku oblíbeného seriálu.

Trasa Unilever Okolobratislavy vedla v krásném prostředí Chráněné krajinné oblasti Malé Karpaty, kde pořadatelé vyznačili šestadvacetikilometrový okruh vedoucí v lesích okolo Bratislavy. Jezdilo se i tentokrát převážně po místních širokých cestách a vytyčený okruh objeli účastníci z řad profesionálů, ambiciózních amatérů i ryzích rekreačních cyklistů dle zájmu jednou či dvakrát. Pouze na trati tvořené dvěma okruhy, která tedy měřila 52 kilometrů, se však mohli utkat poprvé v historii o tituly mistrů Česko-Slovenska v půlmaratonu.

Půlmaratonská trať Okolobratislavy nepatřila k nejjednodušším, a to především díky nemalému převýšení, jež činilo 2100 metrů - tedy ze všech závodů Unilever Cyklomaratontour 2011 suverénně nejvíce. Nejrychleji ji v čase 2:07:41 absolvoval Jan Hruška (Nissan Dolák), který tak titul mistra Česko-Slovenska přidal ke svým titulům mistra ČR v půlmaratonu i maratonu. Pro stříbro si se ztrátou tří a půl minuty přijel Tomáš Pešek (Remerx Cycling Team Kolín), bronz vybojoval jako nejlepší Slovák dne Martin Kostelničák (Greenbike Racing Team).

Mezi zástupkyněmi něžného pohlaví vládla v neděli Zuzana Pirzkallová (Remerx Cycling Team Kolín), druhé místo si připsala se ztrátou pouhých patnácti vteřin Michaela Maláriková (Ski-Bike Sportmed Bratislava). Bronz putoval opět do Čech zásluhou třetí ženy v pořadí Alžběty Havlasové (Menx-Haibike.cz).

Vítězové kategorií Unilever Okolobratislavy: Mistrovství Česko-Slovenska

Muži Elite: Jan Hruška (Nissan Dolák)
Ženy Elite: Zuzana Pirzkallová (Remerx Cycling Team Kolín)
Junioři: Milan Doležal (GT Czech Team)
Muži 19-29 let: Martin Pospíšilík (4Ever – Cyklo Bulis)
Ženy 19-29 let: Renáta Karkošková (KC Hakr Brno)
Muži 30-39 let: Robert Šimice (Hannah)
Muži 40-49 let: Jaroslav Buchtík (Šport Servis Team Bratislava)
Muži 50-59 let: Tomáš Hrubý (Gold´s Gym Bike Team)
Muži 60 a více let: Miroslav Mázl (Spartak Vrchlabí)
Muži nad 100 kg: Jozef Horka (Hannah)

Na krátké trati vypsané na jediný 26 kilometrů dlouhý okruh zvítězili David Koziel (TROB Cyklo OP) a Katarína Benčurová (Bike Team Bratislava).

V klidu a bez závodních ambicí se mohli po krásné trase v lesích Malých Karpat projet i rekreační cyklisté, a to zdarma v rámci Allianz Open jízdy. Ve spolupráci s pojišťovnou Allianz pořadatelé připravili také Allianz Cyklo Školu, v níž se děti mohly zdokonalit v technice jízdy na kole. Zázávodit si pak cyklistický potěr mohl i v Pompo Tygříkově poháru, kde byly pro děti připraveny závodní tratě v délce jednoho až čtyř kilometrů úměrně věku.

Kompletní výsledky si můžete prohlédnout na stránkách www.sport-base.cz. Více informací o celém seriálu Cyklomaratontour i závodu Unilever Okolobratislavy naleznete na stránkách www.cyklomaratontour.cz.

 

Přečteno - 11256x Tagy: český pohár cyklomaratontour 2011
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Český pohárSouboj Boroš vs. Štybar na MČR je zbožné přání, favoritem na domácí titul je táborský rodák
    Souboj Boroš vs. Štybar na MČR je zbožné přání, favoritem na domácí titul je táborský rodák
  2. Český pohárMistrovství ČR v cyklokrosu hostí Tábor, bude to generálka na MS
    Mistrovství ČR v cyklokrosu hostí Tábor, bude to generálka na MS
  3. Český pohárSP CX Val di Sole: V u23 Zemanová vítězí, Hladíková bronzová
    SP CX Val di Sole: V u23 Zemanová vítězí, Hladíková bronzová
  4. Český pohárToi Toi Cup ovládli Konwa a Zemanová, v posledním díle vítězí Jidřich a Ungerová
    Toi Toi Cup ovládli Konwa a Zemanová, v posledním díle vítězí Jidřich a Ungerová
  5. Český pohárFinále Toi Toi Cupu a MČR mládeže hostí Veselí nad Lužnicí
    Finále Toi Toi Cupu a MČR mládeže hostí Veselí nad Lužnicí
  6. Český pohárFotoreportáž - zasněžený šestý díl Toi Toi v Hlinsku
    Fotoreportáž - zasněžený šestý díl Toi Toi v Hlinsku

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #27 S.Leinweber - vloženo: 05.07.2011 v 21:56:53

    Zdravím.

    Pan Cihlář,když na podzim 1989 zakládal(dříve,než OF)občanské forum cyklistů jistě neměl v myšlenkách představu,že by cyklistika měla lidi v našich zemích rozdělovat.Naopak.Cyklisté byli ti,kteří sportovním a fér přístupem dál hájili sport a sportovní chování v době mnohem těžší než si dnes mnozí sportovci umí představit.Určitým slovem blahobyt po materiální stránce,možnosti účasti nejen na republikových,ale i zahraničních závodech zaslepily mnoha lidem oči a v honbě za úspěchem udělají cokoliv.Jedna význačná česká cyklistka mi napsala:,,V Česku se nedá závodit"Lidi tu jdou do závodů, jako do závodu s nepřítelem.Doba rozmachu české cyklistiky přinesla rozdělení její úrovně do patřičných mezí.Vývoj disciplín je odvozován od potřeb a dovedností cyklistů.Nebrante se jim.Je to potřebné k celkovému rozvoji cyklistiky.Snad jen je potřeba dodat,že je věcí svědomí a vědomí,kdy by hlavně cyklista měl vědět,do jaké kategorie patří.Všestrannost není na závadu.Jen jde o to,co si o vás pomyslí ostatní.

    Sport nesmí lidi rozdělovat.Hranice jsou jen už imaginární mapa.Vítězí sport,vždy.Až pak je tu jednotlivec.Nezapomínejme na to.S.Leinweber

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #26 Hasák - vloženo: 30.06.2011 v 15:16:07

    odpověď na fous — #23 Souhlas. Hruška je rádoby maratonec a silničář co si to plete bikování se silnicí. Je to ostuda MTB i s celým půlmaratonem

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #25 Ondry - vloženo: 30.06.2011 v 14:48:37

    odpověď na Tomáš Gladiš — #24 Amen!

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #24 Tomáš Gladiš - vloženo: 29.06.2011 v 21:11:59

    Osobně si myslím, že vůbec nejde o to, zda-li půlmaraton je či není oficiálně existující disciplína. Nechci, aby to znělo jako klišé, ale když to přitáhne lidi k aktivní cyklistice a pohybu jako součásti zdravého životního stylu, ať se tomu říká jak chce. Lepší, než aby tlousli v obýváku u balíčku chipsů a coca-coly.

    1. na tento komentář reaguje Ondry — #25
    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #23 fous - vloženo: 29.06.2011 v 20:43:15

    Hele jája - jedeš v sobotu tu příměstskou srágoru Kola pro život v Holešově? Tuším, že tomu říkají Drásal... Rádoby maratonec Hruška teda jede :-)

    1. na tento komentář reaguje Hasák — #26
    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #22 jaja - vloženo: 29.06.2011 v 19:55:05

    odpověď na Herodes — #20 Kdybys pořádně četl co píšu tak jako maraton uznávám závod nad 4 hodiny - pod 4 hodiny se nejedná o maraton - a v diskusi se neřeší co já uznávám nebo co považuju za závody ale , že příměstská srágora typu okolo ničeho není maraton

    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #21 fous - vloženo: 29.06.2011 v 19:53:47

    Jája je fajn co říká UCI v regulích o maratonu, ale ty ohnivě diskutuješ pod článkem, který o maratonu není (s vyjímkou připomenutí Hruškova titulu ze Sudet - což je ovšem podle tebe masovka). Spi sladce a nedělej si starosti s věcmi, která se tě netýkají.

    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #20 Herodes - vloženo: 29.06.2011 v 19:42:21

    To jája - prozraď nám konečně co považuješ za ty "opravdové" závody. Tvým argumentům opravdu nerozumím: odsuzuješ masovky, ale to jsou u nás i ve světě všechny "Point to point" (kromě Mistrovství světa v maratonu). Takže logicky by to měly být pohárové XC závody. Jenže ty zase nemají přes 100km...?

    1. na tento komentář reaguje jaja — #22
    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #19 jája - vloženo: 29.06.2011 v 19:29:48

    odpověď na Ondry — #16 Maraton je podle regulí UCI závod nad 4 hodiny - tak si to přeber!!! - tak pod 4 hodiny to pro mě není maraton!!! Už rozumíš proč se spousta lidí naváží do těch rádoby maratonců co ve skutečnosti žádnej maraton nejeli ?

    odpověz na tento komentář
  10. avatar
    #18 jaja - vloženo: 29.06.2011 v 19:25:22

    odpověď na Dan1 — #17 Ahoj Dane - jsem rád, že jsi inteligentní tvor a respektuješ názor druhé strany -)) jo a ještě ti řeknu jednu věc - je lepší být závodník a jezdit opravdové závody, než si na závodníka jen hrát na závodech okolo ničeho a namlouvat si jak je to super na té masovce to natřít těm stovkám hobíků s nosičema a odrazkama.

    odpověz na tento komentář
  11. avatar
    #17 Dan1 - vloženo: 29.06.2011 v 19:01:35

    A jéje - Jája, blázinec má zase vycházky...

    1. na tento komentář reaguje jaja — #18
    odpověz na tento komentář
  12. avatar
    #16 Ondry - vloženo: 29.06.2011 v 18:14:55

    odpověď na jája — #15 Strašně by mě zajímalo co tady ti zavrhovači půlmaratonů mají za job, že mají tolik času trénovat na 120km závody s 3.km převýšením, tak aby to objeli v nějakým slušným tempu. Co ty aby jezdíš aby jsi byl spokojený? Šelu? - jen 90, Drásal, to néÉ vždyť je to příměstský, Most - á promiň to je jen 67km. Takže tvoje závodní sezóna trvá jeden den kdy jsou Sudety.

    1. na tento komentář reaguje jája — #19
    odpověz na tento komentář
  13. avatar
    #15 jája - vloženo: 29.06.2011 v 15:28:10

    Příměstské srágory typu Kolo o život a okolo něčeho si neprávem říkají maratony a hrozně mě to irituje, protože jinde na světě neexistuje disciplína zvaná půlmaraton . Buď jsem maratonec a jezdím 100,120 km a když to neobjedu tak si přece nevymyslím něco co neexistuje - ať si hobíci jezdí co se jim líbí, ale mělo by se to nazývat správnými jmény ....a ještě poznámka horské kolo je odvozeno od slova horské a nikoli příměstské - tak by závody měli být vedeny v kopcích v technickém terénu a ne po širokých šotolinách - fuj styďte se...

    1. na tento komentář reaguje Ondry — #16
    odpověz na tento komentář
  14. avatar
    #14 Kurri22 - vloženo: 29.06.2011 v 14:42:11

    odpověď na kkt — #13 A nejel náhodou loni Salzkammergut? Tuším, že byl 2.

    Ale nechápu, co vás štve na tom, že jezdí hlavně u nás. Má rodinu, asi se mu už nechce někam cestovat. A vůbec, je to jeho věc, ne?

    odpověz na tento komentář
  15. avatar
    #13 kkt - vloženo: 29.06.2011 v 14:27:37

    PS. neni elita jako elita a propo neviděl jsem ho v zahraničí na žádným maratonu ani etapových maratonech a to to jezdí víc noname jezdci a je jim víc než jemu a dávají to, ale on má asi strach že by tam dostal moc velkou drdu a radši si mastí triko na půlmaratonech v ČR.

    1. na tento komentář reaguje Kurri22 — #14
    odpověz na tento komentář
  16. avatar
    #12 kkt - vloženo: 29.06.2011 v 14:26:29

    Tak jestli je Hruška tak dobrej proč jezdí neexistující disciplinu a honí se po půlmaratonech, když i ženský jezdí maratony. Sorry neuznávam půlmaraton a už vůbec ne to že to dává silničář.

    odpověz na tento komentář
  17. avatar
    #11 vlha - vloženo: 28.06.2011 v 22:36:58

    Jak je možné nazývat závodem porovnávání neporovnatelného? Copak má někdo z hobíků (kteří obrážejí závody tohoto typu) možnost trénovat 40 hodin týdně? Platí jim někdo startovné, vybavení, tréninkové kempy?

    K porovnání s Řepkou - cyklistika je individualistický sport, proto se mezi ckylisty snad nevyskytuje tolik dutohlavů, kteří by povykovali na stadionech a opěvovali něčí tretry. To, že se profíci vyskytují na závodech amatérů je vizitkou jejich sponzorů a jejich vlastní soudnosti. Připadá mi to, jako kdyby člověk na karbonovém speciálu chtěl závodit s klukama, co jezdí na skládačkách do práce - samozřejmě to jde, klukům se asi bude líbit karbon, karbon asi bude i rychlejší, ale jde to porovnávat?

    A k srdcařství česko-slovenského mistra? Nandrolon u cyklisty je podle mého to samé, jako diplom z právnické fakulty v Plzni. Tedy - nikdo nemůže zpochybňovat výsledky, ale ta cesta za jejich dosažením ...

    http://sportsillustrated.cnn.com/olympics/newswire/2000/09/21/702265144234_afp/

    odpověz na tento komentář
  18. avatar
    #10 BST - vloženo: 28.06.2011 v 21:43:21

    Tak na téma Hanes.

    A co kdyby jste ty jeho účasti na bike akcích brali jako možnost si zazávodit s těmi nejlepšími. Vždyť je to stejné jako kdyby amatérský fotbalista z horní dolní měl možnost hrát s Řepkou. A koneckonců kdyby nejel Hanes, tak pojedou další profici....

    odpověz na tento komentář
  19. avatar
    #9 rejpal - vloženo: 28.06.2011 v 18:59:48

    Srdcař... nebo Fuentesovo dítko????. Sorry, jdu blít....

    odpověz na tento komentář
  20. avatar
    #8 tmax - vloženo: 28.06.2011 v 17:47:25

    odpověď na Kurri22 — #6 Reálne prevýšenie "dlhej" trate bolo o 200-300 m menej. Aspoň podľa Garminu Edge 500.

    odpověz na tento komentář
  21. avatar
    #7 Babec - vloženo: 28.06.2011 v 16:57:44

    NĚKTEŘÍ jste opravdu asi jiní, Honza Hruška je jeden z našich nejlepších cyklistů v historii a kdo žvatlá blbosti ať si jede do zahraničí pro nářez někdo, kdo má doma růžový dres z Gira, etapové vevříny z Vuelty apod., je mentálně někde níže.

    A to, že bývalý silničář, který má na vrcholový sport už pozdní věk, který po ukončení kariéry jen tak zkusil biky a tady zařezává profesionální, mladší BIKERY specializující se na maraton a nejen ty, to něco znamená, kdo jiný tohle dokázal? Hrušká má můj obdiv a respekt!

    odpověz na tento komentář
  22. avatar
    #6 Kurri22 - vloženo: 28.06.2011 v 14:59:41

    No, 2100 metrů převýšení? To snad u nás žádná tak krátká trať nemá. To už je slušný masakr. Ale nepamatuju si, že by kolem Bratislavy byly nějaké podstatné kopce.

    1. na tento komentář reaguje tmax — #8
    odpověz na tento komentář
  23. avatar
    #5 Mira - vloženo: 28.06.2011 v 14:57:59

    odpověď na Lojza — #3 Myslíš, že Hruška to jezdí proto, aby si dělal jméno? To snad ne....bývalej elitní cyklista tohle nemá zapotřebí. Prostě jezdí, že ho to baví.....je to srdcař!

    odpověz na tento komentář
  24. avatar
    #4 bosmilan - vloženo: 28.06.2011 v 14:31:35

    já nevím co je špatného na tom že Hruška jezdí závody které jsou pro širokou veřejnost a navíc když jezdí v kategorii Elite která je v tomto seriálu vypsána

    odpověz na tento komentář
  25. avatar
    #3 Lojza - vloženo: 28.06.2011 v 14:25:13

    Hrušku uznávám jako někdejšího špičkového závodníka, ale je jen na něm, jestli mu příjde důstojné si na konci kariéry dělat jméno na takových závodech jako je neoficiální mistrovství republiky v neexistující disciplíně. Za chvilku budou jezdit v dresu mistra republiky uplně všichni, chybí tomu už jen kategorie podle rodných čísel.

    1. na tento komentář reaguje Mira — #5
    odpověz na tento komentář
  26. avatar
    #2 Ondry - vloženo: 28.06.2011 v 13:59:50

    odpověď na kkt — #1 Trošku jsi zapomněl, stejně jako mnozí, že Hruška za hranicema, jak ty říkáš, jezdil dlouho a to ze světovou špičkou a protože je srdcem závodník, tak po profíkách neodešel do ,,důchodu" místo toho téměř na konci kariéry začal s hodně rozdílnou disciplínou...hamba ti, že soudíš druhé. A kdo si myslí, že je to jinak, tak ať mě ukamenuje.

    odpověz na tento komentář
  27. avatar
    #1 kkt - vloženo: 28.06.2011 v 12:33:48

    Tvl Hruška by se měl někam vypařit a nedokazovat si jak je dobrej v čechách na amatérech a vyrazit za hranice si pro pořádnej nářez na maratonech co jsou maratonama a ne okruhama pro širokou veřejnost....hamba ti hruško

    1. na tento komentář reaguje Ondry — #2
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744