Pidcock už řádí na Vysočině, do ČR opět přijel na kole

Už potřetí za sebou dorazil olympijský vítěz a mistr Evropy do ČR na kole. Úterý strávil odpočinkem a také focením...

Autor: Tomáš Ježek
Foto: Jan Němec
Pidcock už řádí na Vysočině, do ČR opět přijel na kole

Jedna z největších cyklistických hvězd současnosti Tom Pidcock už je v Novém Městě na Moravě. Včera, v pondělí 8. května, do Česka dorazil stylově, jak je jeho tradicí v posledních třech letech, tedy na kole. Dnes měl volný den, ze kterého ho vyrušil jen fotograf Michal Červený, jenž pro tým Ineos Grenadiers tvořil sérii obrázků s novým kolem. To bude mít svou premiéru právě tady v Novém Městě. 

Poprvé Pidcock na kole dorazil do Nového Města v roce 2021, a to proto, aby si zpestřil svou cestu ze závodu Světového poháru v německém Albstadtu. Na kolo nasedl poblíž Prahy a po 144 kilometrech dorazil do NMNM. V tomto roce Pidcock do SP vstoupil 5. místem v Albstadtu, v NMNM triumfoval a porazil i svého rivala ze silnice a cyklokrosu Mathieu van der Poela (NED, Alpecin Deceuninck).


Přijede Pidcock na kole do ČR i příští rok? Trasu už zřejmě zná...
 

V loňském roce Pidcock do ČR cestoval rovněž z Německa, a to jako vítěz úvodního dílu SP. Na kolo nasedl kdesi v lesích mezi Ambergem a Řeznem a po šesti hodinách a 190 km z něj slezl na "dépětce" u Cerhovic. Jeho průměrná rychlost činila 32,7 km/h a ve stejném tréninkovém duchu pokračoval i na Vysočině. Dřina se mu ale vyplácí, a to již dlouhodobě, ve Vysočina aréně závod SP ovládl, když v závěrečném sprintu porazil Rumuna Vlada Dascalu (ROU, Trek Factory).

Letos novoměstský díl Světový pohár zahajuje. Přesto Pidcock opět přicestoval na kole. Čtrnáct dní zpět se účastnil závodu francouzského poháru, který ovšem kvůli technickým problémům nedokončil. Druhý den se se svou týmovou kolegyní Pauline Ferrand Prévot vydal na trénink z Guéretu do Švýcarska, kde je uplynulý víkend čekal závod švýcarské série. 140 km dlouhou jízdu Pidcock absolvoval průměrnou rychlostí 36,7 km/h a pro Pauline byl bezpochyby doslova lokomotivou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Pauline FERRAND-PREVOT (@paulineferrandprevot)

Závod kategorie HC V Churu poté ovládl a následující den, tedy na státní svátek 8. května, se opět vydal do ČR na kole. Na to naskočil v Regensburgu a po 6 hodinách a necelých šesti minutách z něj slezl kdesi na dálnici D5 zhruba u Mýta. Celkem nastoupal 2 294 výškových metrů a ujel 194 kilometrů.


Tom si čekání na fotku krátil po svém... 

A dnes? Spíš se bavil a na kolo sedl jen na malou chvíli. Obhájce vítězství v závodě Světového poháru v Novém Městě na Moravě dnes se svou týmovou kolegyní Pauline Ferrand Prévot pózovali Michalu Červenému se svými novými závodními stroji, jež budou mít oficiální premiéru za pár dnů. Prototyp od Pinarella vezli  již před 14 dny ve francouzském Gueretu. 

Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Světový pohárSvětový pohár v maratonu 2024 bude osekaný, ale bude
    Světový pohár v maratonu 2024 bude osekaný, ale bude
  2. Světový pohárDo startu MS v Táboře zbývají 4 dny, co napovědělo Hoogerheide?
    Do startu MS v Táboře zbývají 4 dny, co napovědělo Hoogerheide?
  3. OstatníTom Pidcock zakončil krosovou sezonu, tu bikovou zahájí už 11. února
    Tom Pidcock zakončil krosovou sezonu, tu bikovou zahájí už 11. února
  4. Světový pohárFinále Světového poháru v cyklokrosu hostí Hoogerheide
    Finále Světového poháru v cyklokrosu hostí Hoogerheide
  5. Ostatní závodyWout van Aert na závěr sezóny vítězí v závodě Světového poháru
    Wout van Aert na závěr sezóny vítězí v závodě Světového poháru
  6. Světový pohárPidcock, van der Poel a van Aert se naposledy v terénu utkají v Benidormu
    Pidcock, van der Poel a van Aert se naposledy v terénu utkají v Benidormu

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #27 mucacos - vloženo: 15.05.2023 v 12:49:34

    teda ten pidcock se nam rozjel

    https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/vandal-svetova-pohar-horskych-kol-policie-nove-mesto-na-morave-brigadnik-alkohol-drogy-vysocina.A230515_112435_jihlava-zpravy_mv

    a pak si jeste vyhraje!

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #26 tntbiker - vloženo: 12.05.2023 v 10:34:48

    odpověď na Honza S. — #25 Co ti je do toho? :-) Píši si s nimi snad já, ne?!

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #25 Honza S. - vloženo: 12.05.2023 v 09:33:05

    odpověď na tntbiker — #20 Tak co, už odepsali?

    1. na tento komentář reaguje tntbiker — #26
    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #24 trance28 - vloženo: 12.05.2023 v 07:52:24

    Tak samosebou se z toho stala klasicky nafoukla bublina, teda hlavne tady na mtbs, ale TNT ma v podstate pravdu. Vetsina lidi vzdycky nadava, kdyz nekde neco rozjezdeji borci na ctyrkolkach nebo motokroskach a tady je to najednou strasne cool, kdyz si tam jezdi Tom s dzipem... Mohlo to PR Ienosu zvladnout lip. A Mishaa mohl dodat i fotky, jak moc to tam zhuntovali nebo ne :-)

    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #23 tntbiker - vloženo: 11.05.2023 v 16:27:58

    Sám jsi komunista. Který si myslí, že všechno patří všem. Nikoliv. Existuje osobní vlastnictví a nikdo nemá právo ho jinému ničit. Nikdo tak privilegovaný není. Tvůj kolega to tam fotil a jeho morální a občanskou povinností bylo tomu zabránit.

    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #22 petan - vloženo: 11.05.2023 v 14:39:07

    odpověď na tntbiker — #20 Takovýhle komunistický bonzácký praktiky jen ilustrují mentální vyspělost těch, kteří je praktikují. Děkuji že jste to udělal a opět sám sebe dobrovolně zostudil. Lépe bych to já sám nedokázal. Jste boží :-) :-) :-).

    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #21 petan - vloženo: 11.05.2023 v 14:38:35

    komentář byl smazán

    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #20 tntbiker - vloženo: 11.05.2023 v 12:10:36

    odpověď na lalin — #19 V pohodě. Ráno jsem odeslal informaci do Ineosu společně s tou fotografií, a požádal jsem je, jak je možné, že jejich závodník ničí v naší republice cizí majetek. Abychom si to vše pořádně vyjasnili. Dělám to kvůli vám, abyste věděli, jak to tedy je, když se dohadujete a myslíte si, že to bylo majitelem pozemku povolené.

    1. na tento komentář reaguje petan — #22
    2. na tento komentář reaguje Honza S. — #25
    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #19 lalin - vloženo: 11.05.2023 v 10:59:31

    To jsem si zase jednou dal, že jsem mrkl na komentáře :-D pořád vše při starém... já bych klidně souhlasil s tím, aby nám všem hlupákům založilo MTBS samostatné vlákno pro komentáře. A pak samozřejmě to samé pro inteligenty typu dynamiťáka (obávám se, že by tam byl ale asi sám) a nakonec by byli všichni spoko :-) my bychom netrápili jeho prudce inteligentní mysl, a on by netrápil nás svými bláboly (dopředu si tipnu že dostanu odpověď proč jem se nevyjádřil k tématu, k tomu nějaká ta urážka, no uvidíme no... obchod mu dávno nešlape, loď už mu maminka s tatínkem asi nepůjčují...)

    1. na tento komentář reaguje tntbiker — #20
    odpověz na tento komentář
  10. avatar
    #18 tntbiker - vloženo: 11.05.2023 v 08:21:34

    Já mám dojem, že někteří by si tu mohli založit klub hlupáků. Opravdu se domníváte, že Pidcock, nebo někdo z jeho týmu si přes katastr sháněl majitele předem vybrané louky a požádal ho, aby mu to tam mohl trochu poorat driftováním? Nebo že to udělal fotograf Červený? :-)))) Jste děti. Velké a hloupé děti.

    odpověz na tento komentář
  11. avatar
    #17 Tommy_25 - vloženo: 11.05.2023 v 07:01:34

    Pánové, vy jste ještě nevíte, že tntbiker ví sám vše nejlépe, co a jak ve skutečnosti bylo ? On má přece přehled úplně o všem a na vše má jasný názor. A pokud s ním někdo nesouhlasí, tak s ním vždy dokáže v klidu prodiskutovat různé názory na stejnou věc. To jste si opravdu ještě nevšimli ? : )

    Jinak za mě osobně se mi driftující offroad na louce také nelíbí, ale pokud se tak stalo za souhlasu majitele pozemku, tak proti tomu nemůže nikdo nic moc namítat.

    odpověz na tento komentář
  12. avatar
    #16 Honza S. - vloženo: 10.05.2023 v 22:36:16

    odpověď na tntbiker — #14 Ok. Je to na tebe složité, chápu...

    odpověz na tento komentář
  13. avatar
    #15 rotik - vloženo: 10.05.2023 v 22:35:16

    odpověď na tntbiker — #14 Co si má jako nechat? Položil ti normální otázku. Nemůžeš na ni odpovědět?

    odpověz na tento komentář
  14. avatar
    #14 tntbiker - vloženo: 10.05.2023 v 21:52:24

    odpověď na Honza S. — #13 Tohle si nech až se budeš bavit s malými dětmi:-)

    1. na tento komentář reaguje rotik — #15
    2. na tento komentář reaguje Honza S. — #16
    odpověz na tento komentář
  15. avatar
    #13 Honza S. - vloženo: 10.05.2023 v 21:47:41

    odpověď na tntbiker — #12 A ty víš, komu ta louka patří a že k tomu ten dotyčný nedal souhlas?

    1. na tento komentář reaguje tntbiker — #14
    odpověz na tento komentář
  16. avatar
    #12 tntbiker - vloženo: 10.05.2023 v 21:29:11

    odpověď na petan — #11 Pane Bureši, opravdu teď nevím, co si mám o vás myslet. Že byste potřeboval nějaký základní kurz o pochopení obsahu textu si myslím již dávno. protože vaše reakce v diskuzi jsou často zvláštní až dětské. Já jsem ve své odpovědi nenapsal, že že souhlasíte, aby někdo něco ničil. I když si to ale myslím, protože vaše rekce byla opět zvláštní v tom, že jste jednání trpaslíka neodsoudil, ale že jste jen konstatoval, že ta louka bude do tří týdnů v kondici. Jako by se nic nedělo. Zvoral autem louku, ale ono se to přece spraví. Uvědomujete si prosím, že ten člověk poškodil něčí cizí majetek? Ta louka totiž někomu patří.A ten někdo jistě nestál o to, aby mu nějaký cyklista majetek ničil i když vyhrál olympiádu. Ona je totiž slušnost, zeptat se majitele louky, jestli tam smím vjet autem. To je opravdu elementární a základní lidská slušnost. To by měl znát i váš kolega Němec a fotograf Červený a ty lidi měli upozornit, že to co dělali, se nesmí.

    1. na tento komentář reaguje Honza S. — #13
    odpověz na tento komentář
  17. avatar
    #11 petan - vloženo: 10.05.2023 v 18:50:05

    Prosím přečtěte si ještě jednou můj příspěvek na který reagujete. Ať koukám, jak koukám, nikde v něm nevidím sebemenší zmínku o tom, že souhlasím s tím, aby kdokoli cokoli ničil. Doporučuji vám navštívit odborné psychiatrické pracoviště. Na schizofrenii, kterou trpíte, existuje dnes poměrně účinná medikace. Sám mám s tímto problémem v mé rodině zkušenosti a opravdu to pomáhá. Kvalita vašeho života se tím zlepší.

    1. na tento komentář reaguje tntbiker — #12
    odpověz na tento komentář
  18. avatar
    #10 tntbiker - vloženo: 10.05.2023 v 16:05:46

    odpověď na petan — #9 Trpaslík tam prostě v autě neměl co dělat. Ničit přírodu může opravdu jen blbec. A je jedno, jestli ten blbec je olympijský vítěz nebo není. Poukazovat na jiné, že někdo také něco ničí, takže mohu i já, dělají malé děti a blbci.

    odpověz na tento komentář
  19. avatar
    #9 petan - vloženo: 10.05.2023 v 13:42:29

    Ta louka bude nejpozději do 3 týdnů v identické kondici jako byla před řáděním "trpaslíka" na rozdíl od Klínovce nebo Cínovce, kterým to bude trvat tak možná 100 let a do původní podoby je nikdo nikdy nedostane...

    1. na tento komentář reaguje tntbiker — #10
    odpověz na tento komentář
  20. avatar
    #8 ladam - vloženo: 10.05.2023 v 12:28:15

    odpověď na tntbiker — #6 je lepší být tělesným prckem a olympijským vítězem, než být intelektuálním prckem a trollem mtb fora...

    odpověz na tento komentář
  21. avatar
    #7 ladam - vloženo: 10.05.2023 v 12:23:33

    odpověď na tntbiker — #6 nejdřív to dej prosím do češtiny, i když chápu že vzteky nejsi schopný ani pořádně odepsat...ted se tady hodně dbá na pravopis..))

    odpověz na tento komentář
  22. avatar
    #6 tntbiker - vloženo: 10.05.2023 v 12:12:24

    odpověď na ladam — #5 Jsi trouba, to už se vím. Bavíme se o tom trpaslíkovi, který ničí zbytečně autem louku. Podle tebe když se těží lithium, tak tek prcek si může dělat co chce?

    1. na tento komentář reaguje ladam — #7
    2. na tento komentář reaguje ladam — #8
    odpověz na tento komentář
  23. avatar
    #5 ladam - vloženo: 10.05.2023 v 11:44:58

    odpověď na tntbiker — #4 Zase řešíš úplné nesmysly a blbě žvaníš. ale chápu...nemáš co dělat. jestli chceš chránit přírodu, tak nyní máš šanci následující í věci tvojí chytrou diskuzí ovlivnit. rozhoduje se tento projekt. během 25 let se má vydolovat 153 tisíc tun lithia a navíc také 33 tisíc tun cínu a přes 12 tisíc tun wolframu. Při dnešních vysokých cenách lithia se budoucí zisk z těžby počítá v miliardách dolarů. vše bude na území Cínovce. tam piš, to řeš. jedna blbá louka to fakt nezachrání. btw na jednu baterku e kola je potřeba vydolovat cca 20 tun zeminy po celém světě. kobalt, lithium, mangan...tomu se věnuj když chceš chránit planetu , a ne píčovinám typu rozjebané louky neb závidíš úspěch toma či jeho stáje.......a proč ti předhazují skiareál? neb tam padlo hodně hektarů krásné přírody za obět , tam se opravdu ničila příroda v obrovském rozměru a nikoliv dva proužky pneumatik na jedné louce...ty naše naivní samozvaná Greto

    1. na tento komentář reaguje tntbiker — #6
    odpověz na tento komentář
  24. avatar
    #4 tntbiker - vloženo: 10.05.2023 v 11:25:55

    odpověď na Honza S. — #3 Slušné lidi to v klidu nemůže nechat. Puberťáci mu tleskají. Tady nikdo nestojí o to, aby nějaký exot ničil přírodu jen pro to, že několik let dokáže jezdit rychle na kole. Ať si to ničí u sebe doma. Nechápu, proč sem nesouvisle předhazuješ nějaký skiareál.

    1. na tento komentář reaguje ladam — #5
    odpověz na tento komentář
  25. avatar
    #3 Honza S. - vloženo: 10.05.2023 v 11:19:29

    odpověď na tntbiker — #1 Myslím, že pár metrů louky kvůli propagačním fotkám nechává všechny v klidu, až na tebe. Co povíš na tohle? https://www.novinky.cz/clanek/domaci-vsechno-spatne-soud-zrusil-kolaudaci-rozsireni-skiarealu-klinovec-40431038

    1. na tento komentář reaguje tntbiker — #4
    odpověz na tento komentář
  26. avatar
    #2 Smejči - vloženo: 10.05.2023 v 11:08:15

    odpověď na tntbiker — #1 Hodně pochybuju, že by tyhle oficiální propagační fotky byly dělaný na punk.

    odpověz na tento komentář
  27. avatar
    #1 tntbiker - vloženo: 10.05.2023 v 00:15:07

    Myslím že milý Tom autem rozjebával louku, tedy tam, kde s autem nemá co dělat. Tohle si má zkusit třeba ve Švýcarsku, kde ho za to skoro zavřou a nedoplatí se.

    1. na tento komentář reaguje Smejči — #2
    2. na tento komentář reaguje Honza S. — #3
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744