První závod gravelbiků se pojede v Novém Městě

Zkuste novinku nedělního programu Vysočina Arena Tour České spořitelny 2017, finále KPŽ 2017 bude také hostit první gravelbike závod: INSTA Gravel Bike Race...

Autor: Jan Němec
Foto: Specialized, Ridinggravel.com
První závod gravelbiků se pojede v Novém Městě

 

Cyklistický hit poslední doby netřeba představovat, jistě se mnozí z vás na vlastní kůži přesvědčili, že gravel bike je jako stvořený pro jízdu na většině povrchů, protože zvládne v pohodě silnici i terén. Kouzlu multifunkčnosti tohoto kola propadlo už hodně lidí, tak co si zkusit na něm zazávodit? Tématu gravel biků se věnujeme i my tady na MTBS, kdybyste tedy náhodou nevěděli, o čem je řeč, koukněte sem: Co a proč je Gravelbike?

Ano, bikerů na "štěrkoletech" (děkujeme p. Zdeňku Pólovi za invenci nového českého slova...:-)) je v Česku čím dál víc a sorry jako, nebyli bychom národ sporťáků, abychom si nezkusili na gravel bicích zasoutěžit. Takže, v rámci rozšířeného dvoudenního programu finálového dílu seriálu Kolo pro život v novoměstské Vysočina Areně máte konečně možnost ukázat, co a jak rychle na tomhle kole zvládáte vy.


Na gravelbicích se pochopitelně závodí v USA už dobrých 5 let, každoročně soutěží přibývá, letos to byly už desítky akcí...

"Všechny, kdo vlastní gravely, zveme na podzimní premiéru závodu gravel biků do Vysočina Areny. Závodu se navíc mohou účastnit všichni na kolech se silničními řidítky – start na silničkách či cyklokrosových kolech je tedy jednoznačně povolen, ale není dovoleno účastnit se závodu na horském kole," informuje Michal Kučera z pořádající společnosti Petr Čech Sport. Pro bikery s rovnými řídítky budou určeny sobotní závody na 50 a 33 km!

40 km dlouhá trať s převážně asfaltovým povrchem a několika cyklokrosovými terénními vložkami - včetně běžeckého úseku o délce cca 300 m - vás zavede na lesní asfaltové cesty v krásném prostředí Žďárských vrchů - konkrétně do okolí Žákovy hory a Devíti skal. Samozřejmě si užijete i dostatek štěrku, podle kterého dostal cyklistický univerzál svůj název.

Ať už bude počasí jakékoliv, spolehnout se můžete po celou neděli na veškeré služby na Kole pro život – velkokapacitní zastřešené stany, mycí zónu pro kola a teplé sprchy pro lidi, dobré teplé jídlo, úschovnu kol a mnohem víc. V neděli kromě závodu gravelů budou probíhat dopolední dětské závody KPŽ a po ní nesoutěžní rodinná fitness jízda. Program máte tak zajištěn i pro vaši drahou polovičku a vaše malé ratolesti.

 

INSTA Gravel bike race 2017

 

Startovné: do 25. 9. - 250 Kč / do 27. 9. - 300 Kč / na místě 350 Kč

Místo prezence: NMnM - Vysočina Arena, prezenční vůz Kolo pro život

Registrace a prezence: On-line na webu Kolo pro život do 27. 9. 2017, na místě: pátek 29. 9.: 16:00 - 19:00 / sobota 30. 9.: 8:00 - 11:30 / neděle 1. 10.: 8:00 - 9:30

Start: 10:30, NMnM - Vysočina Arena

Délka trasy: 40,7 km

Časový limit: 14:00

Vyhlášení vítězů: 14:00

 

Více na webu www.kolopro.cz

Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyKolo pro život spouští startovné, láká na 8 závodů i výhodné permice
    Kolo pro život spouští startovné, láká na 8 závodů i výhodné permice
  2. Světový pohárSvětový pohár v maratonu 2024 bude osekaný, ale bude
    Světový pohár v maratonu 2024 bude osekaný, ale bude
  3. Světový pohárSvětový pohár v Novém Městě na Moravě spouští předprodej vstupenek na rok 2024
    Světový pohár v Novém Městě na Moravě spouští předprodej vstupenek na rok 2024
  4. OstatníReagujeme na poptávku a trendy, říká šéf seriálu KPŽ Tomáš Pravenec
    Reagujeme na poptávku a trendy, říká šéf seriálu KPŽ Tomáš Pravenec
  5. Kolo pro životKolo pro život 2024 výrazně zeštíhlí, bude mít 8 závodů
    Kolo pro život 2024 výrazně zeštíhlí, bude mít 8 závodů
  6. Kolo pro životKPŽ Znojmo plné rekordů. Nejvyšší účast, vítěz Skála prolétl trať v průměru 35,5 km/h
    KPŽ Znojmo plné rekordů. Nejvyšší účast, vítěz Skála prolétl trať v průměru 35,5 km/h

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #1 Zdeněk Pól - vloženo: 21.09.2017 v 10:47:28

    Dle mně známých pramenů je autorství novotvaru "štěrkolet" připisováno Krušnohorci Robertu Trnkovi, jehož jsem oddaným obdivovatelem :)

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744