Jiří Křivánek: na Crocodile Trophy se vrátím!

Znojemský biker Jiří Křivánek navázal na letošní Crocodile Trophy na úspěchy svých krajanů Ondřeje Fojtíka a Ivana Rybaříka a obsadil 3. místo v celkovém pořadí.

Autor: Tomáš Gladiš
Jiří Křivánek: na Crocodile Trophy se vrátím!

Do Austrálie se letos přihlásili k devatenáctému ročníku Crocodile Trophy, etapového závodu horských kol z Cairns do Cooktownu, tři Češi. Jan Fojtík své ambice nenaplnil a závod zabalil pro bolesti zad již ve druhé etapě. Naopak svým třetím místem v celkové klasifikaci mnohé překvapil Jiří Křivánek, který stejně jako třetí český biker Radim Novotný, startoval v barvách znojemského hotelu Prestige.

Brzy osmadvacetiletý Jiří Křivánek se na třetí místo průběžného pořadí posunul již ve třetí etapě. Pětkrát obsadil třetí místo v jednotlivých etapách, jednou dokonce sahal po etapovém vítězství. Vyslyšeli jsme vyřčená přání vás, čtenářů MTBS.cz, v diskuzích pod články z Crocodile Trophy, a domluvili se s pro mnohé z vás dosud neznámým Jiřím Křivánkem na rozhovoru, v němž vám o Crocodile Trophy i sobě prozradí něco více...

http://mtbs.cz/media/2013/10/28/X-20131028095211311.jpg

Jirko, po dlouhé cestě jsi doma teprve pár hodin: jaké jsou bezprostřední dojmy z Austrálie?
Dojmy jsou jen pozitivní!

Máš za sebou 900 kilometrů v tropických teplotách. Není pro tebe podzimní české počasí moc velkým skokem?
Tropické teploty tam sice byly, ale to počasí tu není úplně strašné jak jsem očekával. Hned po dojetí poslední etapy jsem ukončil sezonu a mám teď 14 dní volno, takže se s tím rozdílem snad rychle srovnám.

Kdy jsi poprvé začal vážně uvažovat o účasti v Crocodile Trophy?
Už před dvěma lety to pro mě byla výzva a letos jsem přípravě na tento závod obětoval celou sezonu.

Sledoval jsi výkony Čechů na tomto závodě v předchozích letech?
Ano. Sledoval jsem výkony Ondřeje Fojtíka i Ivana Rybaříka. Byla to motivace.

Tobě se třetím místem povedlo na jejich úspěchy navázat. Ondřej Fojtík tu byl třikrát druhý a jednou vyhrál, Ivan Rybařík tu zvítězil vloni. Čekal jsi, že se ti povede až takto dobře?
Opravdu jsem se na Crocodile Trophy tvrdě připravoval celý rok a tušil jsem, že se mi jako bývalému silničáři bude dařit více na takovém etapáku než na jednorázových závodech. Ale je fakt, že za cíl jsem si dal být do pětky.

Trénoval jsi na závod nějak speciálně?
Trénovali jsme společně s Karlem Martínkem trošku jinak než obvykle. Zaměřili jsme se spíše na vytrvalost, trávil jsem spoustu těžkých soustředění v horách. Nebylo to jen tak, stojí za tím hodiny odříkání a dřiny.

Udělal bys v přípravě něco jinak po letošní zkušenosti?
Ne, všechno klaplo na výbornou. Jsem spokojený.

Ty jsi do Austrálie vyrazil s Radimem Novotným, který startoval ve stejném dresu jako ty. S jakými ambicemi tam odjížděl on?
Ano, Radim je jeden z mých sponzorů a díky němu jsem také tento závod jel, proto jsme jeli ve stejném dresu. Pro Radima toto byla první sezóna a jeho cílem bylo ten závod vůbec dokončit. To se mu povedlo a navíc skončil čtvrtý v kategorii, což v jeho případe nikdo neočekával. A asi ani on sám.

Další český biker Jan Fojtík, který byl pořadateli pasován do role jednoho z hlavních favoritů, odstoupil už ve druhé etapě…
Ano, to je velká škoda. Mohli jsme si vzájemně určitě dost pomoct. Honza měl letos výbornou sezonu a je škoda, ze zrovna na tomto závodě se projevily jeho problémy ze zády.

Několikrát jsi dojel v etapě třetí. Bylo reálné dosáhnout na ten bumerang, který získává vítěz etapy nebo ta třetí místa byla tvým maximem?
Ano, třetí jsem dojel pětkrát. Vítězství jsem měl na dosah třeba ve čtvrté etapě, když jsem ještě 200 metrů před cílem jel z první pozice. Ale byl jsem moc rychlý, nevešel se do poslední zatáčky a zase jsem skončil třetí. Ty ostatní etapy jsem si hlídal už jen svoji třetí pozici v průběžném pořadí.

Můžeš prozradit jak je účast v Crocodile Trophy finančně náročná? Pokud by tě někdo ze čtenářů chtěl napodobit a vyrazit do Austrálie taky?
Tento závod vyjde se vším všudy na asi sto tisíc korun.

Platil sis vše ze svého nebo jsi sehnal nějaké sponzory?
Všechno pokryli sponzoři, kterým za to děkuji!

Ty jsi pro Crocodile Trophy zvolil celoodpružené kolo. Proč?
Celoodpružené kolo jsem zvolil z důvodu komfortu. V technických pasážích mně hodně pomáhá. Jezdil jsem na fullu od Meridy ostatně celou sezonu a nanejvýš mi to vyhovovalo.

Zažil jsi během těch devíti etap nějaký krizový den, defekty, technické nebo jiné problémy?
Ano, při časovce v sedmé etapě se mi už na druhém kilometru blokla záda. Myslel jsem, že těch 35 kilometrů do cíle už nedojedu! Každý metr a každé otočení klikou jako kdyby mi někdo bodl nůž do zad. Bylo to pro mě nejhorší místo závodu.

Kdy se ti naopak jelo nejlépe?
Ve čtvrté etapě. Škoda, že to na ten bumerang nevyšlo.

Mark Frendo vykročil za vítězstvím už od první etapy. Měl opravdu tak navrch jak to vypadalo podle výsledků nebo měl i on slabší chvilky? Bylo vůbec možné ho ohrozit?
Mark Frendo se na tento závod hodně chystal a přijel v top formě. První tři etapy útočil a potom už si to jen hlídal.

S Markem Frendem i Cory Wallacem jsi během etap trávil hodně času, většinou se rozhodovalo mezi vámi třemi. Měli jste čas se po etapách pobavit, spřátelit se? Nebo mezi vámi panovala nějaká rivalita?
Ano, to je pravda, s oběma jsem trávil dost času. Mark i Cory jsou přátelští a žádná rivalita mezi námi nebyla. S oběma jsem vycházel výborně.

Na co z Crocodile Trophy budeš nejraději vzpomínat? Čím se ti zapsala navždy do paměti?
Na Radima Novotného a jeho boj na cestě do cíle (smích).

Co je podle tebe největším specifikem Crocodile Trophy?
Že je to v Austrálii, na druhém konci světa. Jsou tam různá exotická zvířata – hadi, pavouci, krokodýli. Ale při všem tom vypětí a námaze ale naštěstí člověk nestíhá vnímat strach z nich.

Žiješ na jižní Moravě. Kam jezdíš trénovat nejraději? Kde tě můžeme často potkat?
Bydlím ve Znojmě a 90 % tréninků jezdím do Rakouska. Mám to jen sedm kilometrů na hranice. Dají se tam najít různé druhy terénu, jak roviny tak dlouhé kopce, a hlavně jsou tam ohleduplní řidiči a pěkné silnice.

Dovol mi i jednu otázku na tělo: v diskuzi na našem serveru MTBS.cz čtenáři psali o tvém pozitivním dopingovém testu před dvěma lety. Můžeš k tomu něco říct?
Ano, před dvěma lety jsem byl pozitivně testován na účinnou látku z léku jménem spiropent. Je to lék na nachlazení a mimo jiné tento lék napsal doktor našemu synovi když mu byly dva roky a měl rýmu. To jen pro představu, o jaký „strašný“ dopingový prohřešek jde. Dostal jsem za to dva roky a bohužel v tomto sportu se rozdíl mezi malým množstvím, co se používá na nachlazení jako lék, nebo velkým množstvím, co slouží jako doping, nerozlišuje. Nejsem příznivcem dopingu, byla to má vina, že jsem si to pořádně nezjistil. Ale svůj trest za toto jsem si odpykal a jdu dál.

Čtenářům MTBS vrtá hlavou ještě jedna věc. Píšeš na svých stránkách, že jsi profesionální cyklista. Opravdu se cyklistikou živíš?
Píšu na mých stránkach, že jsem profesionální cyklista, protože dostávám od sponzorů peníze. Ale mimo jiné i tak chodím do práce, pracuji jako vedoucí prodejny CykloPoint na Hatích. A k tomu pořádám cyklistické závody - letos jsem chystal první ročník Excalibur City MTB Marathon, který v příštích letech určitě bude pokračovat.

Co patří mezi tvé největší úspěchy kromě aktuálního výsledku na Crocodile Trophy?
Na horském kole nic velkého, dvakrát jsem byl první ve své kategorii na Znovín Cupu. A na silnici jsem byl několikrát v top 5 na českém poháru v top 10 na některých UCI závodech.

Sezona ti nyní skončila, s jakými cíli půjdeš do té příští?
Chtěl bych jet etapový závod Tour de Mongolia. Celkově se zaměříme spíše na těžší závody, spíše etapové.

Máš v plánu se na Crocodile Trophy vrátit?
Ano, určitě bych chtěl. Ten závod mi učaroval.

Díky za rozhovor!

 

Čtení o Crocodile Trophy 2013 na MTBS.cz

 

Foto: Kenneth Lorentsen & Regina Stanger/Crocodile Trophy a archiv Jiřího Křivánka

Přečteno - 20928x Tagy: crocodile trophy 2013
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyCrocodile Trophy 2013 startuje. Přilákala bikery z 15 zemí
    Crocodile Trophy 2013 startuje. Přilákala bikery z 15 zemí

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #30 josef1 - vloženo: 03.11.2013 v 11:43:26

    no ale pokud vím, tak na kapačkách není nic zakázaného, záleží co je vnich obsaženo.Pokud takto podává někdo Glukozu a má nato finance, je to jeho věc...ovšem je samozřejmě ošemetné podané množství, protože pří větším množství to zředí krev a muže to ovlivnit dopingovou zkoušku....a ty víš co si tak do těla dával, nevíš.....

    1. na tento komentář reaguje čumil — #31
    2. na tento komentář reaguje Jar-mil — #32
    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #29 čumil - vloženo: 03.11.2013 v 11:01:39

    odpověď na josef1 — #28 Pozitivní dopingovej nález byl co?

    Jirku znám osobně a to co tu píšu potvrdí 50% silničního pelotonu ročníků 83-85. Historky o bublinách v kapačkách kolují v pelotonu dodnes.

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #28 josef1 - vloženo: 03.11.2013 v 08:52:54

    odpověď na čumil — #21 Neznám ho osobně, ale i kdyby, tak mi nepřísluší tady kydat hnůj - zase česká vlastnost. nikdy nemůžeš řict celou pravdu když nejsi on, jen si virtuálně spojuješ některé věci a oni z toho vypadnout takové "bomby" pro Blesk. od toho jsou tu instituce které mají testovat a vyhodnocovat - tak se obrat tam(na podnety oni reagují) a oni vysledky zveřejní, ale takhle jen plácáš vodu. Ikdyž věřím že když bude čistej, tak budeš stějně kydat že dobře zamaskoval,že je podplatil, jen aby sis obhájil svůj názor. Sudte radši sami sebe.

    1. na tento komentář reaguje čumil — #29
    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #27 čumil - vloženo: 02.11.2013 v 22:00:47

    odpověď na bedrich — #26 Na vodu, chléb a sůl úplně ne ale v rámci běžných možností ano,,,, možností od Jirky bylo ale fakt sem nechtěl před závodem řešit, 3hod před toto, hodinu před toto, po startu toto a pak po hodině toto.....

    Nikdo to ale u něj neřešil, protože nevyhrával. Každej jen čekal, jaké oblečení na závody doveze :-D

    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #26 bedrich - vloženo: 02.11.2013 v 20:23:30

    odpověď na čumil — #23 to se do toho jeste dostanes, nejakej zavod v australii s takovou minulosti pred par lety, ne?

    ta minulost doufam probehla jen chleba voda a pri krecich trosku soli.

    1. na tento komentář reaguje čumil — #27
    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #25 lajbor - vloženo: 02.11.2013 v 20:21:47

    odpověď na čumil — #23 Tak kde bylo těch 50 lepších než Jirka???? Nemaj v říjnu formu ?? Nemaj sponzora?? Nemaj čas a chuť?? Je jednoduchý někoho soudit po boji, to je každej českej čumil generál, ale určitě, až za rok mrknu na startovku Croc.trophy, tak jméno schovaný za přezdívkou "ČUMIL" tam nebude a kdyby bylo, tak ve výsledkovce už určitě ne. Proč nejeli Ondřej s Ivanem a 48 dalších?? Třeba by dopadli jako český favorit Jan F. a hned by měli 100litrů v pytli a DNF za jménem.

    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #24 josef 2 - vloženo: 02.11.2013 v 19:52:00

    odpověď na čumil — #23 čumile ty seš opravdu dobrej kret... víš co rači nezáviď někomu kdo na to má jirka možná v minulosti nebyl uplně tak čistej ( hodně sportovců si tím prošlo) ale tet je čistej a má super kondici znám ho už hodně hodně dlouho a že ty ses už v háji tak se s tím se smiř a nezáviď !!!!

    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #23 čumil - vloženo: 02.11.2013 v 19:33:16

    odpověď na bedrich — #22 Já už ne,,, před pár lety ano,,,,, Není problém sehnat kohokoli a nebudem mluvit o profíkách.... Bude na startu i Jirka,,, udělá se jediný namátkový test v průběhu závodu a uvidíš, že ten kdokoli se ujme šance "stejně nebo i líp".

    1. na tento komentář reaguje josef 2 — #24
    2. na tento komentář reaguje lajbor — #25
    3. na tento komentář reaguje bedrich — #26
    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #22 bedrich - vloženo: 02.11.2013 v 19:02:09

    odpověď na čumil — #21 co to jako ma byt, kapacky a sype, vy uz jste se fakt zblaznili, jjestlize patris mezi tech 50 co zajede v australii lip tak me posli cislo uctu ja ti penize poslu, jestli budes horsi jak 3. das me 2x tolik zpet. ani me nemusis lezt do riti.

    jestli chces davat ruku do ohne tak ji dej na to ze neco bral a mas to, bacha aby sis mel pak cim vytrit tu rit :-)

    1. na tento komentář reaguje čumil — #23
    odpověz na tento komentář
  10. avatar
    #21 čumil - vloženo: 02.11.2013 v 18:00:03

    Myslím, že kdo opravdu osobně zná Jirku, tak ví jak sype, jak od dával kapačky a valil stále,,,, kdyby byl na dopingu o rok dřív nebo o měsíc později, byl by opět pozitivní. I ted, kdyby ho vzali na odběr, tak by se tutově něco našlo,,,, není to závist( své zdraví mám rád ) a ti co ho tu obhajují, tak se zeptám, znáte Jirku pořádně? Byli jste s ním někdy na soustředění čí závodech? Dáte za něj ruku do ohně? Našel člověk,a co mu zaplatil výlet do Austrálie,,,, V ČR je minimálně 50kluků, co by tam zajelo stejně ne li líp a s čistým štítem.... Jen ne každej má žaludek na to by lezl do něčí řitě :-)

    1. na tento komentář reaguje bedrich — #22
    2. na tento komentář reaguje josef1 — #28
    odpověz na tento komentář
  11. avatar
    #20 peteke - vloženo: 02.11.2013 v 17:46:53

    pěkný výsledek..jo a těmi zamindrákovanýma,kteří přesně ví kde je jaká konkurence a jak snadno by si s ní určitě oni poradili,protože oni jsou u klávesnice pořádní bouráci,se nenech otrávit..normální člověk si nad jejich příspěvky řekne,kde se pořád taková paka berou

    odpověz na tento komentář
  12. avatar
    #19 josef1 - vloženo: 02.11.2013 v 17:04:38

    odpověď na josef1 — #18 sorry za 3násobné vložení, blbne mi net

    odpověz na tento komentář
  13. avatar
    #18 josef1 - vloženo: 02.11.2013 v 17:02:14

    odpověď na heduš — #9 Ano, budu obdivovat jeho výsledek, protože ho zajel nyní a žádné extempore snad s dopingem nemá,ale toto je o svědomí dotyčného. Ale prostě jeden škraloup a národ by ho nejraději zlinčoval,ihned opovrhoval - ty jo, já za mlada udělal tolik chyb,ale důležité, že člověk nikomu neublížil :) a ohledně toho trestu, to si snad myslíte, že celý dva roky bude sedět jen na prdeli či jen trénovat, všichni ví, že pokud chcete být uspěšný, musíte mít závodní rytmus, který musí být mimo CSC a to jsou hnojáky - druhá věc je ta, že pokud se dostane na bednu neměl by být ocenován, ale to je o pořadateli. prostě bez závodů to nejde.já třeba měl nehodu kde to odnesli dva obratle, půl roku uplně bez pohybu,kolo cca po roce a bohužel už nikdy(ikdyž jsem jezdil i víc než předtím) jsem se na původní výkonnost která byla postupně 5let vypracovávána jsem se už nedostal a ani nedostanu :-(.

    1. na tento komentář reaguje josef1 — #19
    odpověz na tento komentář
  14. avatar
    #17 josef1 - vloženo: 02.11.2013 v 17:00:59

    odpověď na heduš — #9 Ano, budu obdivovat jeho výsledek, protože ho zajel nyní a žádné extempore snad s dopingem nemá,ale toto je o svědomí dotyčného. Ale prostě jeden škraloup a národ by ho nejraději zlinčoval,ihned opovrhoval - ty jo, já za mlada udělal tolik chyb,ale důležité, že člověk nikomu neublížil :) a ohledně toho trestu, to si snad myslíte, že celý dva roky bude sedět jen na prdeli či jen trénovat, všichni ví, že pokud chcete být uspěšný, musíte mít závodní rytmus, který musí být mimo CSC a to jsou hnojáky - druhá věc je ta, že pokud se dostane na bednu neměl by být ocenován, ale to je o pořadateli. prostě bez závodů to nejde.já třeba měl nehodu kde to odnesli dva obratle, půl roku uplně bez pohybu,kolo cca po roce a bohužel už nikdy(ikdyž jsem jezdil i víc než předtím) jsem se na původní výkonnost která byla postupně 5let vypracovávána jsem se už nedostal a ani nedostanu :-(.

    odpověz na tento komentář
  15. avatar
    #16 josef1 - vloženo: 02.11.2013 v 17:00:18

    odpověď na heduš — #9 Ano, budu obdivovat jeho výsledek, protože ho zajel nyní a žádné extempore snad s dopingem nemá,ale toto je o svědomí dotyčného. Ale prostě jeden škraloup a národ by ho nejraději zlinčoval,ihned opovrhoval - ty jo, já za mlada udělal tolik chyb,ale důležité, že člověk nikomu neublížil :) a ohledně toho trestu, to si snad myslíte, že celý dva roky bude sedět jen na prdeli či jen trénovat, všichni ví, že pokud chcete být uspěšný, musíte mít závodní rytmus, který musí být mimo CSC a to jsou hnojáky - druhá věc je ta, že pokud se dostane na bednu neměl by být ocenován, ale to je o pořadateli. prostě bez závodů to nejde.já třeba měl nehodu kde to odnesli dva obratle, půl roku uplně bez pohybu,kolo cca po roce a bohužel už nikdy(ikdyž jsem jezdil i víc než předtím) jsem se na původní výkonnost která byla postupně 5let vypracovávána jsem se už nedostal a ani nedostanu :-(.

    odpověz na tento komentář
  16. avatar
    #15 nik - vloženo: 02.11.2013 v 10:07:09

    odpověď na Vašek — #11 neznam Vaseho syna, ani Vas, gratuluji ke skvelemu vysledku na lopatarne . Rozhodne jsem nenesel v clanku o tom jake kdy zajel krivenek vysledky nejake vychloubani. to ze Vas poslal nekam melo treba svoji podstatu ja u toho nebyl tak nevim co na to odepsat. kdo chce psa bit, hul si vzdycky najde. Vy jste v Australii nebyl a uz jste ohodnotil vysledek cyklisty.

    To mohu taky napsat, ze kdyz Vas syn vyhral lopatarnu tak byli vsichni nemocni, nebo jeli kvalitnejsi zavody a proto vyhral.

    Treba jako se Vas syn rozhodl jit studovat, tak se rozhodl jit Krivanek do prace jezdit hobby zavody a dojel 3. v australii, mtbs napsalo clanek, tot vse. Vas syn vyhral na Lopatarne treba byl v Roadcyclingu taky vyfocen a vyrizeno. Velkou slavu ani penize to nikomu neprineslo.

    odpověz na tento komentář
  17. avatar
    #14 swe - vloženo: 02.11.2013 v 10:06:06

    Zavod je to fakt brutalni, ale neni tady zadna konkurence - myslim profiky. Kazdorocne to jede nejvic 40+ hobiku z Belgie a Rakouska, ktery na to maji penize a je to pro ne opravdova challenge. O tech je ten zavod predevsim. Kazdopadne je to asi nejlehci cesta, jak dostat svoje jmeno a fotku na cyclingnews :)

    odpověz na tento komentář
  18. avatar
    #13 Petr Janda - vloženo: 02.11.2013 v 09:45:11

    Nejsem z těch kteří přehnaně chválí,ale za mě Palec nahoru,helmu dolů :-) vynikající výsledek obou pánu . Jiří jde vidět že se náročná,tvrdá a troufnu si říct že až profesionální příprava vyplatila.byl jsem svědkem tvé roční přípravy a mohu potvrdit že jsi dřel jak mezek.nenech se otrávit několika hlupáky kteří řeší už dávno uzavřenou záležitost.jsou to lidé kteří toho v životě moc nedokázali a tak si léčí své mindráky na ostatních,ve svém životě jsem jich už pár poznal a je třeba je politovat a jít dál.rád bych vyděl kolik z těch Otravníku se zúčastnilo Crocodile Trophy,jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších závodů světa anebo jemu podobném.

    Ještě jednou gratulace.

    Petr Janda

    odpověz na tento komentář
  19. avatar
    #12 Vašek - vloženo: 02.11.2013 v 09:35:09

    http://www.cqranking.com/men/asp/gen/rider.asp?riderid=2225

    odpověz na tento komentář
  20. avatar
    #11 Vašek - vloženo: 02.11.2013 v 09:34:30

    odpověď na nik — #8 Syn zavodil pro radost pri vysoke skole, najelsotva 10t.km za rok, coz na elitu nestaci, ale dikazal toho vic nez vy za celou karieru, dokazal vyhrat giant ligu na plzenske lopatarne, vas sleduji, protoze jste me jako velky profesional a vitez vsech 3 GP na zavodech jako divaka poslal do p...če a i ostatni vase urazky byly za hranici dlazebni kostky. Osobni zast zadna, jen jste na sebe upozornil a proste kdyz ctu nebo slyším vase jmeno, zpozornim. Vy jste nikdy nic nevyhral, spis jste mel problem dostat se do cile i na tech nejmensich zavodech, vas pomer dokonceni je asi tak 65-35 ve prospech nedojetych zavodu a o byť jen jedine vyhre nemuze byt rec ve vasem pripade. Proto muj studujici syn a prilezitostny cyklista toho dosahl vice nez vy jako profik:)))

    A vysledky z uci zavodu jsem si nasel, odkaz pridavam pro vsechny. Ta nula u vaseho jmena hovori za vse. Chybi vam soudnost, slusnost a jakakoliv pokora.

    1. na tento komentář reaguje nik — #15
    odpověz na tento komentář
  21. avatar
    #10 nik - vloženo: 02.11.2013 v 09:25:26

    odpověď na heduš — #9 ano hedus mas skutecne pravdu mel 2 mesice vydrzet aby dostal 2 let, to vidim jako jedine poruseni

    jinak jsme uplne stejni trotli jako cela evropa a amerika, nedaval bych vinu jen cechum.

    jinak je jiste k diskuzi jestli treba kdyz obvinili lance nemohl treba behat marathony nebo delat triatlon atd.

    jestli se priklonim k nazoru, ze ne tak to pro me znamena , ze kdyz jsem jel jednou na cerno metrem uz by mi nikdy nemeli dovolit jet zadnou mhd a je jedno jestli jsem v roztrzitosti zapomnel a nebo to riskl zamerne.

    podle me je to tedy jen o osobnim svedomi a jen pan krivanek vi co se stalo a nestalo. my ostatni se muzeme poucit nasledovat, ci nenasledovat.

    odpověz na tento komentář
  22. avatar
    #9 heduš - vloženo: 02.11.2013 v 09:04:43

    To Josef1+Peter - nezbývá mi než žasnout nad vaší naivitou či neinformovaností. Ten pán si svůj trest totiž neodstál, ale vesele odjezdil. Čili jen další jeho lež a podvod. Ano, jsme národ trotlů, obdivovat podvodníky a lháře se jinde v Evropě opravdu nenosí.

    1. na tento komentář reaguje nik — #10
    2. na tento komentář reaguje josef1 — #16
    3. na tento komentář reaguje josef1 — #17
    4. na tento komentář reaguje josef1 — #18
    odpověz na tento komentář
  23. avatar
    #8 nik - vloženo: 02.11.2013 v 08:45:52

    odpověď na Vašek — #7 Vazeny pane Vasku, reknete tedy synovi nebo muzete i Vy zajet do Australie a latku si zkusit. Pokud Vas syn pana Krivanka aspon parkrat porazil jiste bude minimalne do 3. Prosim pykat s y nikoliv i. Pokud Vas syn zavodil jiste vite, ze nekteri amateri jsou vetsi profici, nez nekteri profici co to maji jen na licenci. Jinak jsem z Vaseho prispevku pochopil, ze Vas syn zavodil asi spatne a mate nejaky mindrak. Rozhodne mi neprijde, ze by v clanku mtbs ci v chovani p. Krivanka byla nejaka nepokora.

    Vysledky si najdete na internetu.

    Nik

    1. na tento komentář reaguje Vašek — #11
    odpověz na tento komentář
  24. avatar
    #7 Vašek - vloženo: 02.11.2013 v 08:28:14

    Pane Krivanku, muj syn s vámi zavodil a tak trochu vim o koho jde. Ke tretimu mistu blahopreji, je to podium, ale podle vysledku vas tam zavodilo 5 a zbytek byl jako ten vas sponzor, takze jstevlastne mezi "zavodniky" skoncil v polivine.....

    K dopingu-skutecne to byla jen ona zminovana latka??? A trest jste si neodpikal, hojil jste se na amaterech ve verejnych zavodech. To vas kredit snizuje na uroven absolutní nuly kterou uz nikdy neodparete!!!

    Dale tvrdite vysledky do top 5 v ČP-nemel jste prave v ceskem poharu pozitivni nalez....? A top 10 na uci zavodech? Verejne vas tady zadam, zverejnete ktery zavod to byl???

    Mene lzete a na verejnosti doporucuji vice pokory.

    Václav Poslušný Praha

    1. na tento komentář reaguje nik — #8
    odpověz na tento komentář
  25. avatar
    #6 Jar-mil - vloženo: 02.11.2013 v 08:24:16

    odpověď na josef1 — #5 Nechápu (a určitě nejsem sám), co má společného závist a zášť s kritikou dopingových praktik. To bys nám zde mohl vysvětlit.

    Clenbuterol nelze vzít omylem. Je to notoricky známá dopingová látka a na krabičce od Spiropentu je jasně napsáno Clenbuteroli hydrochloridum. Jedině, že by pánové Křivánek a Dlask trpěli silnou oční vadou, zrovna ztratili brýle a lupli do sebe Spiro-sirup místo Gutaru :-)

    odpověz na tento komentář
  26. avatar
    #5 josef1 - vloženo: 02.11.2013 v 07:52:05

    Holt jsme národ trotlů, dobře nám tak, že jsme od Evropy ještě nahony vzdáleni. závist, zášt je tu stále a co horší i u mladejch. Svůj trest si odpykal tak co se vtom vrtáte? kdyby byl profík ok, ale on nemá týmového doktora a za chybu že to podcenil dostal 2roky - všechny z Vás do jednoho bych poslal také na kontrolu v době nemoci a většina zvás by neprošla...

    1. na tento komentář reaguje Jar-mil — #6
    odpověz na tento komentář
  27. avatar
    #4 Peter - vloženo: 01.11.2013 v 22:51:27

    Trochu zavisti tady ne? Samozřejme anonymne. Bohužel v ČR sa úspěch neocení! At to bylo jakkoliv trest si odstal tak nevim vo co tady komu jde.

    odpověz na tento komentář
  28. avatar
    #3 MK - vloženo: 01.11.2013 v 21:31:43

    kapky do nosu, akorat je bere stale od junioru ;)

    odpověz na tento komentář
  29. avatar
    #2 doping - vloženo: 01.11.2013 v 20:17:08

    to nechapu, kdyz podepisu UCI licenci tak vim, ze doping je definovan i na latky rady "beta2-agonistu", ale kdyz uz nejsem doktor, tak snad nejsem trotl, kdyz v navodu k leku je jasne psano "Užívání klenbuterol-hydrochloridu vede k pozitivnímu nálezu při zneužití jako dopingové látky, např. pro zlepšení sportovního výkonu."

    A tady ze se nejedna o zadny "neznamy" lek http://www.steroidyinfo.wbs.cz/Spiropent_Clenbuterol.html

    odpověz na tento komentář
  30. avatar
    #1 dob - vloženo: 01.11.2013 v 18:35:28

    ...Ale svůj trest za toto jsem si odpykal a jdu dál... Mohl by pan Křivánek zveřejnit seznam závodů, který se zúčastnil v době "odpykání" trestu?

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744