Northwave 2019 - co nás čeká?

Italský výrobce obuvi každoročně připravuje mnoho novinek. Podívejte se na to, jaké botky si letos budete moci od této značky obout...

Autor: Petr Bureš
Foto: Petr Bureš
Northwave 2019 - co nás čeká?

Sezónní kolotoč inovací se netýká pouze jízdních kol, ale také doplňků, oblečení i dalšího sortimentu, jako jsou přilby nebo cyklistické tretry. A jelikož pomalu nastává čas, kdy se obchody začnou tímto zbožím plnit, připravili jsme pro vás na dnešek malou ochutnávku toho, s jakými tretrami se letos bude o vaši přízeň ucházet firma Northwave.

Předně je potřeba si říct, že Northwave se snaží neustále přenášet do praxe nové poznatky z vývoje a testování, a to nejen od svých týmových jezdců, ale také od zákazníků. Výsledkem jsou nejenom nové tvary a technologie, ale také třeba barevné provedení či změny v upínání treter.

Před rokem se Northwave rozhodlo upravit několik svých modelů pro snazší a rychlejší upínání, které zjednodušilo pouze na jediné stahovací kolečko s patřičně dlouhou stahovací strunou. Některým zákazníkům však tento systém příliš nevyhovoval a stěžovali si na obtížnou regulaci nártového stažení.

Northwave se proto rozhodlo, že na některé modely druhé kolečko zase vrátí a umožní tak přesnější regulaci stažení jednotlivých částí nohy. To je v podstatě také jedna z hlavních novinek roku 2019, která se dotýká více modelů.

Co se designu a provedení týká, tak se oproti minulosti celkem zásadně mění také barevnost. Obecně se u treter dá říct, že Northwave sází na trojici hlavních barevných designů, a to černou, bílou a žlutou. Občas se pak u některých modelů objeví i modrá nebo kombinace žluté s černou.

Co se týká použitých technologií, tak se rozšiřuje používání lepených spojů, a to i na dostupnější modely. Šitý spoj pak zůstává v podstatě pouze v místě spojení patní části s hlavním skeletem boty, naopak šitý šev z boku boty v její přední části již nenajdete na žádném modelu.

Spolupráce s firmou Michelin na poli podrážek samozřejmě pokračuje, a to jak u špičkových závodních treter, tak u trailových a enduro bot, vyznačujících se zcela jinou konstrukcí. Několik verzí karbonových podrážek různé tuhosti pak najdeme jak u nejvyšších bikových, tak silničních modelů.

V nabídce pak nechybí ani specifické dámské boty nebo speciální dětská tretra Hammer 2 Junior, která za rozumnou cenu nabídne možnost použít SPD nášlapy také těm nejmladším.

Co se týká cen, tak ty startují na 1 990,- Kč u základního modelu Spike 2 a končí na 9 999,- Kč za topmodel Ghost PRO. Kompletní přehled včetně popisu všech technologií najdete na webu výrobce www.northwave.com. České zastoupení pak na www.ndistribution.cz.

Pokračovat na: Fotogalerie

Seznam stránek článku:

  1. Northwave 2019 - co nás čeká?
  2. Fotogalerie
Přečteno - 10107x Tagy: northwave doplňky tech2019
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. DoplňkyNový Garmin Edge 1050 sází na modernu
    Nový Garmin Edge 1050 sází na modernu
  2. DoplňkyJak jsem si vybral nové dioptrické brýle na kolo
    Jak jsem si vybral nové dioptrické brýle na kolo
  3. DoplňkyD3O rozšiřuje svůj "ochranný" sortiment
    D3O rozšiřuje svůj "ochranný" sortiment
  4. DoplňkyFizik uvádí univerzální závodní tretry Vento Proxy
    Fizik uvádí univerzální závodní tretry Vento Proxy
  5. DoplňkyTEST: Sigma ROX 12.1 EVO
    TEST: Sigma ROX 12.1 EVO
  6. DoplňkyWTB uvádí nové duše, nářadí a ventilky
    WTB uvádí nové duše, nářadí a ventilky

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744