Nominační kritéria pro OH 2012 Londýn

Po mnoha urgencích, téměř "s křížkem po funuse", jsou konečně na světě...

Autor: Petr Bureš
Nominační kritéria pro OH 2012 Londýn

Dalo by se zajásat "hurá", že konečně spatřila světlo světa. Ano, řeč je pochopitelně o nominačních kritériích MTB XC pro Olympijské hry 2012 v Londýně.

Zde tedy jsou:

Uzávěrka nominace proběhne po uzavření OH kvalifikace a určení počtu účastnických míst v olympijském závodě. Nejpozději však do čtrnácti dnů po zveřejnění oficiálních výsledků.

Ranking UCI pro získávání účastnických míst na OH 2012 se počítá od 23.5. 2010 do 22.5. 2012. Za stejné období budou jednotlivým závodníkům započítávány i výsledky pro individuální nominaci.

Návrh nominace předkládá trenér RD a nominace je platná po schválení prezídiem ČSC.

Na OH 2012 budou nominováni závodníci podle tohoto klíče:

1. Závodník, který získá na MS MTB XCO v individuálním závodě kat. Elite a U23 medailové umístění. Pokud bude takových závodníků víc než účastnických míst, rozhoduje umístění na stupních vítězů.

2. Závodník, který získá na ME MTB XCO v individuálním závodě kat. Elite a U23 medailové umístění. Pokud bude takových závodníků víc než účastnických míst, rozhoduje umístění na stupních vítězů.

3. Závodník, který získá v závodě SP MTB XCO v individuálním závodě kat. Elite a U23 medailové umístění. Pokud bude takových závodníků víc než účastnických míst, rozhoduje umístění na stupních vítězů.

4. Pokud bude počet účastnických míst vyšší než počet závodníků nominovaných podle kritérií 1.-3., další závodníci budou nominováni podle umístění v rankingu UCI k datu ukončení nominace.

Seznam závodníků, kteří splnili nominační kriteria k datu 8.9. 2011

Elita ženy: Kateřina Nash
Elita muži: Jaroslav Kulhavý
U23 muži: Ondřej Cink

Zpracoval: Jan Slavíček 8.9. 2011

 

Skutečnost, že olympijská kritéria byla oficiálně vydána až poté, co je někteří vybraní závodníci splnili, je hodně diskutabilní. Navíc dozvědět se je až téměř půl roku před OH je také postavené na hlavu; minimálně co se týká dlouhodobé koncepce je to nepřípustné jak pro trenéry, tak týmové manažery, kteří kvůli olympiádě mnohdy staví závodní kalendáře pro své svěřence několik let dopředu.

Minimálně hodně odvážnou hru pak rozehrál reprezentační trenér Slavíček zařazením kategorie U23 do nominačního klíče, který by tak mohl ještě hodně zamíchat kartami zejména mezi muži.

Zatímco se několik měsíců v kuloárech hovoří o tom, že OH má jasné dvojice Kulhavý - Škarnitzl, která je mezi elitou ve světě daleko před zbytkem českého závodního pole, Slavíček postavil svou nominaci, dalo by se říci, proti Škarnitzlovi, který teď bude mít co dělat, aby se na OH dostal z posledního třetího postu, který má Česko zatím pro OH vyjetý.

Zákulisní jednání o nominaci zřejmě nebyla jednoduchá. Složení nové komise MTB ještě není tak sehrané a je tedy otázkou, zda-li se Žitnému nakonec podaří Škarnitzla na OH prosadit jiným způsobem, než jen štěstím a čekáním na to, jestli se nepodaří některému z dalších nadějných třiadvacítkářů ukořistit medaile na některém z velkých světových podniků.

V každém případě se obávám, že za tato nominační kritéria si Jan Slavíček rozhodně slova chvály a přátelské poplácávání po ramenou nevyslouží.

Přečteno - 22055x Tagy: xc oh ondřej cink
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Český pohárNa úvodní závod ČP do Města Touškov míří obhájci Terpstra i Cink
    Na úvodní závod ČP do Města Touškov míří obhájci Terpstra i Cink
  2. ZávodyFotogalerie: Světový pohár XCO #2 - Araxá
    Fotogalerie: Světový pohár XCO #2 - Araxá
  3. Světový pohárBatten dala v Araxá dabl, Andreassen vyhrál po 4 letech
    Batten dala v Araxá dabl, Andreassen vyhrál po 4 letech
  4. Světový pohárSpecialized dál pokračuje v medailových žních, XCC v Araxá vyhráli Batten a Koretzky
    Specialized dál pokračuje v medailových žních, XCC v Araxá vyhráli Batten a Koretzky
  5. ZávodyFotogalerie: Světový pohár XCO #1 - Mairipora
    Fotogalerie: Světový pohár XCO #1 - Mairipora
  6. Světový pohárÚvodní díl SP v Brazílii vyšel Američanům, Cink 17.
    Úvodní díl SP v Brazílii vyšel Američanům, Cink 17.

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #36 honza.k. - vloženo: 22.12.2011 v 10:18:32

    V A reprezentačním týmu českých bikerů pro olympijské hry 2012 v Londýně je trojice jezdců Jaroslav Kulhavý, Jan Škarnitzl a Kateřina Nash. Složení tohoto týmu schválila komise MTB ve spolupráci s reprezentačním trenérem Janem Slavíčkem.

    Této trojici bude poskytnuta maximální podpora pro přípravu na olympijské hry v Londýně včetně individuální finanční podpory. Do olympijského B týmu byli schváleni Ondřej Cink, Matouš Ulman, Jiří Friedl, Milan Spěšný, Tereza Huříková a Pavla Havlíková.

    Jezdcům z B týmu bude poskytnuta podpora při jarních startech na vybraných závodech první kategorie kalendáře UCI (C1) a zajištění startů na závodech Světového poháru v Houffalize, Novém Městě na Moravě a La Bresse. Na úhradě nákladů se budou jednotliví závodníci nebo jejich kluby podílet z 50%. Kalendář vybraných závodů C1 bude zveřejněn do konce ledna 2012.

    To už je lepší než první verze :)

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #35 koude - vloženo: 13.12.2011 v 23:08:56

    Dělal jsem 20 let rychlostní kanoistiku, pár let i na vrcholný úrovni s mezinárodní účastí a dobrými výsledky,.před rokem jsem přesedlal na MTB, tak se teď též zajímám o dění v cyklistice a můžu říct, že asi v každym sportu je to stejný a najdou se vyžírci,kteří na tom chtejí jen vydělat viz p. Slavíček a pod. s nominačními kritérii byl problém vždy a každý se snaží protlačit svého.bohužel na to doplácejí jen závodníci, o kterých to právě všechno je....sportu zdar, Kulhavcovy a ostatním zvláště!

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #34 Fanda - vloženo: 02.12.2011 v 10:25:08

    Hezká diskuze. Nominační kriteria měla být zveřejněna před letošní sezonou, o tom žádná. Ale proč by Ondra neměl jet, pokud budou 3 místa? Kdo věřil Jardovy před léty? Stačí si přečíst tohlehttp://mtbs.cz/clanek/jarda_kulhavy_ohinterview/kategorie/tymy-a-kluby

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #33 bárt - vloženo: 02.12.2011 v 09:30:14

    A kdo by podle Vás měl o to místo Honzu připravit? A kdo místo Ondry? Dobrou formu měl snad už jenom Milan Spěšný, ale ten bude zase o rok starší a bůh ví, jak na tom bude příští rok.

    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #32 john - vloženo: 02.12.2011 v 08:58:05

    odpověď na john — #31 Navíc současný mistr republiky i vítez ceskeho poharu by asi mel reprezentovat, ze?

    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #31 john - vloženo: 02.12.2011 v 08:47:41

    Vim ze za to nemuze, ale byt Ondrou tak se nedokazu podivat Honzovi ani do oci. A byt Honzou tak ani nemam chut jezdit v repre pod nejakym "ptakem" :-(

    1. na tento komentář reaguje john — #32
    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #30 standa - vloženo: 01.12.2011 v 18:12:08

    Na olympiádě se jede jen jedna kategorie a to Elitní. Za výsledky v U23 se tam přeci nemůže nikdo nominovat, to jsou výsledky z úplně jiné konkurence!!! Cink nikdy Škarnitzla neporazil.

    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #29 brzda5 - vloženo: 01.12.2011 v 11:13:27

    Koho chleba jíš..

    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #28 Otakar - vloženo: 01.12.2011 v 08:35:35

    Myslite,že Slaviček ma koule?

    odpověz na tento komentář
  10. avatar
    #27 odviate vetrom - vloženo: 01.12.2011 v 08:02:31

    neni to jedno ...jarosek vyhraje a ostane zmaze cas...v koline sa aspon zvysi zivotna uroven ....

    odpověz na tento komentář
  11. avatar
    #26 Frenky - vloženo: 01.12.2011 v 07:39:10

    Kdyby pan Slavíček používal hlavu, ale je mi jasné, že se těžko dává dohromady hlava a peníze tak by kritéria vypsal dva roky dopředu a mohli jsem mít třeba v Londýně i více míst. Je jasný, že peníze nehýbou jen politikou ale i cyklitikou. Prostě měla by se udělat na svazu pořádná defenestrace a všechny šmejdy vyházet. Vždyť oni tu cyklistiku jen a jen kazí. Jim nejde o rozvoj jim jde jen o to kde si co nejvíce nahrabat. Abych se vrátil k nominaci tak bych mezi adepty také zařadil Kristiána Hynka, který má dle mého názoru ze všech již uváděných jmen největší šanci udělat skvělý výsledek po Jardovi a Kateřině.

    odpověz na tento komentář
  12. avatar
    #25 bikerbikerbiker - vloženo: 30.11.2011 v 19:14:10

    pan slavicek byl od jakziva http://www.youtube.com/watch?v=_IvH4CxdOp4&feature=related

    odpověz na tento komentář
  13. avatar
    #24 pepino - vloženo: 30.11.2011 v 15:30:11

    Tak to je fakt mazec. Má to i světlou stránku. Naši prolhaní a zkorumpovaní politici mě začínají připadat trochu slušnější. To je fakt zajímavá shoda okolností že pan Slavíček dostane kola od meridy a pak ušije nominační pravidla na míru jezdci který jezdí za meridu i když zatím určitě nepatří mezi naše tři nejlepší. Okatěj už by to fakt udělat nešlo? Na co jsou nominační kritéria půl roku před OH? Už se těším na další komedii se scénářem od čsc. :)

    odpověz na tento komentář
  14. avatar
    #23 pepino - vloženo: 30.11.2011 v 15:30:11

    Tak to je fakt mazec. Má to i světlou stránku. Naši prolhaní a zkorumpovaní politici mě začínají připadat trochu slušnější. To je fakt zajímavá shoda okolností že pan Slavíček dostane kola od meridy a pak ušije nominační pravidla na míru jezdci který jezdí za meridu i když zatím určitě nepatří mezi naše tři nejlepší. Okatěj už by to fakt udělat nešlo? Na co jsou nominační kritéria půl roku před OH? Už se těším na další komedii se scénářem od čsc. :)

    odpověz na tento komentář
  15. avatar
    #22 xbox - vloženo: 30.11.2011 v 15:22:40

    Obdoba nominace Kulhaveho na OH v Atenach, kdy si nominaci vyjel na posledni chvili v jedinem zavode, ale dlouhodobe vysledky tehdy nemel nijak zavratne - a neslavne dopadl i olympijsky zavod. Jara to zabalil, coz mi prijde na OH proste nepripustne, i kdyby mel do cile dobehnout posledni. Jinak co bylo bylo, ale porad si myslim, ze tehdy mel/mohl jet nekdo jinej.

    odpověz na tento komentář
  16. avatar
    #21 gambrinus10 - vloženo: 30.11.2011 v 12:57:30

    Vždyť je to jedno, měl by jet jen Jára. Ušetřily by se peníze, byla by veeelká šance na výsledek a nemusela by se řešit nominace. Kateřina, Ondra nebo Honza - se vší úctou k jejich výsledkům je to ale stejně jedno, na první 10 asi nebudou, maximálně Katka. Svůj potenciál tu ukázal jeden závodník a proto si na OH připravme tohoto borce. Dejme mu maximum, at je na bedně on / česko - amen

    1. na tento komentář reaguje Martin — #
    odpověz na tento komentář
  17. avatar
    #20 Storck - vloženo: 30.11.2011 v 12:11:40

    Jinak Cink určitě není špatný jezdec ! Nicméně Škarnitzl má asi větší "naději"...

    odpověz na tento komentář
  18. avatar
    #19 Storck - vloženo: 30.11.2011 v 12:10:10

    Slavíček u koryta, ruku na srdce - čekal snad někdo něco jiného ? Já jsem poznal jeho povahu už v době kdy závodil a na nějakých maratonech jsem byl já jako junior a jel se mnou ve skupině, to mě nadával, že nedržím stopu a podobné bláboly, no pak jsem mu v kopci raději ujel a v cíli nadělil -6min aby sem mu tu stopu nekazil :D

    odpověz na tento komentář
  19. avatar
    #18 davebike - vloženo: 30.11.2011 v 11:58:33

    Jediné férové řešení je ať si to kluci o ty dvě místa rozdají na prvních třech svěťácích. Na OH mají jet ti nejlepší.. Je mi teď líto Cimbála, nebude to mít lehké....

    1. na tento komentář reaguje bike — #
    odpověz na tento komentář
  20. avatar
    #17 xco - vloženo: 30.11.2011 v 11:45:20

    Ranking uci:

    Skarnitzl - 23.

    Spesny - 37.

    Friedl - 46. (nahradnik)

    nominace vyresena

    1. na tento komentář reaguje Thomas — #
    2. na tento komentář reaguje bke — #
    odpověz na tento komentář
  21. avatar
    #16 :-D - vloženo: 30.11.2011 v 11:31:04

    "z křížkem po funuse" - kurva :-D

    odpověz na tento komentář
  22. avatar
    #15 Kurri22 - vloženo: 30.11.2011 v 11:30:03

    Hlavně je sranda, že teď Slavíček prohlásí, že doba na splnění nominačních kritérií už běří rok a půl.

    odpověz na tento komentář
  23. avatar
    #14 major Haluška - vloženo: 30.11.2011 v 11:29:27

    všetko je to akési čudné... Kulhavého - vidím, Nash -vidím .. a kde som JA??? Ha!!!

    odpověz na tento komentář
  24. avatar
    #13 Roland - vloženo: 30.11.2011 v 11:27:18

    Oprava 11. na MS v rankingu je 23. a Cimbál je 81. jen pro info a před ním jsou další tři naši reprezentanti...

    odpověz na tento komentář
  25. avatar
    #12 tom.nadr - vloženo: 30.11.2011 v 11:26:27

    To se dá vysvětlit dvěma způsoby. Buď pánové mají nepřekonatelnou potřebu neustále šokovat a vyvolávat diskuse. Čemuž pomalu začínám věřit. Nebo maj prostě dobrá srdíčka a nadřazují umožnění startu mladých talentů na olympiádě před maximalní snahou o úspěch... :-) A nebo je tam ještě něco, co nevidíme. Jako třeba přesuny kaprovitých ryb, nečekané pomatení smyslů, osvícení a další...

    odpověz na tento komentář
  26. avatar
    #11 jemen - vloženo: 30.11.2011 v 11:25:04

    Letosni mistrovstvi sveta - je videt kdo se dokazal pripravit,kdo zajel,tak asi se dokaze pripravit stejne i na olympiadu asi ne????boze......Olympiadu by asi meli jet ti co si to nejvic vyjeli-kdo prispel nejvic bodama na to

    aby tam mohli jet 3 borci.....LOL

    odpověz na tento komentář
  27. avatar
    #10 Kurri22 - vloženo: 30.11.2011 v 11:24:51

    A Katka Nash byla za poslední 2 roky někdy na bedně?

    Jinak já nemám nic proti, aby jel Ondra Cink, ale ne tímhle způsobem.

    odpověz na tento komentář
  28. avatar
    #9 Roland - vloženo: 30.11.2011 v 11:23:37

    Tak tohle je vážně VÝSMĚCH, ale to člověka na ČSC už asi ani nemůže překvapovat že! Škarna je 11. v rankingu UCI a nemá automatickou kvalifikaci WTF, kolikátý že je Cink prosím v ratingu??

    odpověz na tento komentář
  29. avatar
    #8 čenda - vloženo: 30.11.2011 v 11:20:49

    Já jsem byl letos na jaře druhý v kategorii M30-39 na XC v Horním-Dolním. Dotaz pro repre trenéra: nebylo by možné také tento závod dodatečně zařadit do nominačních kritérií?

    odpověz na tento komentář
  30. avatar
    #7 Doraz - vloženo: 30.11.2011 v 11:11:46

    odpověď na Dalibor — #6 Výsměch to je, ale k smíchu to není. Politika je svinstvo.

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744