Cannondale 2024: přehled nabídky

Na jaké novinky od známé americké značky se můžete dříve nebo později těšit a jaké modely s námi naopak ještě nějakou dobu vydrží?

Autor: Petr Bureš
Foto: Petr Bureš
Cannondale 2024: přehled nabídky

Cannondale se podobně jako většina dalších značek nyní potýká s velice turbulentními roky, kdy nejprve nestíhal dodávat žádané modely, aby posléze musel revidovat přestřelené objednávky a následně naskladnil část sortimentu, ze kterého jsou nyní "ležáky", zatímco na jiné modely se stále čeká. To by se v tom čert vyznal. Jak z toho ven?

Recept Cannondalu je podobný jako u většiny dalších značek, které se potýkají s obdobným scénářem. Pokud možno konsolidovat sortiment a alespoň z části modelů udělat "víceročáky", u kterých se nebude meziročně nic měnit, maximálně přibude nová barva rámu.

Dalším, pro zákazníky velice zajímavým trendem, je pak oficiální zlevnění prakticky celého sortimentu, které má na svědomí nejenom tržní prostředí a aktuální přesycení trhu, ale v neposlední řadě také výrazné snížení nákladů na dopravu, které umožňuje v tomto ohledu návrat prakticky k předcovidové úrovni.

Když se podíváte na katalog Cannondale, více přehledný, co se týká horských kol, snad nikdy nebyl. Většina modelů pak navíc rozhodně nepatří do starého železa, a to ani co se týká aktuálně nejstaršího modelu Scalpel, který mimochodem letos opakovaně bodoval v rámci světového poháru XCO, a to především díky Moně Mitterwallner.

Tři Scalpely

Závodní ambice na nejvyšší úrovni, karbonové rámy a špičkové specifikace, to všechno je typické jak pro odpružené, tak hardtail modely Scalpelu, který je momentálně nabízený buď na pevném rámu, nebo ve dvou zdvihových verzích jako full.

Zatímco Scalpel HT patří stále ještě téměř mezi novinky, jeho celoodpružený sourozenec už pomalu vyhlíží čtvrtý křížek. Přesto zatím Cannondale žádné informace, které by potvrdily brzké uvedení nového modelu, nevydal, takže se musíme spokojit s aktuálními specifikacemi, barvami, lepšími cenami a pro fajnšmekry alespoň libůstkou v podobě verze špičkového Scalpelu LAB71.

Trail & Habit

Univerzální trailové modely u Cannondale najdete jak pod označením Trail, tak pod označením Habit. Zatímco pod jménem Trail najdete dostupnější hardtail modely hliníkových biků, určených jak pro muže, tak ženy, Habit se nám hezky rozrůstá.

Oním novým přírůstkem je pevný hliníkový model, který ovšem dostal na rozdíl od modelu Trail čistokrevnou trailovou, možná až téměř enduro geometrii a kromě ní i vidlice se 130mm zdvihem.

Celoodpružený trailový Habit je pak podobně jako Scalpel nabízený ve dvou zdvihových úrovních, a to buď v základu jako Habit (140/130 mm), nebo jako více do endura mířící Habit LT (150/140 mm). Vybírat můžete jak z hliníkových, tak karbonových rámů.

Oba Habity byly představeny letos v létě, a tak se není čemu divit, že pokračují i do příští sezony bez větších změn.

Jekyll

Enduro Jekyll s high pivotem zůstává stále bikem s nejvyšším zdvihem v nabídce Cannondale. Po dvou letech přichází s novými barvami a specifikacemi, ale jinak se nic zásadního ani zde nemění, kromě již zmiňovaného mírného cenového poklesu.

Gravel s Topstone bonusy

Podíváme-li se na kategorii stále populárnějších gravelů, tak v ní Cannondale již druhým rokem boduje svou druhou generací štěrkoletu Topstone. Ten pokračuje jak v hliníkovém, tak karbonovém provedení, a pokud jste si dosud v koutku duše mysleli na karbonovou verzi s Lefty Oliver odpruženou vidlicí, není vhodnější doba, protože ji aktuálně Cannondale nabízí za opravdu zajímavé akční ceny.

Také zde platí, že některé barvy a specifikace pokračují, zatímco některé jsou mírně inovovány. Nejdostupnější hliníkové modely pak sázejí na Microshift, vyšší výbavy pak na Shimano či Sram. A nově jsou doplněny také jednoplacky s dostupným elektronickým Apexem.

Pokud patříte mezi fajnšmekry, pak tu pro vás Cannondale má nově možnost postavit si svého Topstona na zakázku díky nabídce samotného rámu v programu LAB71.

Ebiky vesměs pokračují ve stávajícím provedení, nicméně Cannondale bude představovat v relativně blízké budoucnosti zajímavé novinky, které si určitě nenecháme ujít. Zajímavým počinem je špičková specifikace postavená na rámu Mottera Neo LAB71.

Aktuální nabídku modelů, včetně konkrétních cen, najdete na stránkách českého zastoupení www.cannondalebikes.cz, kde by se postupně měly objevit i nově příchozí modely MY24.

Pokračovat na: Fotogalerie

Seznam stránek článku:

  1. Cannondale 2024: přehled nabídky
  2. Fotogalerie
Přečteno - 15069x Tagy: cannondale my2024
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Testy - RecenzeTEST: Ocel, nebo hliník - 2x Qayron One.Dr
    TEST: Ocel, nebo hliník - 2x Qayron One.Dr
  2. Tech newsRock Shox Flight Attendant Trail - chytré odpružení expanduje
    Rock Shox Flight Attendant Trail - chytré odpružení expanduje
  3. TechnikaFotogalerie: Kellys Theos R50
    Fotogalerie: Kellys Theos R50
  4. Tech newsRondo přichází s revolučním gravelem Ruut
    Rondo přichází s revolučním gravelem Ruut
  5. Testy - RecenzeTEST: Kellys Theos R50
    TEST: Kellys Theos R50
  6. TechnikaFotogalerie: Javax Freed Reynolds
    Fotogalerie: Javax Freed Reynolds

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #2 smarleldd - vloženo: 17.10.2023 v 17:50:00

    komentář byl smazán

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #1 smarleldd - vloženo: 17.10.2023 v 17:49:19

    that was epic

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744