Česká spořitelna Accolade výrazně obnovila tým

Ze silného kvarteta Kulhavý, Ulman, Višňovský a Rauchfuss zbyl jen posledně jmenovaný. Tým vstupuje do své 30. sezony s novými tvářemi...

Autor: Jan Němec
Česká spořitelna Accolade výrazně obnovila tým

 

Do své jubilejní 30. závodní sezony vstupuje "tovární" tým bankovního domu Česká spořitelna, tentokrát ve výrazně pozměněném složení než v minulých letech. Česká spořitelna Accolade omládl a pro rok 2023 má status UCI Team. 

"Máme ambice absolvovat evropskou část světového poháru v maratonu, když se bude dařit, tak bychom jeli i na finále do USA," prozrazuje manažer Radim Kořínek, kterého těší zavedení bikového svěťáku s premiérou v Novém Městě na Moravě. "Jarní část strávíme závody ve Španělsku, prvním závodem poblíž Zaragozy, ale cílíme zejména na etapový závod Volcat v dubnu," říká Kořínek a připomíná velmi brzký termín letošního mistrovství ČR v maratonu. "Letos je mistrák už 30. dubna a to musíme být skvěle připravení, obhajujeme týmový triumf Járy Kulhavýho a také bychom chtěli urvat titul mezi ženami," přibližuje plány na první část sezony Radim.

Právě v jenom z nováčků - Karle Štěpánové - vidí Radim velký potenciál. "Karla pomalu prochází transformací na maratonce, má dobrý motor a dlouhé závody by jí mohly sedět víc než cross country. Už v roce 2020 to ukázala na mistráku na Dolní Moravě." 

Zcela novou tváří v sestavě je Jaromír Skála, jenž za pár dnů oslaví své pětadvacátiny. Dlouholetý člen vimperského celku Rouvy Specialized se v posledním roce věnoval nejen XCO, ale i maratonům. "Míra dodělává VŠE, chce ale věnovat čas i kolu, takže se těším, že něco ukáže, pro mě je to takový černý kůň," říká Radim.

Dalším nováčkem je Marek Bartůněk, jenž se v modrém dresu týmu Česká spořitelna Accolade objevil už vloni, letos je ale součástí "áčka". Podle Radima Kořínka by čerstvý pětadvacátník může jen překvapit, nemá sice dlouhou historii ale vloni ukázal, že je na tom dobře a umí zajet. 

 

Po odchodu Jaroslava Kulhavého, Matouše Ulmana a Tomáše Višňovského zůstal ze silného kvarteta jen 32letý Marek Rauchfuss. "Ráfek bude lídrem týmu, je to zkušený matador, který umí zajet jak maraton, tak cross country," chválí Radim Kořínek Ráfka, jenž v dresu Česká spořitelna Accolade už závodní sezonu 2023 zahájil uplynulý víkend na ME v zimním triatlonu v Andoře, kdy vybojoval stříbro.  

Radim Kořínek též na plný úvazek angažoval bývalého silničáře Tomáše Bucháčka do role svého zástupce. 

"Týmová obměna je risk, ale já věřím, že se nám bude dařit. Máme pestrý program závodů v zahraničí i doma. Závoďáci už absolvovali jedno soustředění na Malorce a jedno ve Špindlu na skialpech. Teď jsou na Kanárech, odkud se rovnou přesunují do Španělska na soustředění a první závody," uzavírá Kořínek. 

 

 

Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyPrima Cup 2024 se rozjel v Hradci, na start se postavilo téměř 1000 bikerů
    Prima Cup 2024 se rozjel v Hradci, na start se postavilo téměř 1000 bikerů
  2. Ostatní závodyČeská spořitelna zahájila sezónu ve Španělsku
    Česká spořitelna zahájila sezónu ve Španělsku
  3. Český pohárZávěrečný díl Prima Cupu hostil Mikulov, Rauchfuss a Vojta vítězí
    Závěrečný díl Prima Cupu hostil Mikulov, Rauchfuss a Vojta vítězí
  4. Ostatní závodyMarek Rauchfuss počtvrté nejrychlejší na Gočárových schodech
    Marek Rauchfuss počtvrté nejrychlejší na Gočárových schodech
  5. Český pohárVíkendový souhrn: ČP XCM, Enduro série, MČR XCE, MČR urban DH, Chachar, Lawi Tour
    Víkendový souhrn: ČP XCM, Enduro série, MČR XCE, MČR urban DH, Chachar, Lawi Tour
  6. Mistrovství světaSvětový šampionát v maratonu se jede v neděli, na startu 6 Čechů
    Světový šampionát v maratonu se jede v neděli, na startu 6 Čechů

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #1 Hazoš - vloženo: 31.01.2023 v 11:08:34

    Skvělý quarteto!

    Ať jim to líta :)

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744