Rohálovská 50ka počtvrté – originální videopozvánka

Stalo se tradicí, že Rohálovská padesátka zve startující videopozvánkou s netradičním a vtipným pojetím. A letos chlapci z pořadatelského oddílu nasazenou laťku minimálně udrželi.

Autor: Press news & redakce
Rohálovská 50ka počtvrté – originální videopozvánka

Už pozvánka na loňský ročník, která měla zajímavou dějovou linii, vzbudila o Rohálovskou padesátku velký zájem. Autorem příběhu byl David Kočár (pokud jste loňské video náhodou neviděli, najdete jej zde), který se scénáře ujal i letos. Nejen k upoutávce, ale i k závodu nám odpovídal hlavní organizátor závodu Martin Koplík.

Videa Rohálovky mají příběh a tak trochu bortí klasické scénáře jiných MTB upoutávek. Jak vznikají motivy vašich videí?
V konkurenci vyladěných videí převážně z prostředí downhillových tratí bychom neobstáli ani při sestříhání toho nejlepšího co natočíme během závodu. XCM a maratony nejsou o líbivých technických finesách bikerů, a proto se snažíme dát do videa příběh, který videu dodá na dramatičnosti. Vymyslet motiv příběhu videa nám zatím pokaždé trvalo 3 malá piva. Celé video má pak necelé tři minuty, ale od zrození myšlenky až po jeho první zveřejnění uplynou 3 měsíce.

Upoutávka působí profesionálně včetně kamery i střihu. Vše si děláte svépomocí?
Máme štěstí, že mezi kamarády máme Davida Kočára. David se filmařině věnuje dlouhodobě a nyní pracuje třeba na dílu o věrozvěstech Cyrilu a Metodějovi. My ostatní se na víkend proměníme v herce a doprovodný štáb a posloucháme „rejžu“.

Závod provází motto „Vaše jarní srdcovka“ a jezdci se na závod opravdu rádi vracejí. Co stojí za zájmem o Rohálovskou 50ku?
Video je „jen“ dobrou reklamou, která se svévolně šíří světem internetu. Že si lidé najdou cestu na Rohálovku (jejich jarní srdcovku) může kombinace více faktorů. Jednak lidé poznali, že závod pořádáme pro ně, ne za účelem zisku. Uvědomují si, že startovné máme nejnižší z okolních MTB závodů a navíc za něho dostávají řadu věcí navíc. Letos to bude funkční triko, energetický přípravek, poctivý řízek, nápoj … jednoduše, tyto věci by v obchodě pořídili dráž. A to nezapočítáváme další výdaje na techniku, pořadatelskou a zdravotní službu, doprovodný program.
Lidé také často znají jen Hostýnské vrchy a jsou proto překvapeni (a já jsem byl také překvapen) jak hezká je trasa a příroda v okolí Prusinovic. Součástí zájmu je i atmosféra utvářená přihlížejícími a kvalitní zázemí, které poskytuje obec účastníkům a hostům. Spokojenost proto utváří součet služeb zahrnující prezentaci cyklistů, plynulost závodu, občerstvovací servis, program pro děti a dospělé. Vedle toho nespokojeným se stává účastník, když se pokazí jen jedna věc! To zvyšuje nároky na nás pořadatele.

Co přinese letošní Rohálovská 50ka?
Doufáme, že konečně už jaro! Usilujeme aby Rohálovka nebyla jen závod, který si lidé odjedou a chvilku na to už vyráží domů. Rohálovka je celodenní akce pro celou rodinu. Dopoledne je určeno dětem, v poledne odstartuje hlavní závod a odpoledne bude bez přestání probíhat doprovodný program. Pro nudu nebude prostor. Je připraveno pět hudebních kapel, módní show (Sýkora  sportswear & GAS), zábavná vystoupení, dětská zóna. Dnem budou provázet moderátoři Ondřej Havlík (aka en.dru z Evropy 2) a Pavel Mrázek.

V čem bude čtvrtý ročník nový pro bikery?
Trasa doznala několika drobných změn. Mění se prvních pět kilometrů, na kterých peloton projede novou single trackovou roklí. Dále byl zatraktivněn 34. kilometr, kde závodníci projedou po mostku a dojezd do prostoru cíle. Poslední cílový kilometr bude překvapením pro všechny účastníky včetně Jirky Ježka, který přislíbil účast. Dodatečně byla vypsána kategorie pro jezdce do 23 let, kteří si díky jednomu z našich sponzorů (Amenity wellness Zlín) mají možnost vyjet slušné finanční prémie.

Děkujeme za rozhovor!

Vítězem loňského ročníku se stal v rekordním čase Jan Jobánek, reportáž jste mohli číst zde.

Další informace (propozice, trasa, účastnický dárek a další) najdete na stránkách závodu www.vesani.cz.

Foto: Marek Dvorník a archiv pořadatele

Přečteno - 8284x Tagy: video maratony2013
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyUž po patnácté na bikery čeká poslední dubnovou sobotu Tůůůr Rohálovská 50ka
    Už po patnácté na bikery čeká poslední dubnovou sobotu Tůůůr Rohálovská 50ka
  2. OstatníVIDEO: Vojta Bláha za hranicí komfortu
    VIDEO: Vojta Bláha za hranicí komfortu
  3. PozvánkyDirtzilla v Kopřivné se šejpuje do finále
    Dirtzilla v Kopřivné se šejpuje do finále
  4. Ostatní závodyVIDEO: Další mazec Tomáše Slavíka na Cerro Abajo
    VIDEO: Další mazec Tomáše Slavíka na Cerro Abajo
  5. OstatníRock Cobbler: Nejvíc ulítlej gravel. Přes obývák a trailama mezi krávama
    Rock Cobbler: Nejvíc ulítlej gravel. Přes obývák a trailama mezi krávama
  6. Ostatní závodyVideo: Chinese Downhill 2023
    Video: Chinese Downhill 2023

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #3 Katka Šimková - vloženo: 20.04.2013 v 16:34:05

    I na tuhle krásnou padesátku, naši jarní srdcovku, se vyplatí jet i z daleka :-)

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #2 Smejči - vloženo: 19.04.2013 v 12:34:43

    Tak tahle videopozvánka je naprosto super. Fakt pecka!!

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #1 Šíny - vloženo: 19.04.2013 v 10:19:14

    Škoda že to nění stovka, to bych možná i tu dálku jel

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744